Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRZEPUKLINA KRESY BIAŁEJ

Polecane posty

Gość gość

czy są tu mamy dzieci u których zdiagnozowano przepuklinę kresy białej, jak przebiegało leczenie i czy skończyło się operacją? z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Moja córka ma przepulkine pepkowa i kresy bialej. Leczenie? Tylko kontrola. Lekarz dal czas tak do 3-3,5 roku i jeśli się bedzie powiekszac to operacja. Córka ma 3 lata i prawie nie ma sladu po przepuklinie kresy białej, a pepkowa sukcesywnie się zmniejsza. Więc mysle, ze obejdzie się bez ciecia. A ile dziecko twoje ma miesiecy /lat?

Gość gość
4 lata

Gość gość
mojemu synowi zdiagnozowano i w wieku 3,5 roku miał operację - bałam się bardzo. ze szpitala wyszedł po 3 godzinach tego samego dnia a za 2 dni jeździł na rowerze. nie ma się co bać

Gość gość
Po 3 godzinach od operacji wyszedl do domu? Oj cos sciemniasz, bo w żadnym szpitalu nie wypuszcza, zwlaszcza dziecka, po operacji w obrebie brzucha. 2 dni po operacji na rowerze jezdzil? Nieladnie tak klamac. Po prostym wycieciu migdalkow zaleca się odpoczynek około 5 dni. A co dopiero po rozcieciu brzucha, zalozeniu siatki i zaszyciu kilku warstw powlok.

Gość gość
to ja od dziecka który wyszedł ze szpitala tego samego dnia. o 7 rano byliśmy w szpitalu, zrobili badania krwi i na salę operacyjną -trwało to z pół godz. potem na sali pooperacyjnej leżał z godzinkę jak wybudzał się z narkozy a póżniej na oddziale jeszcze ok 2-3 godz. byliśmy. póżniej do domu nas wypisali. przepisali środek przeciwbólowy i w razie potrzeby kazali dać ale takiej potrzeby nie było. dziecko szło do samochodu na własnych nogach, nic go nie bolało, a tak jak napisałam po 2 dniach na rowerze jeżdził. ale piszesz coś o jakiejś siatce -mój tego chyba nie miał albo lekarz mi o tym nic nie powiedział. nie ma się czego bać -ja byłam bardziej przerażona niz dziecko.