Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupno samochodu

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar kupić niedługo samochód i zastanawiam się, czy wybrać używanego, czy zainwestować już w nowego, co o tym sądzicie, jakie macie przeżycia?

Gość gość
7-10letni się nie opłaca bo zazwyczaj się psują nowe zaś tracą 1/3 wartości po wyjeździe z salonu proponuję stare graciki lub jak się wstydzisz 2-3letnie

Gość gość
a może napisz ile kasy zamierzasz wydać?

Gość prawictwo pospolite 193
wszystko zalezy od tego ile masz pieniedzy na auto .. za ile planujesz kupic auto jesli masz 50 tys to wybór miedzy używanym a nowym jest prosty jasne że nowy , bo nowy ma pewną przeszłosc a taki uzywany moze byc w fatalnym stanie.. Wszystkie usterki nie wychodza od razu po zakupie .. O niektórych dowiadujesz sie dopiero po kilku miesiacach ze cos jest nie tak..

w najgorszym stanie sa zwykle uzywane auta które mają od 2 do 5 lat lat .. dlaczego ? Ano dlatego , ze jesli ktos sprzedaje nowe auto po 3 latach od zakupu to znaczy ze to auto nadaje sie na złom .. Jak ktos kupuje auto nowe z salonu to nie po to by nim jezdzić 3 lata i sprzedać za połowe ceny.. Ludzie najwczensiej sprzedaja auta ktore maja 7 lat

jesli ktoś pozbywa sie auta z 2011 roku to liczyć sie musisz z tym ze to jest złom .. W którego będziesz musiec duzo zainwestowac.

Gość gość
Dobra to chyba zdecyduje się na coś używanego tak 5-7 lat, ale nie wiem gdzie go szukać, na jakiej stronie ogłoszeniowej są dosyć dobre auta i w dobrej cenie?

Gość gość
a jakie samochód powinien mieć wyposażenie? czy 4 koła i kierownica wystarczą?

Gość gość
ha :D ja ostatnio sprzedałam samochód, który miał 13 lat :) (miałam go od nowości). Sprzedałam go w pierwszym dniu wystawienia na otomoto. A reszta (po kilku właścicielach albo sprowadzane) z tego samego rocznika do tej pory widzę :P A kupiłam teraz nowy, bałabym się kupić używany od obcej osoby (co innego od kogoś z rodziny).

Gość gość
Na przykład w ofercie salonu http://prestig-e.pl/ znajdziesz samochody używane, ale bardzo krótko. Są one z roczników 2013/2014, więc są praktycznie nowe. A jak pięknie wygladaja!

Gość gość
Wydaje mi się, ze najpierw warto kupić używany, zeby trochę się oswoić z jazdą po mieście. Niedawno skończyłam kurs na prawko w szkole nauki jazdy http://www.alien.szczecin.pl/ i przygotowuję się do egzaminu. I też od razu planuję kupić samochód. Ale używany, zeby mi nie było szkoda, jak sie coś przydarzy.

Gość gość
Hej. Pewnie, że bierz używany 3-4 letni. Spokojnie będziesz nim jeździł dalej jakieś 5 lat i nie powinien się posypać. Rozsądna kwota to około 10-20 tysięcy za takie auto. Ja kupiłem S-Maxa bo szukałem auta rodzinnego. Nowy kosztuje jakieś 90 000, mój egzemplarz 27 000 więc 1/3 ceny. Oczywiście nie oszczędzaj na weryfikacji czy wybrane auto nie jest złożone z trzech, kradzione itd. Więc obowiązkowa wizyta w ASO i na stacji diagnostycznej. Polecam tez skorzystanie z ofert firm weryfikujących przeszłość auta,