Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o uchodźcach? Tylko szczerze...

Polecane posty

Gość gość
Oni są ślepi,ze nie widza,ze tam nie ma kobiet,ani dzieci. Ja,gdyby moje zycie bylo zagrozone, calowalabym po stopach Turcja czy Wegry,za to,ze mnie przyjeli. Ale nie....oni juz robia rozroby, dra ryja,ze chca wiecej i wiecej,a Europa,nadal,radosnie ich przyjmuje:(.Tu gdzie mieszkam,ludzie sa ślepi, zwlaszcza ci mlodzi. Jesli w ich towarzystwie przedstawisz swoje obawy,to jestes rasista, kretynem i wszystkim co najgorsze.

Gość gość
zadziwiające, że tak szybko zapomnieliście ile państw pomogło Polakom w stanie wojennym! USA przyjęła wtedy 100tys xxx Nie udawaj, że nie rozumiesz. Polacy nie jechali do krajów z innego kręgu kulturowego, aby narzucać mieszkańcom swoją religię i swoje przekonania. Nikt nie ma zastrzeżeń do uchodźców jako takich, tylko boi się, że rozpanoszą się i zaczną nam dyktować co mamy robić, jak się ubierać i w co wierzyć. Oprócz tego poczytaj statystyki, ile procent przestępstw w krajach zachodnich popełnianych jest przez arabów. Nie chcę wyjść na ulice i zostać pobita, bo miałam krzyzyk na szyi lub koszulkę na ramiączkach. Więc to nie jest kwestia tolerancji tylko dbania o własna tożsamość narodową i bezpieczeństwo. Cieszę się, że jesteśmy zaściankiem Europy, zawsze to lepiej niż bycie kalifatem.

Gość gość
Ju nie przesadzajcie .Nie każdy z nich jest zly . Normalnym rodzinom powinno sie pomoc . To sa małe dzieci takie jak nasze .One nie sa nic winne ,ze sytuacja jest taka a nie inna.

Gość gość
jasne 20tys. uchodzców rozpieprzy Polske w drobny mak buhahaha ale wy jesteście śmieszne i durne!

Gość gość
Ale kultura polska nie różni się aż tak bardzo od amerykanskiej czy zachodniej jak europejska od muzułmańskiej. Niech przyjeżdzają - ale z Europy (np. Ukraińcy, których w moim mieście na zachodzie Polski jest od groma i nikomu to nie przeszkadza, bo pracują, uczą się języka i nie gardzą pomocą i żywnością). Oni nie chcą pomocy, oni chcą wprowadzić swoje zasady u nas. Zachowują się jak bydło - kradną, niszczą, gwałcą i mordują - nie, to nie są rodziny z dziecmi. To dorosłe chłopy, które chcą wyciągnąć kasę od Angeli i ubrać ją w burkę. Odpowiada Wam to? Łażenie w kocu? Bo mi nie za bardzo.

Gość gość
Ja sie boje tego jak oni traktuja ludzi jak traktuja kobiety. Boje sie tego i nie chce zadnyxh meczetow zadnych muzulmanow. Mam rodzine jak mam o nia zadbac? Boje sie ze zaraz bedzie tak jak w innych krajach ze czlowiek bedzie sie bal wyjsc na ulice. A jestesmy u siebie. Ja nie wyjezdzalam za granice moja rodzina tez. Nie mam obowiazku sie odwdzieczac europie. Lepiej zeby polacy wrocili z tej pieprzonej angli a na ich miejsce wyslac tych ciapatych tam. I wysadzic to w powietrze. Nigdy nie bylam rasistka ale teraz sie poprostu boje tej dziczy. Niech przyjmuja uchodzcow ale rodziny a nie kurcze mlodych facetow 80 procent to mezczyzni czy nikt tego nie widzi.

