Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MrManta

Drobny problem i potrzebna rada

Polecane posty

Gość MrManta

Witam, problem polega na tym że poznałem pewną dziewczynę w jednym z portali, bardzo ładna, wesoła, atrakcyjna itd. Szybko nawiązaliśmy kontakt i świetnie się nam rozmawia. Tylko przeglądając jej zdjęcia zaczynam dostrzegać pewne szczegóły które mi troszke nie odpowiadają nie ma takiego malutkiego nosa, nie ma figury takiej wzorowej, (jest zgrabna ale nie jest to taka jak zawsze marzyłem typ klepsydry.. ) i takie tam.. Kilka razy spotkałem się z dziewczynami z internetu zazwyczaj wszystko fajnie tylko, po spotkaniu czar pryskał.. zazwyczaj dziewczyny nie były aż takie ładne jak mi sie wydawało i na swój sposób zawsze się z tego wycofywałem w mniej lub bardziej zgrabny sposób.. Boje się że tym razem też może tak być, a widzę ż dziewczyna ma na prawdę fajny charakter.. Ja sam nie jestem jak alvaro, ale podobam się kobietom można by powiedzieć że jestem w miarę przystojny. Czy jeśli okaże się że dziewczyna jest wspaniałą pod względem charakteru a nie będzie mnie aż tak pociągała fizycznie czy warto się zaangażować ? Zawsze mam ten sam k***wski problem.. Doradzcie mi coś.. Poza tym mam 22 lata więc, troche słabo w tym wieku tak ciągle przebierać w dziewczynach, z natury staram sie zawsze byc ok wobec kobiet alee nie moge byc tez z kims na siłę, chyba że powinienem dac sobie wiecej czasu ? Poza tym cały problem polega chyba na tym że dookoła mnie znajomi mają drugą połówkę która zazwyczaj jest osobą bardzo atrakcyjną, i w większosci są to ludzie bardzo przebojowi.. A ja spedzam z nimi dużo czasu i martwie się jak moja partnerka byłaby odebrana.. (wiem jest to żałosne i karygodne.. ale męczy mnie ta sprawa) Bardzo prosze o jakieś rozsądne rady..

Gość gość
dorosnij i dopiero zacznij szukac ;)

Gość MrManta
Wiem moje zachowanie jest na prawdę żałosne, ale czy nie powinno być tak że ktoś nas pociąga fizycznie ? Ja chyba nigdy sie nie zakochałem tak mi sie przynajmniej wydaje.. Dlatego nie wiem czy moja podejsice nie jest złe ?

Gość gość
dopasowanie fizyczne jest bardzo wazne ;) tez tak uwazam zastanow sie dlaczego tak bardzo czepiasz sie szczegolow;) Ty nie masz wymagan, wyszukujesz na sile rzeczy na nie pierwsza mysl, jaka mi przyszla do glowy, to to ze nie akceptujesz siebie i przenosisz to na potencjalna partnerke inaczej piszac tak bardzo boisz sie , ze ktos Ciebie nie zaakceptuje, ze szukasz powodow zeby odrzucic druga osobe nie twierdze, ze mam racje, przemysl to;)

Gość gość
A nie jest tak, że masz w głowie jakiś swój ideał kobiety i szukasz tego odpowiednika w realu? Widzisz, idealni ludzie nie istnieją, to naprawdę takie straszne, tak Ci przeszkadza, że dziewczyna nie ma takiej wzorowej figury? Że ma 5 cm mniej w talii, a 2 cm więcej w biodrach, niż Tobie odpowiada?

Gość MrManta
Owszem sam w sobie tez nie akceptuje pewnych rzeczy jestem szczupły, zacząłem nosić okulary (co prawda każdy mówi że świetnie w nich wyglądam alee mnie to męczy, nie lubi ich nosić) Bywam nieśmiały.. Bardzo dobre spostrzeżenie juz kiedyś o tym myślałem także jak najbardziej moge się z tym zgodzić. A co do ideału to też tak jest zawsze chciałem byc z kobiea która bedzie sie podobałą innym, nie wiem skad u mnie sie to wzięło alee chyba mi się to utarło w głowie że to musi być mega atrakcyjna kobieta.. Ale cały czas bije sie z myślami że porzebuje kogoś dobrego z kim będę szczęśliwy i w ten sposób ciagle szukam kogoś nowego i jestem troche samotny i nie szczęśliwy..

