Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Figiel 13

Synek 2lata i 9mcy mimo treningu czystosci nie chce korzystac z nocnika.

Polecane posty

Gość Figiel 13

A trening trwa od maja.. Kurcze tlumaczenia nie pomagaja. On jak go posadze na kibelek to siedzi ale sam nie zawola ze kupa czy siku. Juz nie wiem... Cale lato latal bez pampersa. Chcialam go dac do przedszkola ale musimy poc z ekac az sie nauczy wolac o nocnik. Doradzcie cos?

Gość gość
Ostatnio na forum była kobieta która miała ten problem że chciała dać do przedszkola 5-letnie dziecko, które ciągle wymagało pieluchy.

Daj dziecku spokój, jak nie chce to nie. W wielu przedszkolach są dzieciaki z pieluchą i żyją. Moja też długo nie chciała, jak biegała bez pieluchy to wstrzymywała godzinami. Odpuściłam. Potem próbowałam raz na jakiś czas posadzić na nakładkę na kibelek - po pierwszym sukcesie poszło gładko choć z początku nie wołała tylko ja sadzałam ją co jakiś czas i siku było (miała 2 lata i 9 msc). Potem już sama biegła do łazienki ale dalej nie wołała. Dopiero miesiąc później zaczęła wołać - tydzień przed pójściem do przedszkola. W przedszkolu ani razu nie zdarzyła się wpadka (panie pilnują, pytają i zabierają do łazienki). Niemalże od razu przestała też używać pieluchy na noc. Daj dziecku czas :)

Gość gość
daj dziecku spokój, sam dorośnie, odpuść, spróbuj za miesiąc znowu. a nie ma przypadkiem młodszego rodzeństwa ?

Gość Figiel 13
Nie ma mlodszego rodzeństwa. Chcialam zeby poszedl na 4,5 godz do przedszkola do dzieci bo on strasznie ciagnie do zabawy. Czul by sie jak ryba w wodzie. No ale w moim przedszkolu nie przyjmuja z pielucha. Musi byc opanowana czystosc.

Gość gość
No 3 lata to juz powinien miec to opanowane

Gość gość
A mój synek siku ładnie do kibelka, pampersy nawet na noc nie nosi. Ale jeśli chodzi o kupę, to się schowa za kwiatem i zrobi w majtki - codziennie. Na nocniku nie zrobi. Próbowałam mu nawet bajkę włączyć jak na nocniku siedział ale też nie zrobił. Mialyscie taki problem tylko z kupą?

masakra ale z was nieudacznice żeby takie duże dzieciaki jeszcze do pampersów robiło moja ma 16 mieś , uczę ją juz od skończenia roczku siku i kupę nie chcę potem mieć takich problemów jak wy czy moja bratowa

masakra ale z was nieudacznice żeby takie duże dzieciaki jeszcze do pampersów robiło moja ma 16 mieś , uczę ją juz od skończenia roczku siku i kupę nie chcę potem mieć takich problemów jak wy czy moja bratowa

Gość gość
ale Ty Agatkaaa jesteś mądra kobietka , aż ręce opadają :(