Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście chcieli w zamian za duszę od diabła?

Polecane posty

Gość gość aniołeczka
Dzień dobry.:-)dobry duszku.

Gość gość
gość dziś no tak, jeżeli prosimy o coś złego, ale jeżeli prosimy np. o coś dobrego, pozytywnego np. miłość kogoś, kogo kochamy, to chyba mogą załatwić teoretycznie ?

Gość gość aniołeczka
19.45.wiele razy tak robiłam..w myslach prosiłam mojego.anioła stróża by poszedł do anioła stróża osoby ukochanej i powiedzial mu parę i słów ode mnie i żeby zawsze go chronił...od wszelkiego zła i niebezpieczeństwa.Wiem że to działa.

Gość gość
Nie chce nic od żadnej osoby mam poważniejszy problem

Gość gość
A dlaczego mam coś przekazywać aniolowi stróżowi danej osoby? chyba sam jest zobowiązany strzec tego kogoś?

Gość gość
he he, oddać coś wiecznego, za coś doczesnego??? interes do d....y :P Lepiej zdrowaśkę strzelić, zakasać rękawy i samemu wydłubać swoje szczęście. Pieniądze, majątek, to wsztstko g...o znaczy jak człowiek nie jest szczęsliwy. A jak jest, po h..j mu majątek? I tak potem dzieci będą się ciągać po sądach za 5 zł... I co, niby szczęsliwe będą jak rodzeństwo wyhu....ją na jakiś zapchlony budynek czy hektar lasu?? To jest chytrość diabła, że się ludzie zabijaja za srebrniki :(

Gość gość
A co Ci szkodzi prosić o pomoc świętych, aniołów. Nie bądź pyszny/a, trochę pokory i zawierz.

Gość gość
"To jest chytrość diabła, że się ludzie zabijaja za srebrniki " ... nie diabła ;)

Gość gość
Jasne, że nikt za Ciebie roboty całej nie wykona, ale ta pomoc to coś jak fart, pomoc wszechświata/dobra.

Gość gość
Mi nie chodzi o pieniądze o powazniejsze sprawy ktorych wy nie pojmiecie wiec nie bede pisal.

Gość gość
19:55 chętnie ale skoro ani Bóg ani anioł nie mogą nic uczynić zainteresowanemu bez jego wyraźnej woli w tym kierunku, na co zdadzą się wszystkie moje życzenia?

Gość expert od czarnej magii
gość dziś expert od czarnej magii Właśnie tym złem jest szatan o którym mowa. xxxxx jak zwal tak zwal,ja w tego z bajki diabla z rogami nie wierze,podobnie jak boga i rzekome kroleswto niebieskie,to tylko bajki-personifikacja.czy szatan jako szatan czy istnieje?na moj rozum nie,choc gdzies´tam´poza naszym wymiarem i mozliwoscia zrozumienia napewno istenieje jakas hierarchia.wiem jednak(doswiadczone na wlasnej skorze)ze istnieje dobro i zlo,nie trzeba zadnych specjalnych rytualow i nadludzkiej wiedzy,by sciagnac do siebie zlo.

Gość gość
no tak wolna wola, ale z drugiej strony, ja mogę dać wolną wolę moim psom i patrzeć jak sie zagryzają, torturuja, mordują szczeniaki, ale jednak w takiej sytuacji nie dam zagryźć suki, wraz z jej szczeniakami, bo jakiś pies chce więcej terenu do obsikiwania.

Gość gość
19:59 O co ci chodzi jakiej woli

Gość gość
Masz rację w tym, że nikt nawet Bóg, nie może wpłynąć na wolną wolę człowieka, tym bardziej anioł stróż. Ale to jest na zasadzie takiej, że otwiera ci drogę do celu, zaczynają sprzyjać ci okoliczności. Mnie pomagali, więc wiem, że warto ich prosić o pomoc. Ja nigdy nie prosiłam o pieniądze, rzeczy materialne ale o sprzyjające okoliczności, pozytywne przyjęci, przychylne nastawienie, możliwość wykorzystania szansy. itp.

Gość gość
Okoliczności? Najlepsze okolicznosci nie zmienią złej osoby i nie złamią jej uporu trwania w grzechach.

Gość gość
zły uczynek to jak ktoś Kalemu ukradnie krowę. Dobry, to jak Kali komuś ikraść krowę.

Gość gość
20-14 W takim razie, należy się modlić o nawrócenie tej osoby i o zerwanie z nałogami. Monika, matka św. Augustyna- ojca Kościoła, tego co prowadził hulaszczy tryb życia, żył wiele lat w grzechu z Fioną(cudzołóstwo), przez 20 lat jeżdzila za nim i modliła się o jego nawrócenie. Dziś ten człowiek jest świętym i ojcem Kościoła.

Gość gość
20 lat to tylko za dziecko własne można się modlić ;)

Gość gość
Kto wierzy w to, czego nie widzi ujrzy to, w co wierzy. Św. Augustyn

Gość gość
jak można oddawać dusze diabłu w imię miłości i szczęścia? toż to abstrakcja i paradoks bo diabeł przynosi nienawiść i bol od miłości i szczęścia to jest Bóg!

Gość gość
Jak diabel zrobilby dla mnie pewna rzecz to odzyskał bym miłość i szczęście Bóg mi nie chce pomóc

Gość gość
Utraconą miłość chciałbym. Ale mój anioł stróż mówi żebym był spokojny i żył dalej normalnie.

Gość gość
Jak ci mowi?

Gość gość
Moja wyobraźnia, tak czuję.

Gość gość
Wyobraznia.. czyli to bujda

Gość gość
To bajka, ale intuicja pomaga.

Gość gość
Sprzedał bys dusze?? Może warto

Gość gość
Tak. Bo strasznie mi brakuje jej.