Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agazojk

która praca lepsza w mej sytuacji

Polecane posty

Gość Agazojk

Cześć Jestem jakiś czas poza Polską. Język znam na poziomie komunikatywnym. Szaleństwa nie ma - uczę się cały czas. Chcę jednak iść do pracy żeby nie pasożytować cały czas na chłopaku. Wysyłam CV do sklepów ale na razie nigdzie jeszcze mnie nie zatrudnili. Rozważam też inne prace i proszę o radę - które z nich warto podjąć w momencie kiedy nie jestem osobą silną (jestem po operacji) gdzie mogę dać radę - coffee shop - pokojówka - opiekunka osób starszych - sprzatanie domów - sprzątnie autobusów - sprzatanie samolotów Może ktoś jeszcze coś innego doradzi. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Tak jak wspomniałam która/które z tych prac jest najmniej wyczerpujące fizycznie.

Gość gość
uuu jesli jestes po operacji to lipa straszna starsze os trzeba podnosic sprzatanie to straszna praca..

Gość gość
w jakim kraju jestes?

Gość Agazojk
Czuję się w miarę ok chcę pracować tylko nie jestem bardzo silna. Wierzę że może któraś z tych prac byłaby jednak dla mnie :-) Liczę na porady osób które pracowały w tych zawodach i szczerze mi napiszą jak to wygląda bo ja niestety nie mam żadnego doświadczenia :-(

Gość gość
A ja ktos ci ma pomoc skoro nie chcesz podac kraju? W kazdym jest inaczej.

Gość gość
Na pewno nie sprzątanie chociaż sprzątaczka w Sztokholmie ma bez trudu 50zł/godz na rękę. Tam to nie jest majątek - ledwie starczy żeby przeżyć. Co innego w PL.

Gość gość
Moim zatem to chyba kawiarenka

Gość gość
sprzątanie rakiet kosmicznych!

Gość gość
Widzę że ja tu muszę wkroczyć do akcji :-) Jak pisze Coffe Shop to może być Holandia.Praktycznie wszystkie są wyczerpujące fizycznie ale poszukaj sobie pracy na produkcji np.przy taśmie,jakaś fabryka czekoladek czy coś w tym stylu.Czasami zdarzają się siedziące przy taśmie.Nie są tak męczące fizycznie jak psychicznie!

Gość gość
Wszystkie te prace o których piszesz są do d**y a pieniądze z nich marne niezależnie od kraju. Dobra praca zaczyna się od 2.000€/mies do rączki. Poniżej tej sumy to wegetacja.

Gość gość
Do 19:45 Ale ona nie pisze o zarobkach tylko o złym stanie zdrowia i lekkiej pracy fizycznej.

Gość gość
Napisz do wrózki Sofii. Ja często sie jej radzę . Ona Ci napisze co on myśli i czuje. tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Zrob sobie bachora potem, wez benefity i nie bedziesz musiala pracowac durna babo.

Gość Agazojk
Do osoby gość 19.38 bardzo dziękuję za pomoc. O fabryce zapomniałam :-) Nie liczy się dla mnie ile zrobię tylko sam fakt że pracować będę nawet na pół etatu :-) Mieszkamy w Londynie

Gość gość
W Londynie jest troche możliwości jak się zna język.Dodatkowo są polskie sklepy które zatrudniają Polaków a praca tam jakoś szczególnie ciężka nie jest.Możesz też opiekować się dzieckiem.Pełno jest takich ogłoszeń na polskich sklepach czy portalach społecznościowych.

Gość Agazojk
Też tak myślałam że polskie sklepy jednak one wymagają doświadczenia którego nie posiadam. Zawsze pracowałam w biurach... Szukam również jako opiekunka - na razie bez rezultatu. Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły :-)

Gość gość
To jak pracowałaś w biurach i znasz angielski to wpisz sobie: ,,data entry clerk jobs London"

Gość Agazojk
Niestety angielski znam tylko na poziomie komunikatywnym czyli B1 więc do biura na razie nie mam szans. Niemniej dziękuję za informacje :-)

Gość gość
POMOGE ZAŁATWIC PRACE LONDYN w zamian za spotkania matrymonialne, wynagrodzenie 1740f na poczatek na kontrakcie 6miesiecznym, praca biurowa, tylko dziewczyna w wieku 18-30lat szczupla i bez nalogow :) jestem singlem w wieku 34 lata gwarantuje 100% dyskrecji, moj email kiciak@10g.pl

Gość gość
nic nie umiesz, nic nie możesz, język znasz kiepsko najlepiej będzie jak wrócisz do Polski

Gość gość
Najlzejsza z tych prac to w kawiarence, jesli nie zalezy co na kasie a na tym aby pracowac to lepsze to niz jakas fabryka (swoja droga fabryka to dla mnie najgorszy koszmar, nie wyobrazam sobie siedziec przy tasmie jak robot). W kawiarence chodzisz, masz kontakt z ludzmi. I przy okazji rozmawiacz, czyli uczysz sie jezyka.

Gość gość
To z czego Ty zyjesz w tym Londynie ? Takie drogie miasto

Gość gość
Zadnej z tych prac nie dostaniesz, bo nie znasz jezyka, nie masz doswiadczenia i jestes chorowita. A i pamietaj, ze o prace w Londynie stara sie po 100 osob na kazde 1 miejsce

Gość gość
W Londynie to każda z tych prac jest nędzna

Gość Agazojk
gość 2015.09.06 Bardzo dziękuję za informacje :-) Byłam na dniu próby właśnie w kawiarence - nie było lekko ale ciężko też nie :-)

Gość gość
Pracy w Londynie nie ma

Gość gość
chyba duzo zalezy do tego jak ograniczona jest twoja sprawnosc fizyczna. wtedy decydujesz sie o prace... nie napisalas za wiele..wiec ciezko doradzic. poza tym ,takie poczatki wszedzie beda ciezkie..fizyczny wisilek duzy.. no chyba ze konkretnie przyjmiesz sie do pracy.np.ka kasie.

Gość Agazojk
Dostałam pracę w coffee shop :-)

Gość gość
super. powodzenia!

Gość gość
Praca jest tylko niektorym ludzia poodbijalo i bez doswiadczenia bez jezyka chca zarabiac tyle co osoby z doswiadczeniem, sa nieodpowiedzialni i beztroscy a pisze z perspektywy osoby ktora prace daje coraz trudniej jest znalezsc odpowiedzialnych i uczciwych