Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mama w domu a dziecko w zlobku

Polecane posty

Gość gość

znacie takie sytuacje?

Gość gość
Przedszkole powyżej 3 lat rozumiem, ale zlobek gdy matka w domu??.

Gość gość
Znam. Dziecko chodziło codziennie 9-17. Matka noby szukała pracy. Zanim znalazła dziecko kiblowalo prawie 2lata w żłobku. Chore!

Gość gość
nie każdy chce się zajmować dzieckiem, po co ma siedzieć caly dzień z dzieckiem jak może to robić ktoś inny

Gość gość
Nie. Dziecko w żłobku - ok, powinno być od pewnego wieku. Ale wtedy mama w pracy, a nie w domu.

Gość gość
a dlaczego nie?

Gość gość
Znam 2 przypadki. JEden chlopczyk poszedl w wieku 8msc,a drugi w wieku 11msc. Obie mamy nie pracuja.

Gość gość
znam, ale dla tego dziecka to lepiej bo matka miala depresje, nie poporodowa, miala juz przed ciaza

Gość gość
Też nie widzę w tym nic złego. No może nie jak dziecko ma 8 M-CY, ale z 15 to spoko. Tym bardziej że pewnie taka mama szykuje się do powrotu do pracy, więc przyda jej się chwilą dla siebie i dla dziecka żeby się oswoiło z nową sytuacją. Poza tym żłobki są teraz bardzo fajne i nie raz widziałam jak niechętnie co niektóre dzieci wychodzą.

Gość trochę podobnie
Moje najmłodsze dziecko (2 lata) właśnie poszło do prywatnego przedszkola na 4 godziny, ja nie pracuję :P

Gość gość
puściłam 18m dziecko do żłobka a sama siedziałam przez chwilę w domu. Po 1,5 miesiąca znalazłam pracę, a dziecko już wtedy było zaaklimatyzowane Dla mojego zdrowia psychicznego to był dobry odpoczynek, bo dziecko moje jest mega absorbujące. Do dzisiaj mam tak, że godziny spędzone w pracy są moim odpoczynkiem od dziecka :D

Gość jaaa ja
Ja jestem na macierzyńskim - dziecko ma 4 miesiące. Starsze dziecko 2 lata i 3 miesiące chodzi ( od końca czerwca ) do prywatnego żłobka. Uwielbia tam chodzić. Niestety nie dawałam rady z dwójką dzieci. Wiem, ze to była bardzo dobra decyzja :)

Gość gość
ja jestem w 8 miesiącu ciąży i właśnie posłałam starsze dziecko 19m. do żłobka. Jak nie będzie chciało chodzić, tzn nie polubi żłobka i dam radę w domu z dwójką to go zabiorę już po porodzie. Teraz nie dam rady bo mam problemy w ciązy - bóle spojenia łonowego itp. nie mogę wyjść z dzieckiem na plac zabaw itp bo nie moge go nawet zapakować do wózka/podnosić. a w żłobku przynajmniej się pobawi z innymi dziecmi. Będzie chodzić maks. do 4godz, więcej nie potrzebuje.

Gość gość
nie mam nic przeciwko. znam matki które cały dzien siedzą przed kompem, czyli na kafe, albo oglądają telewizor, a dziecko się błąka po mieszkaniu, zajada tylko chrupki i bułki bo matka nawet obiadu nie zrobi bo "jest zajęta" :o a tak naprawdę gada przez tel i ogląda telewizor :o już lepiej dla takiego dziecka żeby poszło do żłobka gdzie ma normalne posiłki, nie huczy non stop telewizor i ma jakieś rozrywki, zabawy z innymi dziećmi. Albo znam przypadek - matka przed kompem albo tv a dziecko CAŁY DZIEŃ W CHODZIKU, nawet po 8 godzin, obijało się tylko o ściany :o to już lepiej żeby trafiło do żłobka.

Gość gość
to chyba o sobie piszesz że siedziałas przed tv a dziecko w chodziku

Gość gość
Nie widzę w tym nic złego . Od ok 2 lat dziecko spokojnie moze chodzic do zlobka . Im wcześniej sie nauczy zyc w grupie tym lepiej dla niego .

Gość gość
gość dziś to chyba o sobie piszesz że siedziałas przed tv a dziecko w chodziku xxx moje dzieci nawet nie miały chodzika, a tv nie oglądam od ok 4 lat, chodze tylko do kina więc spadaj 🖐️

Gość gość
ja nawet nie mam telewizora (serio) w mieszkaniu, z wyboru ale teraz matki non stop poszczają tv przy dzieciach....

Gość gość
A po co codziennie oglądać TELEWIZOR? :D Telewizję to jeszcze ok ale telewizor?

Gość gość
8:18 - początki mogą być trudne, ale nie rób błędu i nie zabieraj już dziecka że żłobka! 8:22 - zgadzam się. Wątpię że którykolwiek z tych beztelewizyjnych, pelnoetatowych mamusiek jest w stanie zapewnic dziecku tyle rozmaitych zabaw, nauki itp jak właśnie żłobek/przedszkole.

Gość gość
Ja posyłałam córkę dalej do żłobka gdy musiałam iść na L4 w drugiej ciąży. Po pierwsze: córka uwielbia chodzić do żłobka. Po drugie: stać nas. Po trzecie: miałam zagrożoną ciążę, a nie da się oszczędzać będąc zupełnie samą z półtoraroczną (wtedy tyle miała) pełną energii córką. Teraz jestem na macierzyńskim ale córka dalej chodzi do żłobka, a ja siedzę w domu z synem. Można mnie krytykować ale ja nie mam sobie niż do zarzucenia. Wiem, że córka ma zapewnioną świetną opiekę, lepiej się rozwija dzięki kontaktom z innymi dziećmi, a ja mogę skupić się na synku gdy jesteśmy tylko we dwoje w domu. Bo gdy córka wraca ze żłobka to wtedy staram się (na ile jest to możliwe) bardziej z nią spędzać czas.

Gość gość
Znam sporo takich dziec -własnie ze żłobka. mamy często są na macierzyńsim z drugim dzieckiem a starsze normalnie chodziło do żłobka. I nie widzę w tym nic nadzwyczajnego bo wiem, że dzieci to lubią. Mój w sobotę rano wstawał i chciał iść do "szopka". Poważnie do głowy wam nie przychodzi, że dzieci to lubią?

Gość gość
to po cholere robicie sobie dziecko za dzieckiem....jedno ma 20 miesiecy a drugie juz na wylocie...masakra, a potem narzekacie ze nie dajecie rady..trzeba bylo sobie wieksza roznice wieku zafundowac a nie klepac dzieciory jak kroliki.

Gość gość
własnie przez takie mamy ktore siedza w domu i puszczaja dziecko do żłobka (nie mówie tu o skrajnych przypadkach jak zagrożona ciązą czy w ogóle choroba) ja musiałam zatrudnic opiekunkę bo dla mojego dziecka miejsca w żłobku nie było.... Moja sąsiadka dała dziecko do żłobka jak jeszcze pracowała, ale po 3 tyg sie zwolniła a dziecko nadal jest w żłobku i widze jak codziennie rano je prowadza a póxniej odstrojona ma czas na zakupy, ploteczki itp

Gość gość
Moja córka chodzi do małego prywatnego przedszkola na 3h dziennie, zaczęła jak miała 23 miesiące :). Ja nie pracuję.