Gość MrManta
Troche sie zaczynam spinać że w efekcie koncowym zostane sam, przejdzie mi okres młodości ja bede sobie wybierał i przebierał, swojego ideału nie znajdę i skoncze jako samotny, egoistyczny i zmęczony światem gość..

Gość gość
To, że chcesz mieć atrakcyjną partnerkę, to nic złego, ale to zdanie mi się nie podoba: ''A co do ideału to też tak jest zawsze chciałem byc z kobiea która bedzie sie podobałą innym, nie wiem skad u mnie sie to wzięło alee chyba mi się to utarło w głowie że to musi być mega atrakcyjna kobieta.. '' Generalnie jesteś młody, więc jestem w stanie to zrozumieć, ale mieć kobietę, za którą ogląda się każdy w prawdziwym życiu, nie jest już tak kolorowo.

Gość gość
Nie ma ideałów i musisz to sobie uświadomić. Te wszystkie kobiety, które oglądasz w Internecie, w gazetach, to tak na poważnie, one na żywo tak nie wyglądają, nad ich wyglądem pracuje sztab ludzi, od fryzjerów, przez projektantów, kończąc na grafikach. Jak będziesz szukał tego swojego ideału, który wykreowałeś sobie w głowie, to cóż możliwe, że go nigdy nie znajdziesz.

Gość MrManta
Tak ja to jak najbardziej rozumiem, nie chciałbym być z kimś kto będzie kusił wszystkich dookoła, bo to by z góry było skazane na problemy.. Chciałbym jedynie być z kobietą atrakcyjną, ale nie zniósłbym zdrady lub czegoś w tym stylu. Tak jak ktoś wspomniał jestem nadal dość młodą osobą, dlatego patrzę w nieco innych kategoriach, na prawdę chciałbym żeby mi przeszła taka chora potrzeba bycia z kimś kto świetnie by przy mnie wypadał.. (Chyba o to mi dotychczas chodziło.. przynajmniej porafie to juz jakos nazwać..) bo tak jak mowie znam dwie pary które są ze sobą od kilku lat i są to moi świetni znajomi, obie dziewczyny są przepiękne i są zawsze w centrum uwagi.. sa bardzo lojalne wobec swoich partnerów ale równocześnie są nieziemsko atrakcyjne i przebojowe) I chyba jakoś podświadomie zabolało mnie że nie mam chyba możliwości być z kimś takim.. Ja jako osoba spokojniejsza bardziej zdystansowana przyciągam do sibie troszke inne typy kobiet, sam juz nie wie mmoze w tym jest problem ? Chociaż ta obecna dziewczyna o którąchciałbym sie starać wydaje sie byc bardzo otwarta, przebojowa, wesoła.. Moze nie jest modelką, ale jest atrakcyjna, dba o siebie.. Chyba spróbuje tym razem podejsc do tego jak człowiek a nie jak gnojek w wieku 18 lat..

Gość gość
Słuchaj, Twoja partnerka ma się podobać Tobie, przede wszystkim Tobie, a nie innym, nie kumplom :) I uwierz mi, znam ludzi , którzy są przeciętni(w moim odczuciu), a wszyscy ich dosłownie uwielbiają, roztaczają wokół siebie jakieś fluidy, że ludzie do nich ciągną i lubią z nimi przebywać.

Gość MrManta
Tak tak to też prawda :) No nic, dziękuje za wszelkie przydatne wskazówki i rady, widać musze trochę nad sobą popracować i zmienić swoje podejście, jeszcze raz wielkie dzieki dla osób które się udzieliły w moim wątku. Za jakiś czas dam znać jak się sprawy mają!

Gość gość
Koniecznie daj znać! ;)