Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dajecie pierwszakom do szkoły do śniadaniówek?

Polecane posty

Gość gość

Ja synkowi robię kanapkę np. z serem żółtym i szynką, niestety bez żadnego warzywa w środku bo nie zje + owoce. Na szczęście z owocami mogę poszaleć, bo lubi praktycznie wszystkie. Aaa i do bidonu wodę mineralną mu nalewam. Myślałam, żeby jeszcze dawać mu bakalie. Co wy dajecie do śniadaniówek swoim pociechom?

Gość gość
tylko kanapkę i sok, przez 3,5 godz nie umrze :)

Gość gość
dwie kanapki, jedna z serem żółtym z koziego mleka a druga z szynką cielęcą, obydwie przekladane załatą ekologiczną, do tego jogurt, jakis owoc i bidon z herbatki mietowej.

Gość gość
ale wy p/i/e/r/d/o/l/i/c/i/e :-D BRAK SŁÓW :-o ja wiem zaraz oberwę że żal dopę mi ściska ,ale nie ściska :-D daje moim dzieciom kanapki różnie czasem nawet z nutellą czasem wodę no ale sok i herbatę również daje im różne jedzenie no ale ja wiem kozie mleko z wodą jest eko cacy :-D no i skutecznie dba o dziecka dietę a co do bakali ? twoje dziecko ma zgagę czy zatwardzenie polecam czekoladę mleczną

Gość gość
:-D temat mnie rozwalił a co na obiad :-D

Gość gość
Moj dostaje bulke z serem czasem szynka. Jabłko najczesciej. Czasem inny owoc. Czasem drozdzowe zamiast bulki. Woda lub sok.

Gość gość
Mój w lunch boxie ma mala kanapke przewaznie z wedliną. Do tego albo 2 małe pomidorki, albo kawalek ogórka, albo rzodkiewki itp. patyczek serowy, owoc, jakąs słodycz w stylu czekolady, ciastka itp. Wode z sokiem w bidonie.

Gość ffffdhrtfhg
mój jak idzie od 7 do 15.30 to dostaje 2 male bulki z szynką plus owoc plus obiad w szkole.

Gość gość
Kanapka z serem (kozi lub żółty) i jakimś warzywem (sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka np), z ciemnego pieczywa, do tego albo jakiś owoc, albo np. marchewka pokrojona, do picia woda niegazowana. Raz w tygodniu dodatkowo coś słodkiego, bułka słodka, batonik, kawałek czekolady. Czasem do picia sok zamiast wody.

Gość gość
Sera sie nie laczy z wędlina bo kanapka się robi bezwartościowa! Ja nie daje mojej córce nic bo o 7:30 je śniadanie, o 10:00 je obiad bo o te porze maja w szkole a 12;30 ja odbieram. Po powrocie do domu je drugi obiad. Jesli ma lekcje do 14 to do plecaka pakuje jej jogurt i po powróci do domu obiad.

Gość gość
W szkole u mojego dziecka obiady są tragiczne i dopiero wydawane po południu, więc muszę poważniej podejść do kwestii śniadać, bo na początku to pilnowałam córy w domu żeby zjadła porządne śniadanie a na potem kupowałam jej bułkę maślaną i wodę mineralną. Dzięki za pomysł z bakaliami. Zacznę dodawać orzechy, słonecznik i takie tam (to co lubi). Raz czy dwa zrobiłam śniadanie, to był to świeży chleb z masłem i serem a do tego pomidorki koktajlowe. A podpowiedzcie mi... Żeby było pysznie, to co dołożyć do kanapki z sałatą i szynką? Co pasuje? Najgorsze że mi się nie chce biegać codziennie rano przed szóstą na zakupy.

Gość gość
Dodam że inny problem mam bardziej poważny: BIDON. Gdzie kupić bidon który nie będzie przeciekał? Ja zaliczyłam już trzy a może nie pamiętam jakiegoś czwartego, i każdy ciekł. Szlag może trafić. Na dodatek ten bisfenol. Jaka firma robi bidony bezpieczne, z których naprawdę można pić?

