Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryska69

mój mąż pije nawet zażywając leki i w ogóle mnie nie słucha !

Polecane posty

Gość ryska69

Witam. Mój mąż od samego początku małżeństwa pije wieczorem piwo. Zawsze twierdził że nie jest uzależniony ale raz nawet wywaliłam go z domu po jakiejś akcji i przez dwa miesiące nie pił (jakoś się da prawda?). Teraz już pije po 4-5 piw dziennie. Ma nieładnie wyniki - 3 krotnie podwyższone trójglicerydy oraz zdiagnozowany refluks żołądka. Jest z***biście nerwowy - ale to od zawsze muszę się z tym zmagać. Teraz od 2 dni jest na antybiotyku (duomox) oraz na leku o nazwie metronidazol. Jest to lek którego absolutnie nie można łączyć z alkoholem. Cytat : "Połączenie alkoholu z metronidazolem lub cefalosporynami (furokson, furazolidon) może wywołać reakcję disulfiramową. Nazwa ta wywodzi się od leku – disulfiramu, który stosowany jest w leczeniu uzależnienia alkoholowego. Zatrzymuje on metabolizm alkoholu na etapie aldehydu octowego, którego obecność w organizmie związana jest z nieprzyjemnymi efektami spożywania alkoholu. Podobnie działają te antybiotyki w połączeniu z alkoholem. Pojawiają się objawy zatrucia organizmu aldehydem octowym" Przeczytałam mu tysiąc informacji, ulotki a on ma mnie gdzieś! !! Wczoraj nawet się pomylił i zamiast do kumpla to wysłał smsa do mnie o tresci: "Moja teraz dba o moje zdrowie i przeczytala ze przy tych lekach nie moge wogole alkocholu pic :-) nawet po plynie do ust moge zapasci dostac :-) pokazywala mi ulotke.. Ale ja sie nie boje :-) 3 piwo pije bo jak mozna wekend bez piwa zaczac:-) " No masakra!! A dzisiaj wypił 3 piwa i sobie jeszcze drinka zrobił !! Te tabletki przyjmuje 3 razy dziennie po 250mg czyli aż 750mg! Ja juz nie mam sily... zwariuje... pomoc y...

Ogólnie dodam że jesteśmy 10 lat po ślubie a mąż zawsze był nerwowy ale ostatnio przechodzi samego siebie...

Gość gość
męża masz nieodpowiedzialnego i tyle

Gość gość
Czym ty się chwalisz, głupia kobieto? Masz nasrane we łbie, to masz alkoholika i z nim siedzisz. Kogo to obchodzi?

Gość gość
Nie wiem dlaczego kobiety w Polsce wolą wiązać się z alkoholikiem a niepijącego nazywają zniewieściałym?

Gość gość
Nie chce cie martwic ale mozesz byc.. szybko..

No wiem właśnie ze mogę zostać szybko wdowa... a tam w ogóle dla całej reszty to mój mąż się na de mną nie znęca i mnie nie bije - ale to tak na wszelki wypadek jakby komuś przyszło jeszcze głupio komentowac. Jak nie macie nic do powiedzenia to jakieś obraźliwe teksty to lepiej się w ogóle nie wypowiadajcie.

Gość gość
no właśnie! odpieprzcie się od jej cudownego misia! żal wam tyłki ściska że autorka ma cudownego męża a wy nie! jak ktoś ma zamiar go krytykować to niech wypieprza z wątku!

Gość gość
Nic tylko pogratulowac inteligentnego meza. A moze to typowy hojrak? :)

Gość gość
odwal się od misia! miś jest cudowny!