Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uzyskac taki kolor wlosow?

Polecane posty

Gość gość
Idź do fryzjera.

Gość gość
Nie dziekuje, u fryzjera farbowalam wlosy nie raz i nie dwa, a zmiany zauwazalne byly tylko w portfelu. Moze chociaz ktos podpowie jak sie taki kolor nazywa?

Gość gość
Ten kolor się nazywa okropny rudy :) nie rób sobie takiej krzywdy kobieto. Taki barwnik ciężko usunąć z włosów. Zostanie ci potem do wyboru albo ciemny kolor albo strasznie zniszczone wlosy przez rozjasnianie.

Gość gość
Na blond swoje lub rozjaśnione nałożyć farbę Miedź z Mariona :)

ja nakładałam na swoje blond tą miedź mariona zmyła się po dwóch tygodniach, to się nazywa ciepły rudy, ja chciałam ciut inny zalatujący różem, to było moje marzenie ale fryzjerka zaśpiewała mi 150 i powiedziała że potrwa to długo zanim uzyskam ten swój różowawy rudy... mnie farba się nie trzyma więc zrezygnowałam bo nawet gdyby się jakimś cudem ta z salonu utrzymała to po miesiącu byłby odrost :( zrezygnowałam.

Gość gość
Różowawy rudy to Palette Deluxe kolor nr 345 :)

w rossmannie nie widziałam, gdzie go dostanę?

Gość gość
W każdym innym sklepie kosmetycznym lub markecie :)

Gość gość
rudy da sie latwo zneutralizowac :) mialam kiedys intensywnie rude i w kilka dni zrobilam z nich blond wiec wiem :P rozwazalam miedz mariona, ale nie o to mi chodzi. chcialam subtelniejsza rudosc, taki rudo blond albo truskawkowy blond - pewnie o to Ci chodzilo HIM? ;> ale nie moge znalezc takiej farby wiec celuje w taki jak na zdjeciu, nazwa koloru by mi duuzo ulatwila :D

Gość gość
Osobiście nie używałam ale widziałam na farmaceutkach w aptece gdzie były dostępne w miarę bardziej naturalne farby z olejkami z firmy Biocap. A teb rudy ze zdjęcia wydaje sie taki wypłowiały rudy.

tak chodziło mi o rudy blond, raz uzyskałam mieszając dwie farby ale szybko się zmył, zaraz wrzucę fot.

Gość gość
Ejj a ten rudy ze zdjecia - czy to nie jest kolor koniakowy przypadkiem ? Raz fryzjerka pojachała mi takimi pasemkami na moich blond mówiąc, że to jest blond koniakowy właśnie. Po wyjściu wszyscy się gapili a w domu wlustrze w dziennym świetle wyglądały właśnie taki spłowiały rudy jak marchewka. Jeszcze w tym samym dniu poszłam do rossmana i zakupiłam czekoladowy brąz i miałam ciemny brąz. Z tym, że fatalnie na blond dawać taki ciemny bo po 1,5-2 tygodniach odznaczał mi się jasny odrost a to wygląda fatalnie. I znowu trzeba farbować.

teraz chciałabym tak samo tylko pomalowałabym dokładniej i dłużej przytrzymała, kupię tą deluxe i dodam ciut beżowego blondu.

ja też nie lubię odrustów dlatego latem jestem zawsze blondynką ale jak jest zimno to źle się czuję w takich jasnych i kombinuje, kupiłam sb w sobotę praline 750 perfect mousse ale mam obiekcje przed jej użyciem, obawiam się że wyjdzie za ciemna i będę rozpaczała a we wtorek mam sesję zdjęciową i niechce wygladać gorzej niż zwykle.

Gość gość
HIM Ładna dziewczyna z Ciebie. Tylko jak dla mnie zbyt mocny makijaż oczu. Subtelniejszy by Ci bardziej pasował do Twojej ładnej buzi przyciągającej wzrok. Pozdrawiam.

heh zdjęcie ma prawie rok jest chyba z grudnia a od maja praktycznie wgl się nie maluje, latem to tylko tusz do rzęs i to nie pogrubiający. Dzięki za komplement.

Gość gość
Autorko pomieszaj farbę złoty blond z miedzianą. Na koniec traktuj delikatnie różową płukanką?

też brałam pod uwage różową płukankę.

Gość gość
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, jestescie kochane :* :) Nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego jak rozowa plukanka, dostane to w rossmanie? HIM rzeczywiscie na koncowkach masz podobny kolor. nie pamietasz jakie farby mieszalas? Mi wyszedl kiedys podobny kiedy schodzilam z czarnych na ciemny blond, przypadkiem i nie wiem jak powtorzyc, ale chyba w tym kolorze jak na razie najbardziej bylo mi do twarzy. Sprobuje zmieszac ten blond z miedzianym i zobacze, ale najpierw musze rozjasnic :o

to na pewno był beżowy blond ale nie pamiętam jakiej firmy, najszybciej spłukują mi się te moussy

a z tą różową płukanką to bym uważała...sama zamierzam kupić ale to trzeba delikatnie, zanurzać wyciągać nie trzymać w tej wodzie czasem kilka sekund i już robi się nieciekawie wtedy trzeba wody utlenionej użyć.

Gość gość
Miedziany blond. Kup sobie w sklepie fryzjerskim farbe 7.73 lub jeśli chcesz intensywną miedź to 7.3 plus oxydo 6%, w zależności od stanu i kondycji twoich włosów czy były farbowane i czym, czy mają naturalny kolor itp. A tak ogólnie polecam poszukać dobrego salonu, bo ciężko ci będzie uzyskać to co ma dziewczyna na foto. Tu potrzebna jest diagnoza twoich włosów, zmieszanie odpowiednich proporcji farb. Wiem, bo jestem fryzjetką.

Gość gość
Uh.. nie 7.73 tylko 7.43

Gość gość
Mialam naturalne braz na poziomie 4-5, wlasnie rozjasnilam kapiela i sa troche przesuszone, ale przedtem mialam wlosy w idealnym stanie i zawsze dobrze przyjmowaly farbe wiec wystarczy taka znalezc ;) Wyguglowalam ten 7.43 i dzieki Tobie znalazlam cos takiego: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/dc/37/7c/dc377c83f49c74ee8351a1afd7f8681b.jpg Czyli wychodzi na to zeby jednak zmieszac z blondem i powinno byc ok.

Gość gość
A polecacie dziewczyny jakas farbe? Najlepiej profesjonalna. Ja daawno juz nie farbowalam wlosow, wiec zostalam troche w tyle.

Gość gość
Farby Allwaves są ok. Him, tej Deluxe nie mieszałabym z beżem tylko złocistym... Autorko różowej płukanki poszukaj we fryzjerskim lub na necie. Daj znać co wyszło :) Him Ty również :)

siemka, byłam na mieście nie znalazłam tej deluxe ale kupiłam również z palette jasny miedziany i dodam do niego odrobiny blondu, ale chyba zrobię to w poniedziałek bo jutro jadę z facetem do spa i boję się że wyjdą mi złe a w 1 dzień nie zmyje.

Gość gość
Zarzuć fotę jak wyjdą ale ten 345 bylby najlepszy.