Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpanie

Polecane posty

Gość gość

jak czesto kąpiecie niemowlaki? codziennie?

Gość gość
co 2 dni

Gość gość
Oo właśnie i ja się podpisuje pod pytaniem, bo ostatnio rozmawiałam o tym z teściową i ona mówiła mi że trzeba codziennie, choć dzieci nie mam ale w rodzinie ogólnie jest dużo to uważam że nie ma sensu myć codziennie ale codziennie podcierać,nawiżającymi chusteczkami można przymywać malutkie fadki dziecka. A kąpałabym co drugi dzień. Takie jest tylko moje zdanie, pewnie niejedna mi powie "a co możesz mówić jak nie masz dzieci" ale ja tylko mówię co myślę, pewnie większość moich myśli moze się zmienić gdy na świecie pojawi się dziecko:)

Gość gość
Kapie w wanience co 2 dni. Ale codziennie trzymam nad umywalka, pod delikatnym strumieniem wody i robię "prysznic", jest gorąco, dzieci tez się poca ..-

Gość gość
ja mam na wypisie ze szpitala w zaleceniach pielegniarskich: kąpiel 2-3 razy w tygodniu. osobiscie kąpie co 2-gi dzień a i tak sie naslucham od matki i tesciowej ze kapac sie powinno codziennie :D

Gość gość
Codziennie, ulewał, srał po kilka razy na dzień to jak tu nie kąpać codziennie wieczorem?

Gość gość
a to jak sie obrobi po pachy to wiadomo, nawet w srodku dnia go biore pod kran raz dwa... jak po ulewa to przecieram buzke od razu przegotowana woda. no i w upaly to wiadomo ze czesciej kapalam. ale tak normalnie to nie widze potrzeby codziennie w wanience kapac, co 2gi dzien styka. no chyba ze po to zeby rytm wyrobic - kapanie i do spania ale moj akurat nie ma z tym problemu i tak idzie spac czy jest kapany czy nie

Gość gość
kąpię co drugi dzień, w upały codziennie

Gość gość
jako noworodek codziennie i to wlasnie rodzice ciagle mowili zeby kapac co 2-3 dni i tak jak sa upaly to zawsze kapiemy bo wkoncu kazdy sie poci a jak jest chlodno jak teraz to co 2 dzien.

Gość gość
Oczywiscie ze codziennie, to taki rytual dla dziecka. Moje dziecko ma juz prawie 4 lata i dni bez kąpieli zdarzylo sie w sumie 6! 3 dni jak byl w szpitalu i trzy razy po jednym dniu jak byl bardzo chory ze zasypial tam gdzie siedzial. Dla niego to oczywiste ze codziennie kolacja, bajka, kąpiel i spanie. I dobrze taki rytual wprowadzać od urodzenia (poza bajka oczywiscie).