Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamuskaCóruśki

Noworodek i problem z kupkami

Polecane posty

Gość MamuskaCóruśki

Mam córcię - ma 16 dni. Ma generalnie problem z kupkami - moim zdaniem. Z kupkami I brzuszkiem. Jak ją karmię, to czuję i słyszę, jak się jej przelewa w brzuszku i jelitach, bulgocze. Kupki robi półpłynne, generalnie strzela nimi mocno i często dopiero przy zmianie pieluszki jak siłą rzeczy wycierając ją naciskam na pupcie przy podkulonych nóżkach.Jem naprawdę ostrożnie, nie eksperymentuję, a dziś znowu nocka zarwana, bo młoda nie mogła spać. Wieczorem dosadziła potężną kupkę, ale to niewiele dało. Rano powtórka z rozrywki, po czym dziecko aniołek leży sobie i miauczy obok mnie. Podajemy jej probiotyk Floractiv, ja ją masuję przynajmniej 2x dziennie. Dodam, że jak puszcza bączki, to nieraz nie wiem czy to mąż czy ona, takie potężne, ale nie płacze przy nich... Co mogę jeszcze zrobić?

Gość gość
Pewnie ma nietolerancję laktozy. Do lekarza. A męża masz kierdę skoro wali przy tobie bąki. Fuj.

Gość gość
Ja swojej malej jak skonczyla tydzien zaczelam podawac espumissan tam niby jest ze od miesiaca ale pytalam pediatry i powiedziala ze polowe dawki mozna dawac bo przez pierwszy tydzien tez strasznie plakala przy kupkach i baka nie mogla puscic a po tym odrazu jej bylo lepiej i ani boli brzuszka ani kolek a po miesiacu ja juz jadlam doslownie wszystko i mala nie plakala. Wyprobuj moze akurat zadziala

Gość gość
Och jak slodkopierdzaco, jakbyś nie potrafiła normalnie napisać w czym rzecz.

Gość gość
idz do pediatry. być może niepotrzebnie jesz az tak ostrożnie. mysle ze to może być nietolerancja laktozy albo może po prostu dziecko niewlasciwie ssie piers i lyka dużo powietrza.

Gość MamuśkaCóruśki
Mała ssie prawidłowo. Słychać wyłącznie połykanie pokarmu, żadnego ciumkania itp... :/

Gość gość
Noworodki i niemowlęta do 3 msc mają jeszcze niedojrzałe układy pokarmowe, to normalne, że może płakać przed zrobieniem i w trakcie kupki, to, że jej się przelewa w brzuszku też jest normalne, taki czas, trzeba przeczekać i tyle. Jak masz wątpliwości to do pediatry, na własną rękę nic bym nie podawała.