Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss impatient

Jak tam referendum? Głosowli?

Polecane posty

Gość miss impatient

bo ja to delikatnie p*****le. A raczej to że robią z ludzi debili 😴🖐️

Gość Pierwszy Obywatel RP
oczywiście że nie głosowałem:(

zresztą oszukali nas złodzieje k***a 😠

Wiecie kto głosował i decydował o losach naszego kraju? żule i menele spod monopolowego :o Wiem bo mieszkam niedaleko punktu do głosowania i widziałam kto idzie.. żenada! 🖐️

na traktory i do Warszawy 😭 k***a gdzie moj traktor😭 a komornik zabrał :(

Gość gość
a ja głosowałem bo musiałem iść na spacer :P i tak było widać, że frekwencja nie będzie większa jak 10%

Gość gość
Płakaliście za Najem,to już wrócił :o

sami byli ubecy 😠

Jasne :( Ale nie będę się denerwować i pisać co myślę o polityce w naszym kraju. Wystarczy , że i tak jest poniedziałek.

Ja glosowalem. 1. Tak dla JOW 2. Tak 3. Tak Szkoda ze tak malo osob poszlo bo uwazam ze byla szansa stworzyc skutecz\ny nacisk na wprowadzenie JOW ktore w wersji takiej jak u nas wybory prezydenckie czyli 2 tury jesli w pierwszej nikt nie zdobedzie powyzej 50% glosow uwazam za optymalny dla Polski system wylaniania parlamentu. Ale niestety pPolacy sa leniwi a pozniej placza ze maja kiepskich politykow ktorzy maja ich w du/pie a jak jest szansa cos zmienic na lepiej to siedza w domu ze zwyklego lenistwa:(

Gość krusowa
Nie głosowali... Żulem i menelem nie jestem... ale wychodzi ,że jestem leniwa :D

A ja nie wiem czy pójdę na zbliżające się wybory, gdyż pojęcia nie mam na kogo głosować. Nikt się nie nadaje :O

Gość gość
09.24 Miss nie wyzywaj ludzi,nigdy nie wiesz czy u ciebie w rodzinie nie będzie menela czy żula. Prawdę mówiać ,pisząc tak o innych ludziach sama sobie nie wystawisz świadectwa człowieczeństwa "miss "

Gość Menel spod budki
miss, jesteś prymitywna i uważaj kogo obrażasz, bo w życiu wystarczy chwila i też możesz pod taką budką skończyć

@Gromi No widzisz jakby byly JOW moglabys sama wystartowac w tych wyborach nie muszac sie prosic zadnego bosa partyjnego o laskawe dopuszczenie cie na liste jego partii. Kukiz ma racje przy obecnym systemie mamy bardzo mocno ograniczone bierne prawo wyborcze. Bo zeby moc wystartowac trzeba prosic partyjnych bosow o zgode na start z listy ich partii. Lub zalozyc wlasna taka zeby w skali kraju zdobyla minimum 5% a to naprawde wymaga kasy czasu itp. Przy JOW sprawa jest prosta okregi sa male jak policzylem w POlsce bylyby na 65 000 wyborcow. Wiec jakbys miala ochote wystartowac to sie rejestrujesz i dotarcie do takiej liczby osob nie jest jakos specjalnie trudne.

Gość gość
zawsze można w którąś stronę awansować ale miss to już nie będziesz"miss''

@Zmij84 Ale wiesz ze drugie tak oznacza zgode na utrzymanie finnasowania partii z budzetu? To niezbyt popularne:) Ja jestem za tym bo to chroni przed korupcja i kupowaniem ustaw. Choc zmienilbym ten obecny system na taki ze kazdy uprawniony do glosowania moze raz w roku zadecydowac o przekazaniu takiej samej kwoty z budzetu na rzecz konkretnego polityka ktorego dzialalnosc uznajemy za pozyteczna i zero dotacji dla partii jako centrali. Wtedy w polaczeniu z JOW posel czulby sie zwiazany i odpowiedzialny ze swoimi wyborcami a nie glosowal jak maszynka to co mu kierownictwo danej partii przygotuje na sciadze jak glosowac. Gdyby ta decyzja o dotacji dla niego byla co rok to nie przypominaliby sobie o wyborcach raz na 4 lata

Gość Menel spod budki
Prędzej sensownie pogadasz o życiu z menelem i żulem spod budki niż z taką pustą dziunią bez światopoglądu jak ty "Miss"

@Gromi Wiesz jakie mam poglady jesli tylko dobro Polski bedzie dla Cibie najwazniejszym kryterium to masz moj glos:) Ale najpierw trzeba wprowadzic JOW a to naprawde bardzo trudne bo obecne partie boja sie tego jak ognia:) Stad ta cala nagonka roznych "autorytetow" jaki to JOW sa straszne.

na sejm

Gość gość
Dawaj Naju, zaloguj się na swojego flagowego nicka :D