Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o uchodźcach? Tylko szczerze...

Polecane posty

Gość gość
ja tam uważam tyle, jestem zdecydowanie na NIE jeżeli chodzi o uchodzcow.Z drugiej strony jest mi ich zal ,szczegolnie rodzin i dzieci,ale nie pozwole aby ktokolwiek z nich mial sie w tym kraju lepiej niz ja.Bo ja nie dostaje od panstwa nic, za mieszkanie place sama, nie mam komunalki ani zadnego socjalu dla dzieci, place uczciwie podatki wiec jakim choooojem ktos chce im pomagac stanac na nogi w moim kraju ,gdzie rząd nie potrafi nawet do porzadku zadbac ,aby dzieci w Polsce nie glodowaly? Po moim trupie ..... oni cos dostaną, bo jeżeli tak będzie to janie chce być POLAKIEM wolę być uchodźcą a caly moj patriotyzm moze isc w p**duuuu

Gość gość
za chwile będziemy krzyże zdejmować w szkołach i choinki likwidować w publicznych miejscach, bo ich to będzie ranić hahahah już to widzę jak Polacy sobie dadzą fikać :P Żeby nie było! nie jestem katoliczką i nie jestem nawet ochrzczona ale ten krzyż w szkole mi w niczym nie przeszkadza, dla mnie jest to symbol walki z komuną jakoś te lata osiemdziesiąte kojarzą mi się właśnie z mszami na placach, polanach ie krzyże polowe, Popiełuszko mam jakoś zawsze w oczach te krzyże nawet na demonstracjach, a jak jeszcze krzyż będzie drażnił i ranił ciapatych to z chęcią zacznę nosić na szyi :D

Gość gość
ja pier...e, co sie dzieje to sie zyc odechciewa, ja tez jestem na nie dla muzulmanow

Gość gość
Na demotach przeczytałam fajne zdanie, że przyjmując tych imigrantów Europa popełnia kulturowe sepuku.

Gość gość
to nie są uchodźcy - to jest celowe zasiedlenie Europy w celu narzucenia swojej wiary i tępienia "niewiernych". Widziałyście tam rodziny z dziećmi? Same jurne byczki :O Widziałyście ten filmik chyba tu na 3str. jak muzułmanin mieszjkający w Szwecji dzwoni do tv? Włos mi się zjeżył jak to wysłuchałam, jakie są prawdziwe intencje tych rzekomych biednych uchodźców :O

Gość gość
To lenie,dzikusy i są roszczeniowi .nie jestem rasistka beats z krakowa.

Gość gość
Mnie się wydawało że nie jestem rasistką ale chyba się myliłam bo jestem zdecydowanie przeciwna przyjęciu uchodźców muzułmańskich. Też jestem przekonana, że ich głównym celem jest przejęcie Europy w białych rękawiczkach. Głupi i naiwny ten kto kto w to nie wierzy.

Gość gość
Niech wybiorą kraje o podobnej kulturze. Nie mam zamiaru zakładać szmat,zeby mojego ciała nie oglądali.

Gość aszsz
A ja współczuję tym dzieciom. Dzieci i ich matki mogą przyjeżdżać, ale bez mężczyzn. Ci niech walczą we własnych krajach. W końcu tutaj będą bezpieczne najważniejsze dla nich osoby: dzieci i żony. A jak się już unormuje, ściągną ich do własnego kraju. Ale przecież wiemy, jak jest w rzeczywistości... Widzę tych gnojów zasłaniających się dziećmi ...

Gość gość
Mysle ze kobiety nie sa grożne . Najwiekszym zagrożeniem dla nas sa mężczyźni to oni kierują kobietami ktora nie maja nic do gadania .

Gość gość
Czy to prawda że chcą ich lokować w szkołach- punktach opieki- domach starców itp ?

Gość gość
moja odpowiedz jest prosta chcą nas przysiąść ludnością i wyciąć w pień skoro uciekają bo się dzieje zle i trwa wojna to dla czego męszczyzni nie walczą o swój naród tylko przysiedlają europę niech politycy trochu pomyślą a potem działają nim będzie zapuzno wystarczy zobaczeć co się dzieje we Francji przypomnijcie sobie co dzialo się za drugiej wojny światowej kto ratował nasze kobiety z dziećmi a kto szedł na wojnę nawet 12 letni chłopcy a to za unia i solidarność skoro najniższe zarobki są w Polsce zlitujcie się nad swoim narodem swoimi rodzinami bo nie wiecie co nas czeka kiedy oni wkroczą w Polskę polska przestanie istnieć zrównają nas z ziemią ludzie powiem tylko tyle z nami będzie koniec jeżeli nasz rząd się nie opamięta i wpuści imigrantów do Polski!!!!!!.

Gość gość
Gościu powyżej, a może zrobisz jakies przecinki i kropki, bo tego bełkotu nie da się czytać.