Gość gość
gdzie ty widzisz rodziny z dziećmi? Bo ja widzę silnych ciapatych chłopów rzucających zgrzewkami wody:O Dlaczego skoro są uchodźcami nie zostają w kraju, który ich przyjmuje i oferuje pomoc tylko robią rozróby? Dlaczego nie wybrali krajów o zbliżonej kulturze i religii, bogatszych od krajówn europejskich? In dlaczego don cholery mowa była o chrześcijanach uciekających przed prześladowaniami muzuzułamnów, o matkach, dzieciach, a ja widzę samych postawnych chłopów i imieniach Ahmed?:O

Gość gość
Te 20tys uchodźców ściągnie tu swoje wielkie rodziny (bo mogą). Zobacz co się dzieje na Lesbos - chcesz tak żyć?

Gość gość
Ja widze tam rodziny z małymi dziećmi . Powinno sie im pomoc. Dzieci nie sa nic winne ze jest taka sytuacja a nie inna.

Gość gość
gość dziś jesteś rąbnięta! tam są rodziny z dziećmi! To co dzieje się w ich kraju nie jest ich winą! Nie wszysycy są żli! Oni właśnie uciekają przed tymi złymi. Wytłumacze ci na Ukrainie - jak nie dociera - są zwykli cywile i separatyści. Tak samo w Syrii są zwykli cywile i "żołnierze", przed którymi ci ludzie uciekają. Czego nie rozumiesz?

Gość gość
Boze widzisz i nie grzmisz. Obudzicie sie jak waszym rodzinom glowy poucinaja. Nie rozumiem jak ludzie moga byc tacy ufni i tak krotko patrzacy w przyszlosc. To jest chore. Wszystko przez to propagance tolerancji. Nie mozna niektorych rzeczy akceptowac. Dziwie sie ze kobiety sa za tymi muzulmanami a wlasnie powinny byc jak najbardIej przeciw. Ciapaty kobiet nie poszanuja gwalca ubiora nas w burki i bedziemy robic za niewolnice. Tego chcecie dla swoich corek dla siebie. Nikt przed II wojna swiatowa tez sie nie spodziewal ze beda obozy. Palenie ludzi. Gazowanie. Robienie ekserymentow. Zlo w kazdej postaci. Myslicie ze to tak dawno ze nas to nie dotyczy. Historia lubi sie powtarzac. Szkoda tylko ze za kazdym razem jest coraz gorzej. Ciapate nas zniewola tylko ciekawe kto nam pomoze. Nikt zapewne.

Gość gość
Problem w tym, że nie potrafimy rozróżnić czy to bojownicy czy ich ofiary. Piszecie, że dzieciom trzeba pomóc, bo są niewinne. Problem w tym, że z dzieci wyrosną dorośli. Ile lat miała dziewczyna, która w zeszłym miesiącu wysadziła niewinnych ludzi? 12? 14? Faktycznie 20 tysięcy ludzi to nie tak dużo, ale na Zachodzie tez zaczęło sie od niewielkich ilości, a obecnie to juz katastrofa.

Gość gość
w PL żyje wiecej niż 20tys muzułmanów i co gwałcą was, biją, zrywają krzyżyki z waszych szyi, plują na krzyż? Ulegacie jakieś ogólnej histerii! Kilka miesięcy temu jak separatyści dawali o sobie znac na Ukrainie, to non stop powstawały tu topiki w stylu: co będzie jak nadejdzie wojna, co z naszymi dziećmi w razie wojny? etc :O No k/u/ż/w/a histeria narodowa idiotek co siedzą w chałpach i nie mają czym głowy zająć!

Gość gość
9.16 . ale ty nie rozumiesz ze uchodzcy sa z syri. A imigranci z afganistanu i iraku

Gość gość
Jak taka chętna do pomocy to śmiało, przygarnij sobie pod dach jakąś rodzinkę, a potem ubierz burkę.

