Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trudne decyzje, co robić?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że nie podejmiecie za mnie decyzji, ale chciałabym też ogólnie poznać wasze zdanie na ten temat. Jestem teraz w klasie maturalnej, mam już w planach swoje wymarzone studia, na których będę rozwijać swoją pasję. Problem w tym, że jest tylko jeden taki kierunek w całej Polsce i to na jej drugim końcu. Chodzi o to, że jestem ze swoim chłopakiem ponad rok, znamy się od dziecka. On nie akceptuje i nie toleruje związków na odległość, więc muszę wybierać. Miłość czy kariera. Do tego obecnie widujemy się tylko w weekendy, gdyż uczęszczam do szkoły z internetem. Jego to boli, ta cała sytuacja i chce ze mną zerwać, twierdząc, że teraz jestem w internacie i nie jestem cały czas przy nim, a potem go zostawię i wyjadę na 6lat. Boli mnie to strasznie bo bardzo go kocham i ciężko mi podjąć decyzję, tym bardziej, że mam jeszcze trochę czasu i studia to na razie tylko plany. Wyskoczył też z takim pomysłem, żeby teraz zerwać (w poprzednim roku szkolnym, gdy byłam w internacie codziennie się kłócićliśmy), a jeżeli nie zdam matury (wtedy zostanę) to do siebie wrócimy. Osobiście uważam to w pewnym sensie za idiotyczny pomysł i się na to nie pisze. Na prawdę nw co robić. Jak on mnie zostawi to będzie mi na prawdę bardzo ciężko. Co wgle myślicie o całej tej sytuacji? Mam też drugi problem związany z moim przyjacielem. Przyjaźnimy się ponad półtora roku. Nim jeszcze byłam ze swoim obecnym chlopakiem, mój przyjaciel pytał się o chodzenie, ale odmówiłam (mniejsza, że czasami zaczynam tego żałować) i nie zniszczyły to naszej przyjaźni. Ja związałam się z moim dotychczasowym chlopakiem, a on po czasie też znalazł sobie dziewczynę. Niby było ok, ale przez cały czas trwania naszej przyjaźni coś do siebie czujemy. Gdy miałam ostrą kłótnie ze swoim chłopakiem, mój przyjaciel bardzo mi pomógł, cały czas był przy mnie i spędziliśmy dużo czasu razem (chodzimy do tej samej szkoły i jest w tym samym internacie co ja), wtedy zaczęłam do ng coś więcej czuć. Z chlopakiem zerwaliśmy. Może to i głupie, ale jeszcze bardziej przywiązałam się do przyjaciela i chciałam czegoś więcej i on to wiedział, ale on miał dziewczynę, dla tego na pewnien okres czasu zerwaliśmy kontakt, ale za długo bez siebie nie wytrzymaliśmy, choć w tym czasie pogodziłam się z chlopakiem i do siebie wróciliśmy. Wtedy wszystko wróciło do normy. Teraz szkoła znów się zaczęła i już 2dnia gdy byłam w internacie zaczęłam się kłócić z moim chłopakiem. Przyjaciel wziął mnie na poważną rozmowę i powiedział, że wciąż się nie odkochał, że dla niego z dnia na dzień jestem coraz piękniejsza i pytał o chodzenie. Najgorsze i najdziwniejsze jest to, że ja mam chłopaka, a on dziewczynę. Tylko u żadnego z nas te związki się nie układają. Potem przyjaciel zapytał się czy coś do ng czuję. Zwlekałam z odp, ale w końcu odpowiedziałam, że tak, ale to nic nie zmieni, bo oboje kogoś mamy, a my jesteśmy tylko przyjaciółmi. On na to, że oszukuje samą siebie, że oboje coś do sb czujemy mamy okazję spróbować być razem, a ja tego nie chce. Teraz nawet nw czy nasza przyjaźń przetrwa przez tą rozmowę, bo po tym co powiedział po prostu odszedł. Pomóżcie.

Gość gość
Ta sprawa z Twoim przyjacielem wszystko zmienia. Wygląda na to,że niezależnie od tego czy wyjedziesz czy nie,związek z Twoim chłopakiem i tak nie przetrwa. Jesteście jeszcze bardzo młodzi i pewnie i tak to by się skończyło.. skoro czujesz coś do przyjaciela wasz związek i tak nie ma sensu! a jeśli marzysz o tych studiach to może zaważyć na całej Twojej przyszłości u może lepiej wyjedź? pod warunkiem,że naprawdę bardzo tego chcesz a nie na studiach Ci się odmieni..

Gość gość
ogolnie faktycznie jest to trudne,bo takie decyzje mogą wpłynąć na całe życie.. szkoda zarówno fajnego związku jak i rezygnacji z planów,pasji,kariery..ale Ty wcale nie masz fajnego związku pełnego miłości,więc wybór jest prostszy niż myslisz no chyba,ze nie zniesiesz rozłąki z przyjacielem ;)