Gość gość
klęska. 160 tys rozdzielic, a potem jeszcze ich rodziny (łączenie rodzin), kolejne dzieci i będzie ich 300 tys. co dalej....?

Gość gość
Ja rowniez uwazam ze wpuszczajac ich tu na zawsze zmienia europe. Nasze dzieci nie beda zyc w swiecie w takiej formie jaki my znamy. Ci ludzie nie beda zyc wg naszych standardow tylko my wg ich. Pewnie dlugo czekac nie bedziemy na efekty typu ataki terrorystyczne itd. zrownaja nas z ziemia. Fanatyzm religijny to zlo. Czeka nas apokalipsa.

Gość gość
duńczycy chociaż zmądrzeli i ograniczają świadczenia i stosują rózne obostrzenia. Mam tam rodzinę, jestem tam co roku, kiedyś to był fajny kraj, teraz boja sie muzułmanów, których jest mnóstwo. hordy na ulicach, gwałty na ulicach!, przystankach autobusowych, zasztyletowana urzędniczka, która nie znalazła oferty pracy dla muzułmanina. Nic powiedzieć nie możesz, bo zaraz cie skarzą o rasizm. Pala samochody na ulicach, protestuja pod rządem. Polsce to nie grozi bo u nas nikt nie zostanie, ale wkrótce i Niemcy sie ockna. Tylko za późno będzie wtedy...

Gość gość Ted
To wszystko doprowadzi do rozpadu Unii Europejskiej i do 3 wojny światowej. Wspomnicie moje słowa, jeśli zdążycie. A fala, powiedzmy uchodżców, dopiero się zacznie. Teraz są ich tysiące, a będą przybywać w milionach. Ilu wśród nich jest terrorystów usłyszymy pewnie niebawem.

Gość gość
Polaków na całym świecie jest 20 milionów, a w samej Anglii 2 miliony. Polska jest za mało atrakcyjna dla nich, oni tylko przejdą i pójdą do Niemiec.

Gość gość
I co ? Myslisz, ze to bedzie koniec problemu ? PL taka biedna, ze pozostanie zielona wyspa Europy , otoczona panstwami zalanymi emigrantami ? Bzdura ! To, ze nie pchaja sie do nas, to jedynie tymczasowe ! Myslisz, ze zostawia odlogiem kraj , który nie wierzy w allacha, kraj , gdzie innowiercy smieja sie z nich ? Przyjda , ale nie po zasiłki i azyl, tylko zeby nas podbic i to juz zbrojnie.. Zalew Europy to nasz wspólny problem i powinnismy wspolnie go rowiazac, ograniczyc, podjąc wspólne dzialania, a nie glupio sie cieszyc , ze nie jada do nas ! My tez jestesmy na liscie, tylko na dalszym miejscu..

Gość lupuresco
będziemy mieć powtórkę z 39 roku tyle, że od zachodu zaatakują nas ciapaci, a od wschodu tradycyjnie ruskie bydło :o i to juz niedługo. Myślicie, że dlaczego całe hodty zdrowych chłopów w wieku poborowym do europy prą? skąd mają 5tys dolców na przeprawę pontonem? dlaczego ISIS jeździ ruskimi czółgami i wozami bojowymi? Tak jasne jestem spiskowcem, pisiorem, moherem. Niestety z Hitlerem też się wszyscy ściskali, Chaplin go sparodiował w filmie "Dyktator" i musiał uciekać z USA za obrazę głowy państwa hahaha tak, tak psy na nim wieszali bo obraził biednego hitlerka, legalną głowę demokratycznego państwa, a jak zmarł Piłsudzki to Adolfik był honorowym gościem na pogrzebie. Nic wam to nie daje do myślenia? czy nawet o tym nie wiedziałyście, bo Barwy Szczęścia są ciekawsze niż nauki waszej własnej historii?

Gość gość
Nasze dzieci za 20 lat podziękuję nam za to ze nic nie zrobiliśmy z ta fala uchodźców

Gość gość
do lupuresco Chaplin to była gwiazda niemego kina która nie doczekała Dyktatora bo to jest film Cohena z 2012 roku wtedy nawet Chaplin już nie żył więc co ty tutaj siejesz za debilizmy? teleportacja w czasie i dzikie nagonki rodem z Krystyny Pawłowicz. Wymyślanie czegokolwiek i naginanie faktów byle tylko udowodnić swoje kretyńskie ksenofobie. Serio na łeb ci już padło z tej nienawiści :o napij się ziółek idiotko

