Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

katrix

Zdrowe soki wyciskarka czy sokowir贸wka?

Polecane posty

Dziewczyny, chcia艂abym sobie zafundowa膰 domowy juice bar ;) W sensie chc臋 sobie m贸c w domu robi膰 zielone koktajle i soki owocowe. Bo to w sumie chyba w rezultacie taniej wyjdzie ni偶 te soki jednodniowe ze sklepu, no i te sklepowe maj膮 ma艂o kombinacji smakowych i przy codziennym piciu zaczynaj膮 si臋 ju偶 troch臋 nudzi膰. Tylko mam pytanie - czy lepsze s膮 sokowir贸wki czy wyciskarki? Sokowir贸wki du偶o ta艅sze. Na czym w艂a艣ciwie polega r贸偶nica?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
warto艣ciowszy sok wyci艣niesz z wyciskarki, nie ulegnie on podgrzaniu, poniewa偶 wyciskanie jest tu bardzo zbli偶one do naturalnego, jest powolne - im mniej obrot贸w tym lepiej /m贸j Kuvings ma ok.50/na min/, bardziej mia偶d偶y. W sokowir贸wce jest mn贸stwo obrot贸w i owoce s膮 ci臋te no偶ami. Dla sok贸w nie jest zalecany kontakt ze stala/metalem. W wyciskarce, np. Kuvingsie 艣limak jest zrobiony z Ultemu, to materia艂 nowej generacji, o艣miokrotnie bardziej wytrzyma艂y od standardowych i wolny od rakotw贸rczych bisfenoli. Mam wyciskark臋 od 2 miesi臋cy i jestem bardzo zadowolona. Robi臋 soki g艂贸wnie z warzyw i traw z dodatkiem owocu. Pycha!! Ja kupi艂am swoj膮 wyciskareczk臋 na terapiasokami.pl

Udost臋pnij ten post

O, super, dzi臋kuj臋! Widzisz, nie mia艂am poj臋cia o rzeczach o kt贸rych piszesz. A偶 mnie zaciekawi艂 ten temat. Czytam w艂a艣nie i widz臋, 偶e s膮 te偶 wyciskarki Hurom, kt贸re maj膮 jeszcze mniej obrot贸w - 40. Podobno najmniej na rynku. Ale czy to, 偶e maj膮 ma艂o obrot贸w nie sprawia, 偶e wyciskanie soku zajmuje ca艂膮 wieczno艣膰?

Udost臋pnij ten post

To tylko tak si臋 nazywa :D po prostu nie miksuje szybko jak blender :D takie wyciskarki maj膮 na przyk艂ad w juice barach itp. Raczej by si臋 zdecydowali na inny sprz臋t je艣li by艂oby to takie czasoch艂onne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monsink
Im mniej obrot贸w tym lepiej, sok jest bardziej warto艣ciowy i lepszy w smaku, w dodatku mniej jest fus贸w;) A wyciskanie nie trwa wcale d艂ugo, bez wzgl臋du na ilo艣膰 obr贸t贸w, czas mo偶na por贸wna膰 do sokowir贸wki, tylko sok lepszy;D Przynajmniej dla mnie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 zdecydowa艂am si臋 na Huroma http://terapiasokami.pl/wyciskarka-hurom-hh-2g To w艂a艣nie wyciskarka drugiej generacji 2G i jest teraz w promocji. Kupi艂am j膮 dos艂ownie tydzie艅 temu, dosta艂am jeszcze kilka diet na odchudzanie, odm艂adzanie i b贸le migrenowe :) Sok wychodzi pyszny, rodzina przeszcz臋艣liwa :)

Udost臋pnij ten post

ok, dzi臋ki wielkie, kupi艂am. zam贸wi艂am przez puregreen, czekam a偶 przy艣l膮 :)

Udost臋pnij ten post

Przysz艂a b艂yskawicznie! Na pocz膮tku mia艂am obawy, 偶e nie ogarn臋 sk艂adania i rozk艂adania, ale okaza艂o si臋, 偶e to bu艂ka z mas艂em. Pracuj***ardzo cicho, wyciska owoce i warzywa prawie na wi贸r z tego co wida膰 po pozosta艂ej pulpie. A soki wychodz膮 naprawd臋 pyszne. Najlepszy wyb贸r ever!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaannnn
Zdecydowanie lepsza jest wyciskarka do sok贸w. Troch臋 si臋 r贸偶ni w wygl膮dzie i dzia艂aniu od tradycyjnej sokowir贸wki. Wygl膮da taka wyciskarka w艂a艣nie tak jak poni偶ej http://forum.wszystkodlawnetrza.pl/viewtopic.php?f=6&t=1376&p=7250#p7250 Przede wszystkim wyciska sok na wolniejszych obrotach i co wa偶ne nie przegrzewa si臋 jak sokowir贸wka. Wiadomo przecie偶, 偶e wy偶sze temperatury niszcz膮 witaminki. Czyta艂am nawet, 偶e zalecaj膮 kuracj臋 艣wie偶owyciskanymi sokami przy r贸偶nych dolegliwo艣ciach. A z pewno艣ci膮 dostarczaj膮 witamin w naturalnej i dobrze przyswajalnej formie. Tylko pami臋ta膰 trzeba, aby warzywa i owoce by艂y z upraw ekologicznych. Oczywi艣cie je偶eli to tylko mo偶liwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LauraLaura89
Na pewno sokowir贸wka marnuje znacznie wi臋cej zar贸wno owoc贸w, jak i warzyw, a co za tym idzie tracimy to co najwa偶niejsze- witaminy i poszczeg贸lne sk艂adniki mineralne. Co wi臋cej korzystaj膮c z wyciskarki, chocia偶by takich jak dost臋pne w http://www.energiazdrowia.pl/ mamy mo偶liwo艣膰 przygotowania soku ze szpinaku, czy innych warzyw li艣ciastych, a o tym w przypadku sokowir贸wki nie ma mowy. Tak sobie my艣l臋, 偶e je偶eli naprawd臋 zale偶y nam na zdrowiu, zdecydowanie powinni艣my postawi膰 na wyciskark臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣ciwo艣ci sok贸w owocowych i warzywnych s膮 niemal zbawienne dla naszego organizmu. https://portal.abczdrowie.pl/soki Ale poprzez stosowanie sokowir贸wki traci si臋 mn贸stwo cennych sk艂adnik贸w, jak b艂onnik. Aby tego nie traci膰 najlepiej stosowa膰 blender.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dizurka

no ja jestem zadowolona z sok贸w Nuja - s膮 smaczne, maj膮 wiele sk艂adnik贸w od偶ywczych i przede wszystkim s膮 warte picia - samo zdrowie!

Udost臋pnij ten post