Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

wakacje z biurem

Polecane posty

Witam wszystkich. W październiku lecimy na Kanary. Póki co, wpłaciłem organizatorowi 28 procent ceny. Ostatnio zacząłem przeglądać opinie na temat tego biura i są różne. Z racji tej, że różnie bywa ostatnio z biurami podróży to czy mogę się przykładowo upewnić czy organizator zarezerwował nam miejsca w tym hotelu jaki wybraliśmy? Może bezpośrednio przez stronę hotelu wysłać takowe zapytanie podając nazwę organizatora i nasze dane ?

Gość gość
Ja tez lecę na Kanary w tą sobote wiec mam juz wplacone calosc kwoty ale strasznie sie stresuje ze tez wlasnie pojdzie cos nie tak. Nie wiem jak to jest z tym sprawdzeniem, wydaje mi sie ze mozesz tak zrobic ale nie jestem pewna. O moim biurze tez sa opinie podzielone niestety;/

Z jakim biurem podróży lecisz? Ja wykupiłem u pośrednika, który jest już ładnych klika lat na rynku. Finalnie umowę dostałem z organizatorem exim tours. Ogólnie leciałbym na własnę rękę, ale raz stwierdziłem że zaszaleje. Przeważnie są złe opinie o rezydencie, że w ogóle go nie ma itp. Nie zalezy mi na rezydencie, bo wszystko mogę sam obczaić, auto już zabukowałem mailowo na wyspie. Zastanawiam się, czy nie wysłać maila do hotelu z zapytaniem o rezerwację, coś w stylu: I want to make sure that the travel agency (exim tours) reserved a place for us at the hotel within 9 - 16 October. Dalej wpisałbym swoje nazwisko, jaki pokój oraz wyżywienie HB.

Gość gość
Ja tez u posrednika, organizatorem jest net holiday. Lece pierwszy raz wiec stres jest podwojny. Nie potrafie Ci doradzic, nie wiem czy ludzie w ten sposob potwierdzaja swoje rezerwacje ale wydaje mi sie ze nie zaszkodzi przeciez. Nic Cie to nie kosztuje a jesli chcesz miec pewnosc to czemu nie. A jaka wyspa?

Gran Canaria, konkretnie południe Maspalomas. Moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Mają całkiem dobre opinie w przeciwieństwie do exim tours. Średnia ocena to 8 a exim 6.1. Poza tym mają wygenerowany na bieżąco certyfikat o niezaleganiu z płatnościami (BIG)

Gość gość
hmm brzmi ciekawie, napewno swietnie sie bedziecie bawic. My wybralismy fuerteventure

Mam nadzieje, jedyne co mnie interesuje to czy faktycznie będzie ten hotel zarezerwowany bo różne były opinie.

Ile Was kosztowała ta wycieczka ? Nas 4500 za 7dni (wyżywienie HB). Nie interesował nas all inclusive, bo nie chcemy być związani wokół hotelu.

Gość gość
5800 z tym ze all inclusive, dni 8. Sporo ale raz sie zyje. Nie poczytales opini wczesniej? to zupelnie tak ja;/ teraz juz nic nie zrobisz, nie stresuj sie. Jeszcze nie wplaciles calosci wiec zawsze mozesz zrezygnowac skoro mowisz ze takie zle opinie. Wiem ze zaliczki tez szkoda no ale wiesz jak jest...

Gość przerost tresci nad forma
nie sprawdzisz tego biura mają rezerwację ilościową za która zresztą przeważnie później się rozliczają, ty dostajesz voucher i dajesz go w hotelu i dopiero oni wteyd wjedzą że ty u nich przebywasz. czasami robi to rezydent wiec nie widzisz vouchera.