Gość gość
Dzisiaj moj marny dostal bulke z zoltym serem, butelke coli i kawalek kupnego ciasta czekoladowego. Na jutro planuje domowa drozdzowke z czekolada, mirinde i banana. :)

Gość gość
Moja dostaje kanapkę ,z twarożkiem,serem żółtym lub szynką,czasem salami, czasem też uda mi się przemycić tam plasterek ogórka czy pomidora,bo normalnie,to rzadko chce jeść. :D Do bidona woda mineralna, herbata albo czasem jakiś słodki napój. Czasami jeszcze dostaj*****ana albo jabłko. Wraca po 14 i ma w domu obiad.

Gość gość
Goowno :)

Gość gość
Dlaczego dajecie dzieciom orzechy do szkoły? Wiele dzieci ma uczulenie na orzechy, jedno drugie poczęstuje i będzie kłopot.

Gość gość
To niech twój niedorobiony bachor nie wyzera kolegom ich śniadania, karm swojego smroda i tyle, jak będę chciała to dam kilo orzechów moim dzieciom bo lubią, nie moja wina ze twoje jest chore.

Gość gość
Z tymi orzechami to prawda, u mojego syna w szkole jest zakaz przynoszenia czegokolwiek co zawiera orzechy w swoim składzie. Po drugie zero słodyczy.

Gość gość
Moje dziecko nie jest chore na żadną chorobę przewlekła, w tym allergie. Po prostu znam kilka przypadków, które skończyły się źle i wiem że warto zapobiegać. U nas w szkole również nie można przynosić orzechów, panie na stołówce sprawdzają małym dzieciom lunch boxes.

Gość gość
moje dziecko nie jadlo kanapek prawie w ogole. W szkole ma zupe + drugie danie , a do sniadaniowki dostaje jogurt + owoce (roznie- jablko, banan, brzoskwinia, winogrona itp). Nie rozumiem tego zakazu z orzechami. Dlaczego rodzice dzieci zdrowych nie moga dac orzecha do szkoly? Moje dziecko jest uczulowne na slodycze i co mam wymagac od innych zeby nie dawali swoim nic slodkiego? Corka wie, ze nie wolno jej sie czestowac od innych. A juz sprawdzanie sniadaniowek przez panie w szkole kompletnie mi sie w glowie nie miesci.

Gość gość
Z zakazem orzechów to przesada. A co z dziećmi uczulonymi na mleko, kakao, truskawki, kiwi, pszenicę, żyto? Dziecko uczulone MUSI samo wiedzieć czego mu nie wolno i nie podjadać innym.

Gość gość
tu autorka - owszem są tez dzieci uczulone na np. białko, nabiał etc. czy przez to mam dziecku dawać suchy chleb i wode? No ludzie dajcie spokój. Ja się martwie o swoje dziecko, co może jeść a co nie. A inne dzieci powinny być chyba przez rodziców informowane w tej kwestii, bo nie mam zamiaru myśleć za innych.

Gość gość
Właśnie chodzi o to, że nie powinno być zakazu przynoszenia jakiegoś produktu bo są dzieci uczulone. Mam dziecko uczulone na nabiał i gluten i dostaje często do szkoły pudełko z orzechami i suszoną żurawiną. Jakby ktoś mi zabronił to bym chyba awanturę zrobiła.

Gość gość
Autorko, jak dziecko nie lubi warzyw to spróbuj zrobić rodzinny konkurs w odgadywanie co jesz? Naszykuj małe kawałki wędlin, sera, owoców, różnych warzyw np.marchewka, kalafior, seler, cebula, czosnek, kalarepa, ogórek kiszony,konserwowy. Niech dziecko z zawiązanymi oczami próbuje i zgaduje. Najlepiej z kimś jeszcze. Dużo zabawy, śmiechu, czasem wypluwania. Może coś posmakuje. Czasem dzieci nie chcą warzyw bo to warzywa. A nawet smaku nie znają

Gość gość
"Sera sie nie laczy z wędlina bo kanapka się robi bezwartościowa!" Super teoria i jakie naukowe uzasadnienie!

Gość gość
nic nie daję. O 12.30 ma obiad w szkolnej stołówe.