Gość gość
rozumiem i mowa jest o uchodzcach z Syrii

Gość cołko prowda
Mnie jest szkoda tych naprawdę biednych ludzi ale ich jest GARSTKA! Zobaczcie sobie na tysięczny tłum agresywnych, rozwrzeszczanych chłopów ile tam jest kobiet z dziećmi? jedna? pięć? Z ostatnich reportaży: - dziennikarz znajduje na torach celowo zniszczone dokumenty, a imigranci sami się dziwią jak łatwo było się przedostać bez żadnych papierów. Jaką mamy pewność, że wśród tych tysięcy BEZDOKUMENTOWYCH ludzi nie ma terrorystów. Owszem są i ISIS tym się chwali i szczyci - uchodźcy odmówili żywności od żołnierzy, bo na paczkach był krzyż!! pluli wyzywali i krzyczeli więc paczki zabrano. - Kamil Bulonis poszukajcie na FB i poczytajcie co się stało na przejściu granicznym, jak "uchodźcy" mimo, że zostali wpuszczeni to bujali przypadkowym autokarem z przypadkowymi ludźmi i obsmarowali go fekaliami. Pasażerowie musieli być wyprowadzeni przez wojsko. - Grecka wyspa Lesbos. Mieszkańcy nie wychodzą z domów są napadani we własnych domach, boją się posyłać dzieci do szkół, bo ulice miasta stały się areną zamieszek tłumu agresywnych, młodych facetów. - Jordania - wielotysięczny obóz dla uchodźców PRAWDZIWYCH UCHODŹCÓW tam są najsłabsi i najbiedniejsi ludzie, którzy suchą stopą przeszli do tego kraju, bo oni faktycznie uciekają przed wojną. Niby dlaczego pozostali muszą ale to muszą ryzykować przez morze? Oni uciekaja do socjalu, do nieróbstwa do skandynawii i niemiec przeciez oni nie chcą się w Polsce czy na Węgrzech nawet wysrać! - konflikty w Syrii nie trwają od kilku miesięcy tylko dużo dłużej, a ucieczki są od niedawna czy oni uciekają przed wojną? Serio dacie sobie oczy mydlić propaganda tej prostytutki Angeli Merkel? Jeszcze ta szwabska szmata będzie nam narzucac zobowiązania hahaha Ja wobec Niemców nie mam żadnych zobowiązań! Za wojnę nam nie zapłacili do dziś, kupa SSmanów żyła po wojnie ponad stan, byli burmistrzami, urzędnikami, a moja babcia, która 5 lat pracowała w rzeszy, wywieziona jako 10-latka, rozdzielona z rodzicami, ie wiedziała czy żyją i gdzie są, moja babcia która pracowała w deszczu i zimnie, po kolana w wodzie, po 15 godzin na dobę, którą stara niemra tak tłukła, że jej wybiła oko dostała od niemców odszkodowanie w wysokości 200zł i JA mam miec jakies zobowiązania wobec paktu Niemcy - Francja - UK??? ZOBACZCIE I OCHŁOŃCIE WIELKIE OBROŃCZYNIE! http://telewizjarepublika.pl/wegierska-policja-czestuje-uchodzcow-woda-i-jedzeniem-ci-wyrzucaja-prowiant-na-tory,23365.html https://www.youtube.com/watch?v=36Psyly9VYk http://www.wykop.pl/link/2714577/muzulmanscy-imigranci-na-granicy-macedonskiej-nie-chca-paczek-czerwonego-krzyza/ https://www.youtube.com/watch?v=FULPGw3maFs Nie chodzi aby ludziom nie pomagać ale jakiś zdrowy rozsądek zachować, a nie brać wszystkich jak leci!

Gość gość
gość dziś następna histeryczka! muzułmanie żyją w Pl i każdym kraju świata, i zauważ ciemnoto, że nie narzucają nikomu jak mają zyć, i nikomu nie każą zakładać burek :O

Gość gość
Kuuuu....wa czy wy nie rozumiecie, ze syria jest krajem ARABSKIM , RELIGIA TO ISLAM. Nie ma zadnych kobiet z dziecmi. Dzihad juz trwa , wystarczy , ze ci ktorzy znaja arabski , wiedza o czym pisze. Nie pozwolcie w Polsce na integracje z muzulmanami , bo juz od dawna wiadomo, ze oni sie nie integruja. A spoleczenstwo wielokulturowe sie nie sprawdzilo. Tak boje sie ich, bo wiem jacy oni sa. Nie wyobrazam sobie takiego syfu w Polsce. Ja jestem w Anglii i tym samym zaluje , ze tyle Polakow wyjechalo z Polski.