Gość przerost tresci nad forma
Ja wykupiłem u pośrednika, który jest już ładnych klika lat na rynku. Finalnie umowę dostałem z organizatorem exim tours>>posrednik nic nie ma do umowy przeczytaj umowe to zrozumiesz kto jest organizatorem a gdzie kupis zwycieczke nie ma znaczenia, zakladam ze agent przelal kase w twoim imieniu to jedyne zagrozenie jakie jest zwiazane z agentem.

Gość gość
Rzeczywiscie opinie masakra;/ jak juz przeczytalam komentarz zeby uwazac ze biuro ma powazne problemy finansowe to mam dosc. Nie wiem naprwde co bym zrobila na Twoim miejscu czy zdecydowalabym sie zaplacic calosc;/ ostatnie opinie sa wszystkie zle... to samo bylo z alfa star przed upadkiem a potem stalo sie;/ Ja juz mam wplacone calosc, mimo dobrych opini stresuje sie jak cholera

Gość doggy_style
Dzwoniłem dzisiaj do agenta który sprzedał nam tą wycieczkę i poinformował mnie, żeby nie sprzedawali jej gdyby doszły ich sygnały, że coś zaczyna się dziać z tym biurem. Podobno wycieczki z alfa star też nie sprzedawali przed jego upadkiem.

Gość gość
byłam na wakacjach z eximem i jakoś żyję, patrzyłam po forach ale wygląda to normalnie a nie jakoś masakrycznie, nie wiem skąd te opinie. Mnie się wydaje że ktoś się mści bo wszędzie wkleja to samo, ale jak zapytałam na jednym o co konkretnie chodzi to było echo. w ogóle to jakoś mało konkretów jest przy tych "wszechwiedzących i dobrze poinformowanych". Bardziej wierzę jak ktoś opisze z detalami.

Gość Amarrrena
I właśnie dlatego już od jakiegoś czasu nie jeżdżę na wakacje z biurami podróży. W tym roku byłam we Włoszech na własną rękę tylko nocleg zarezerwowałam wcześniej przez bookapart.com.

Gość miron32
Dolina Baryczy i największy w Europie rezerwat ornitologiczny, gdzie żyje najwięcej gatunków ptactwa w jednym miejscu w Europie - Stawy Milickie na Dolnym Śląsku, gdzie nie można niczym innym jak tylko rowerem bądź piechotą przemierzać kilometry ścieżek oraz trasy rowerowe Sudetów z widokami zapierającymi dech w piersiach! tylko najpierw trzeba kupić sprzęt w dobrym sklepie rowerowym http://www.cyklotur.com

Gość gość
Nie no, czemu? Ja na przykład teraz wykupiłam taką ofertę: http://kuptravel.pl/oferta/651,wakacje-w-hotelu-sissy-hit-lata-2013-2014-i-2015 i na przykład bardzo dobrze wiem, ze nie dałoby sie tak tanio samemu. Wiadomo, że grupowo wychodzi duzo taniej

Gość gość
nie lubię latać z biurami, wolę coś na własną rękę zorganizować, przynajmniej mam dokładnie to, co chciałam. poza tym wybieram najczęściej polskie klimaty i nie ma problemu z niczym.... w te wakacje pojechaliśmy z mężem do Ustki, rezerwecja w hotelu Lubicz, kupiona mapa żebyśmy wiedzieli gdzie pojechac dalej i co ziwedzać. wakacje będziemy wspominać przez dłuuuugi czas!!

Gość ilonkaa7
pewnie jak się płaci za wakacje kilka tysi to się potem człowiek stresuje czy sprawdzone biuro wybrał. Ja zawsze wykupuję wycieczki na kuptravel.pl sprawdzone miejsca, tani wyjazdy i nie ma się czego bać/ już kilka razy z nimi jeździłam

Gość Olapodróznik
Ja mam niemiłe doświadczenia z biurami podróży. Dlatego wolę organizować swoje wyjazdy na własną rękę. Jak szuka się odpowiednio wcześniej to zawsze można znaleźć tańsze loty. A co do hoteli to polecam bookapart.com. Nieraz korzystałam i mają fajne oferty.