Gość gość
ość dziś do lupuresco Chaplin to była gwiazda niemego kina która nie doczekała Dyktatora bo to jest film Cohena z 2012 roku wtedy nawet Chaplin już nie żył więc co ty tutaj siejesz za debilizmy? teleportacja w czasie i dzikie nagonki rodem z Krystyny Pawłowicz. Wymyślanie czegokolwiek i naginanie faktów byle tylko udowodnić swoje kretyńskie ksenofobie. Serio na łeb ci już padło z tej nienawiśc***echowiec.gif napij się ziółek idiotko xx Sama jestes idiotka i to konkursową ! :D Film Cohena z 2012 to kompletnie inny film i o innym dyktatorze, niz film o którym pisze dziewczyna. To film Chaplina z 1940 roku ! I kto tu sieje debilizmy na swoim poziomie ? :P

Gość gość
Cohen nawiązuje tytułem do filmu Chaplina celowo i pokazuje, że nic się nie zmieniło u współczesnych dyktatorów no ale to są jednak dwa różne filmy i Chaplin był pierwszy wypadałoby się douczyć nim zacznie się kogoś od idiotek wyzywać :)

Gość gość
A Polacy to nie robia burd za granica? Mieszkaja na kupie krytukuja kazdy kraj w ktorym sie odiedlaja. Najpierw z Polski wyjezdzaja faceci a potem sciagaja zony i dzieci.

Gość gość
Nie wiedziałam, że Polacy są uchodźcami, mają status uchodźcy, zapewniony uchodźczy socjal i nie pracują :o Popatrz sobie miłośniczko ciapatych jak wyglądają strefy szariackie w środku Europy, zobacz jak wzrasta przestępczość o kilkadziesiat procent tam gdzie się muslimy osiedlają i wybacz póki co takiego wzrostu nie odnotowano co do polaków. W Szwecji 77% gwałcicieli to muzułmanie ale ty się Polaków czepiaj brudasko :o

Gość gość
Dokladnie, oczy sie otworza jak zaczna sie pobicia, g***ty i morderstwa.

Gość gość
Czy wy naprawde nie widicie róznicy pomiedzy uchodzca a emigrantem ? Czepaicie sie Polaków i stawiacie ich za przyklad jak to wyjezdzaja na zachód i potem sciagaja rodziny.. No, robia tak. Tylko czy jak napisal gośc powyżej sa uchodzcami czy emigrantami ? Jesli nie wiecie , to poczytajcie w zrodłach historycznych , jak polscy uchodzcy wojenni postepowali.. pierwsze były ZAWSZE kobiety i dzieci do wyjazdu ze strefy ogarnietej wojna! Rodziny były bezpieczne, a męzczyzni wracali walczyć za kraj.. To sa uchodzcy. Ci " uchodzcy ' zostawili swoje rodziny w strefie wojny, a sami uciekli do bezpiecznych krajów i jeszcze dalej teraz , tam gdzie najwiekszy socjal! Beda sie za nich modlić- to ich tekst ! Bo kobiety i dzieci to nie wytrzymaja trudów ucieczki w bezpieczne miejsce, lepiej zostawic ich tam gdzie sa.. na smierc.. Mozna zawsze tez posluzyc sie dzieckiem do szantazu jak cie nie chca wpuścic - mozna zagrozic , ze sie SWOJE DZIECKO UTOPI ! Jak sie ucieka z ogarnietego wojna kraju to oczywiście mysli sie o swoim fonie, ale o dokumentach tozsamosci to juz nie :) Po co ktos ma sprawdzic skad ja tak naprawde jestem , rejestrowac mnie i miec jakąs kontrole.. Zastanówcie sie czy tak odmienni w podjesciu do podstawowych spraw jak stosunek do kobiet i dzieci ludzie , beda mogli zintegrowac sie z naszym spoleczenstwem ? Naucza sie naszego , trudnego języka ? Nie będa wydawac dzieci za mąz według ich praw ?Jak to na nich wymusimy , skoro nie potrafimy wymusic to na naszych Romach ! Wsród tej masy ludzi , która najeżdza nas dzis , sa oczywiscie rodziny prawdziwych uchodzcow, ludzie naprawde uciekajacy przed wojna..Niestety jest to znikomy %.. Uchodzcom oczywiscie trzeba pomagac, ale na innych zasadach niz dotychczas ! Na naszych zasadach , a nie zasadach wymuszonych siła, szantażem czy grozbą! Australia jakos nie ma problemu emigrantów.. kazdy wie , ze moga go zastrzelic jesli nielegalnie bedzie sie chciał tam dostac. Obawa przed smiercia jest doskonałym straszakiem.. jak juz jednak cie zlapia siedzisz w obozie na wyspie do.. usranej smierci , chyba , ze skorzystasz z dwóch opcji: albo cie przyjma jako wartościowego członka spoleczenstwa , albo masz za free transport do domu ! Czy my , Europejczycy nie mozemy kozystac ze sprawdzonych rozwiazan ?

Gość gość
Hitler by zyl odrazu by zrobil pozadek z nimi;-)