Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga63

poprawczak

Polecane posty

Gość aga63

Cześć, moja przyjaciółka ma 15 lat i niedawno trafiła do zakładu poprawczego. Boję się o nią i o to co ją tam spotka. Wiecie coś na temat poprawczakow dla dziewczyn? Szukam na ten temat informacji, ale niewiele znalazłam. Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo nie wiem co myśleć o tej sytuacji.

Gość gość
będzie codziennie ******* przez uchodźców z nigeri

Gość gość
Za co tam trafiła?

Gość aga63
Za pobicie i narkotyki

Gość aga63
Wie ktoś czy nie?

Gość gość
Niech ginie szmata

Gość aga63
Ona nie jest żadną szmata, to nie jest śmieszne

Gość aga63
Proszę o poważne odpowiedzi

Gość gość
Niestety muszę ci napisać żę na samym początku nie będzie miała łatwego życia,wiem to bo byłam w poprawczakach obowiązuje podobne prawo jak w więzieniach,musi być bardzo wytrwała i lojalna wobec starszych,nie cwaniakować i szpanować bo będzie kiepsko i przede wszystkim nie może ani troszkę donosić.

Gość aga63
A czy dostaje się tam przepustki na przykład na święta? I czy trzeba chodzić w specjalnym stroju jak w więzieniu czy można we własnych ubraniach?

Gość gość
przepustki jakies są, ale to chyba na wniosek rodziców tylko i kiedykolwiek można złożyć, a co do ubrań, kurde na youtubue kiedyś był dokument a już wiem, w rozmowach w toku w ramach programu wrzucili tam 3 dziewczyny by pokazać gdzie moga trafić jak nie zmienia zachowania, strasznie to przeżyły pare dni dały rade, i właśnie było coś z ubraniami, bo jak już je tam umiescili to najpierw była rozmowa z tym dyrektorem osrodka czy anczelinkiem nie wiem, to im tłumaczył ogółem co o której obiad spani bla bla bla zasady ogólne i od razu jak już skoończył gadać to ne pamiętam dokładnie co ale one dostały jakieś ubrania, ileś par gaci skarpetek i tyle....ps. wiem, że rozmowy w toku to totalna rozyserka ale akurat ten odcinek z wątkiem był w poprawczaku był prawdziwy, nawet jeśli były to ochotniczki, to płacz był ich szczery, taki tam r,o..zp,ie//rdo.l doznały

Gość aga63
Myślicie, że tam panuje jakaś subkultura jak w więzieniu, że robią sobie tatuaże i tak dalej?

Gość aga63
Wie ktoś?

Gość gość
No co ty to nie jest kryminał w jakimś meksyku dla morderców :D bez obaw o to nie masz co sie martwić, ale też wiadomo że łatwo nie będzie

Gość gość
Ładna jest chociaż? bo słyszałem ze dziewczyny z poprawczakow jak są ładne to na przepustkach łatwo zachodzą w ciążę i potem mają problem

Gość aga63
Jest bardzo ładna. Ma długie blond włosy, jest wysoka i szczupła, ale nie chuda. Gdy była na wolności to cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród chłopaków. Ale nie sądzę, żeby zaszła w ciążę. Boję się jednak, że poprawczak zmieni ja na gorsze.

Gość gość
Poprawczak zawsze zmienia na gorsze