Gość gość
Nie narzucają jak mają żyć? Nie tak dawno pisała tu dziewczyna, która w Londynie została wyrzucona z autobusu, bo jej dziecko miało na kurtce Prosiaczka. Ile słyszy się o tym, że miasta nie postawiły choinki na święta, bo muzułmanów to obraża. w zeszłym miesiącu we Francji dziewczyna została pobita, bo miała na sobie strój kąpielowy. Co musieliby robić muzułmanie, abyś uznała, że narzucają nam swój styl życia? Owszem, od lat w Polsce żyją Muzułmanie, ale oni są zasymilowani z Polską, nie ma wśród nich terrorystów. Kiedyś pisała tu dziewczyna, której rodzice uciekli z Iranu. Pisała bardzo ładnie o religii i życiu w Polsce. Nie mam nic przeciwko takim uchodźcom. Chodzi nam o to rozszalałe bydło, które szturmuje bramy Europy, aby żyć na nas koszt, a na koniec z wdzięczności obciąć nam głowy, bo tak im przykazuje "religia".

Gość gość
cołko prowda " propaganda tej prostytutki Angeli Merkel?" szok, w jaki sposób ty się wyrażasz o rządzacych głowach państwa :O

Gość gość
skopiowałam z fb: to napisał ten kierowca autokaru który jechal przez granice: x "Półtorej godziny temu na granicy Włoch i Austrii na własne oczy widziałem ogromne zastępy imigrantów... Przy całej solidarności z ludźmi znajdującymi się w ciężkiej sytuacji życiowej muszę powiedzieć, że to co widziałem budzi grozę... Ta potężna masa ludzi - przepraszam, że to napiszę - ale to absolutna dzicz... Wulgaryzmy, rzucanie butelkami, głośne okrzyki "Chcemy do Niemiec" - czy Niemcy to obecnie jakiś raj? Widziałem jak otoczyli samochód starszej Włoszki, wyciągnęli ją za włosy z samochodu i chcieli tym samochodem odjechać. Autokar w którym się znajdowałem z grupą próbowano rozhuśtać? Rzucano w nas gównem, walili w drzwi żeby je kierowca otworzył, pluli na szybę... Pytam się w jakim celu? Jak ta dzicz ma się zasymilować w Niemczech? Czułem się przez chwilę jak na wojnie... Naprawdę tym ludziom współczuję, ale gdyby dotarli do Polski - nie sądzę by otrzymali u nas jakiekolwiek zrozumienie... Staliśmy trzy godziny na granicy przez którą ostatecznie nie przejechaliśmy. Cała grupa w kordonie policji została przetransportowana z powrotem do Włoch. Autokar jest zmasakrowany, pomazany fekaliami, porysowany, wybite szyby. I to ma być pomysł na demografię? Te wielkie potężne zastępy dzikusów? Wśród nich właściwie nie było kobiet, nie było dzieci - w przeważającej większości byli to młodzi agresywni mężczyźni... Jeszcze wczoraj czytając newsy na wszystkich stronach internetowych podświadomie litowałem się, martwiłem ich losem a dzisiaj po tym co zobaczyłem zwyczajnie się boję a zarazem cieszę, że nie wybierają naszej ojczyzny jako celu swojej podróży. My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo. Nie wiem czy ktokolwiek jest gotowy. Do UE kroczy patologia jakiej dotychczas nie mieliśmy okazji nigdy oglądać, I wybaczcie jeśli kogokolwiek obraziłem swoim wpisem... Dodam jeszcze, że podjechały auta z pomocą humanitarną - przede wszystkim jedzeniem i wodą a oni te auta zwyczajnie przewracali... Z megafonów Austryjacy nadawali komunikat, że jest zgoda by przeszli przez granicę - chcieli ich zarejestrować i puścić dalej - ale oni tych komunikatów nie rozumieli. Nic nie rozumieli. I to było w tym wszystkim największym horrorem... Na tych kilka tysięcy osób nikt nie rozumiał ani po włosku, ani po angielksu, ani po niemiecku, ani po rosyjsku, ani hiszpańsku... Liczyło się prawo pięści... Walczyli o zgodę na przejście dalej i tą zgodę mieli - ale nie rozumieli, że ją mają! W autokarze grupy francuskiej pootwierali luki bagażowe - wszystko co znajdowało się w środku w ciągu krótkiej chwili zostało rozkradzione, część rzeczy leżała na ziemi... Jeszcze nigdy w swoim krótkim życiu nie miałem okazji oglądać podobnych scen i mam poczucie, że to dopiero początek. Na koniec dodam, że warto pomagać, ale nie za wszelką cenę." x No i co wy na to?

