Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta u ginekologa?

Polecane posty

Gość gość

Jak sie przygotowac na pierwszą wizyte do ginekologa?Jakie pytania beda zadawane,jakie badania itp.Wybieram się do kobiety do prywatnego .I dodam ze nie jestem dziewicą!

Gość gość
umyc sie, isc i odpowiadac szcerze na pytania :) kiedy ostatnio miesiaczka, czy bole itd

Gość gość
a kogo to obchodzi ze nie jestes dziewica , kretynka .

Gość gość
Lekarza obchodzi, bo od tego momentu moze pobrać wymaz cytologiczny bez problemu, ze wziernikiem uszkodzi błonę dziewiczą. Poza tym, skoro dziewczyna współżyje, to obowiązkowo takie badanie od tego momentu należy wykonywać regularnie. Sama jestes kretynką, osobo powyżej :-o

Gość gość
Wchodzisz do gabinetu, lekarz zapraszam do swojego biurka, tam uzupelnia wywiad lekarski. Zapyta o datę ostatniej miesiączki (dokladnie dzien), czas rozpoczęcia miesiączkowania (tu wystarczy ile miałaś lat, kiedy dostałaś pierwszy raz okres), czy jest regularne, bolesne, czy nie, obfite czy nie. Zapyta tez o choroby w rodzinie oraz z czym do niego przyszłaś (czy wizyta kontrolna, czy widzisz jakiś problem)? I wtedy zaprasza na fotel. Idziesz sie przygotować, czyli zdejmujesz majtki (w zależności od gabinetu masz do dyspozycji osobny pokój z toaletą lub...tylko parawan, za którym się rozbierasz) i wchodzisz na fotel. Powiedz, ze to pierwszy raz, na pewno lekarz wszystko ci wytłumaczy i pomoże. Na badania najlepiej iść w połowie cyklu tak mniej więcej (wymaz cytologiczny jest wtedy bardziej wiarygodny, bo zaraz po miesiączce moze byc np.zabrudzony krwią). Nie stosuj żadnych irygacji, ani leków dopochwowych przed wizytą, ani nie współżyj dwie doby przed wizytą (z tego samego powodu co powyżej). Po badaniu ubierasz sie i wracasz do biurka, gdzie lekarz omawia wyniki badania, jesli trzeba wypisuje receptę itp.

Gość gość
Cześć, Jestem studentką ostatniego roku ginekologii i jeśli chciałybyście o coś dotyczącego tej dziedziny zapytać to zapraszam do kontaktu. Mój mail joasia.lewandowska@o2.pl

Gość gość
Odpowiednio przygotuj fryzurę ci/py

Gość gość
gość wczoraj Fajnie ze mnie poparłaś.Ze ty tylko zauwazyłas ze po co napisałam ze nie jestem dziewicą . dziewice bada sie przez o***t a nie pochwe co mi z tego wiadomo wiec jak kogo to obchodzi.Ludzie bezczelni sa i sobie nie pozwole zeby mnie obrazać!!!!!!Miałabym ochote w morde Ci szczelic za to ze mnie wyzywasz źle zostałaś wychowana i tyle!!! gość dziś Ja sie nie wybieram na jakas impreze zebym miala fryzure robic oczywiscie na głowie a ty mowisz ze na ...bezczelna jesteś w h/u/j. Pytanie do normalnych dziewczyn czy dostane coś do zakrycia?

Gość gość
gość dziś ty myslisz ze ja Ci uwierzę ze ty jesteś studentem ginekologii?To jestes na pewno ty co z ta fryzurą ...Nie nie dam sie zrobić...

Gość miła jak zawsze
Powinien byc fartuch ale lepiej idz w spódnicy:)

Gość gość
W kazdym temacie sa porąbane ludzie nie wychowani brak słów.Po co to pisza byle co aby kogoś wyzywać.

Gość gość
Cześć, Jestem studentką ostatniego roku ginekologii i jeśli chciałybyście o coś dotyczącego tej dziedziny zapytać to zapraszam do kontaktu. Mój mail joasia.lewandowska@o2 .pl