Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie ekg pomocy!

Polecane posty

Gość gość

poszłam do lekarza rodzinnego bo chciałam zwolnienie na wf myślalam, że mi wypisze bez żadnego problemu tym bardziej że już raz miałam przerwę w ćwiczeniach ale Pani doktor stwierdziła że badania muszą być na nowo wykonane i dopiero na podstawie wyników stwierdzą czy wymagam tego zwolnienia czy tez nie.. więc jej wtedy powiedzialam ze jednak tego zwolnienia nie chce wiec to skierowanie nie bedzie mi potrzebne ale mnie wkurzyla powiedziala ze nie szkodzi i ze przebadać się warto a skoro juz przyszlam to mi wystawi i lepiej jest zapobiegać. Wystawiła mi na ogólne na szczescie mnie nie badała.. mam na usg, ekg jakis poziom tarczycy czy czegoś na cukrzyce i pobranie krwi.. nawet mnie ta wredna baba o zdanie nie zapytała.. jeszcze moja siostra Jej przytakiwała ze na swietny pomysl wpadla.. (bylam z siostrą bo teraz Ona sie mna zajmuje póki rodzice są za granicą) a samej lekarka by mnie nie przyjela. teraz się boje isc do szpitala na te badania.. krwe okej ale te ekg? :O Nie chce tam iść.. bo tam bedzie trzeba zdjąć stanik a ja tego nie zrobię. Czy nie mogą mi wykonać badania w staniku? jak byłam mniejsza to się jeszcze rozebrałam ale jak teraz jestem starsza to nie ma mowy.. nie lubię się pokazywać jeszcze jak tam będzie ta Pani doktor i ten cały ordynator.. po co dwie osoby do takiego badania? czy nie moze być jedynie Pani? mniej się bede stresowała.. Mogę poprosić jakoś dyskretnie tą Panią zeby tego ordynatora nie bylo i zeby to Ona mnie badała a nie on? ile trwa takie badanie? po co ja poszlam po te zwolnienie teraz się tam ze wstydu spale.. te badanie mam jutro i od rana o tym myslę i przestac nie mogę.. naprawde tam nie chce isc bo ten lekarz.. on jest niby kardiologiem ale no jest tez facetem a ja się krępuję doradzcie mi coś.. co mam tam powiedzieć.. jak mam się do nich odezwać. jak zareagować.. nie wiem nic. Chce cos powiedziec jak mi beda kazali sie rozebrac i zaczną osluchiwac no tylko co zeby nie wyszlo ze jestem jakas dziwna i mnie wyśmieją. A i czy mogę sobie wybrać ktore badanie chce jako pierwsze? te z sercem wolalabym na koniec bo chce pozniej wyjsc i juz wiecej sie nie pokazywać.

Gość gość
Musisz być bez stanika bo wynik zle wyjdzie czy coś. . Zreszts na cycki ci musza to poprzyklejac. Nie wstydz się

Gość gość
mi ekg robiła pielęgniarka w przychodni, nazywał się ten pokój chyba "pracownia ekg", z wynikami poszłam do lekarza, do ciała w okolicy klatki piersiowej, na kostkach nóg i rąk przyczepiają elektrody czy coś, a miejsce przyczepiania smarują wodą, żeby lepiej przewodziło i leżysz z tym chwilę, w każdym razie krótko, oczywiście nic nie boli nie ma czego się bać, a przebadać zawsze się warto idź w gołych nogach i w spódnicy, żeby nie trzeba było się długo rozbierać, no a stanik trzeba zdjąć dowiedz się może kto w Twoim mieście robi ekg, bo lekarze tego nie robią, ale może to być np. facet- technik medyczny , ale mi zawsze robiły pielęgniarki

Gość gość
i moich ekg nie oglądał kardiolog tylko lekarz pierwszego kontaktu, miałam mieć operację na ucho i musiałam mieć wszystkie badania czy nadaję się do narkozy i tamta lekarka stwierdziła, że za szybko bije mi serce i mam to obserwować (ciekawe jak?), ale ja się dobrze czuję, więc nic z tym nie robię tak więc myślę, że lekarz ogólny też potrafi zinterpretować wyniki, nie musisz od razu z tym iść do kardiologa, zwłaszcza jak Ci nic nie dolega