Gość gość
Aby tylko w pl sie nie zagniezdzili.

Gość gość
Zgroza.

Gość gość
Jestem na NIE! Boję się tych ludzi, boję się o moją rodzinę, o bliskich, o siebie. Tak szczerze Polska to biedny kraj, większość Polaków pracuje na umowach śmieciowych, za minimalną płacę. Służba zdrowia jest w agonalnym stanie, wystarczy poważnie zachorować, by się o tym przekonać. Polskie dzieci z biednych rodzin chodzą głodne, w szkole nie jedzą nic. W centrach dużych miast są kamienice, w których czas się zatrzymał kilka wieków temu: ludzie żyją bez ciepłej wody, bez łazienek, z toaletami na pół piętrach, palą w piecach węglowych, często schorowani i starsi, dźwigają zakupy, czy węgiel np. na 4 piętro, miasto nie pomoże, bo z czego? nie stać ich czasem na leki, w aptece kupują co najbardziej konieczne, żyją w nędzy, ale płacą czynsz bardzo wygórowany, jak na warunki w których żyją, by nie znaleźć się pod mostem. Ilu jest bezdomnych, ilu bez pracy, ilu wiąże sobie pętlę na szyi, biorąc kredyty pozabankowe, których nie mają z czego spłacać. Można by wiele jeszcze wymieniać. Polska nie jest w stanie pomóc swojej ludności, która całe życie płaci podatki i składki, a gotowa jest przyjąć uchodźców?!! To chore!!!

Gość gość
gość dziś z całego tekstu wyłapałaś tylko to? hahahaha normalnie jak typowy jełop tak samo oglądasz pewnie wiadomości jedno biedne dzieciątko tak cię rozczula, że nie zauważasz agresywnego tłumu zdrowych chłopów (zawsze się zastanawiam gdzie te ich kobiety są?) :D przyczepiłaś się do jednego pomijając całą resztę odgrywasz wielkie oburzenie i obrazę uczuć och! ach! SZOK jak ja się o głowie państwa wyrażam! wypij ziółka :D

Gość gość
tacy biedni, a wodę wyrzucają na tory i jedzeniem gardzą? masakryczne te filmiki a gdzie jest filmik z pobiciem tej dziewczyny przez pokojowych muzułmanów? dlaczego zniknął ten filmik? czyżby wielkie obrończynie poczuły się zaszokowane? czyżby redakcja kafe szerząca tu ostatnio muslimską propagandę uznali, ze to nie po ich myśli? a prosze oglądajcie co was czeka za nieprzepisowy strój https://www.facebook.com/wiadomoscicom/videos/1496526500659801/?fref=nf

Gość gość
Nie jestem za wprowadzeniem do nas imigrantów innej religii i kultury. Rasistką nie jestem ale widze co się dzieje w Niemczech bo byłam, czy w innymch krajach europejskich gdzie wasze "multi-kulti" się komepletnie nie sprawdziło.

Gość gość
gość dziś szok! zatem pomóżmy tylko rodzinom z dziećmi, a te chłopy niech wyp....ją! Wiecie, dlaczego oni tak do Niemiec chcą? Bo tam jest masa muzułmanów i super socjal dla takich jak oni. Mam koleżankę mieszkającą w Niemczech od las. Od kilku ma sąsiadów Arabów, i mówi, że przez nich jest tylko wszędzie na klatce i podwórku syf, hałas i ciągłe imprezy :O

Gość gość
cołko prowda dziś brawo obejrzałam te wszystkie filmiki co zamiesciłaś :o co za dzicz i hołota