Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy waszym zdaniem?

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie?

Gość gość
3-5 tys, zalezy ile facet zarabia

Gość gośćszarik
Tyle ile rozwód kościelny...reszta zostaje u jubilera...a każdy to sknera...ha

Gość gość
pierścionek powinien być wyrazem miłości i ewentualnie powinien się podobać wybrance, cena jest bez znaczenia ja swój pierścionek wybrałam sama, prosty, nowoczesny z cyrkoniami dla mnie nie ważne były ani to ile kosztował i czy byłby z brylantami ale fakt że ten facet wybrał mnie na swoją towarzyszkę życia

Gość gość
Im więcej tym lepiej, bo jak laska kopnie cię w tyłek, to opchnie błyskotkę w lombardzie i będzie miała za co imprezować :P

Gość gość
słyszałam, że dwu albo trzykrotność pensji mężczyzny ale uważam to za absurd. jeśli zarabiasz mało to myśle, że w okolicach 1000zł a jak więcej to i nawet ponad 2tys, sam musisz czuć jakiej kwoty níe chciałbyś przekroczyć, to że ktoś mało zarabia to marna wymówka bo można odłożyć przey jakiś czas odpowiednią kwotę

Gość gość
adekwatnie do zarobkow, jak facet zarabia 1500 to nie kupi pierscionka za 3 tys tylko za max 500zl. liczy sie milosc a nie cena, bo co z tego że kupi pierscionek za pol miliona jak za rok rozwod? u gwiazd to norma

Gość gość
Nie pytaj o takie rzeczy pseudo kobiet z kafeterii, sam znasz swoją dziewczynę i wiesz jaką wagę przywiązuje do kasy, ja swojej kupiłem pierścionek za niecałe 600zł, bo droższego nie chciała i pierścionek jest tylko symbolem tego że chce z nią być, a za zaoszczędzone pieniądze na pierścionku zabrałem ją na egzotyczne wakacje w trakcie których oficjalnie się oświadczyłem :)

Gość gość
opchnie błyskotkę w lombardzie i będzie miała za co imprezować x hehehe dokładnie, a że w lombardach płacą zazwyczaj nie więcej niż 40% wartości, to kup taki za minimum 10 tys.

Gość gość
Po co w lomabardzie, mozna sprzedać u jubilera. A serio to pierścionek poniżej 2 tysi to żenada.

Gość gość
Ja słyszałam kiedyś, że kosztowny prezent są wyrazem uczuć i szacunku dla obdarowanego/nej. O czym świadczy pierścionek zaręczynowy za 150 zł?...

Gość Taki_jeden_964
Ja słyszałam kiedyś, że kosztowny prezent są wyrazem uczuć xxxx od kogo, tutaj na tym forum ? haha

Gość 19.05 a po kij mi pierścionek za kilka tysięcy?Do pochwalenia się?Albo facet mnie nie kocha jak kupi mi tańszy pierścionek?Co za głupie myślenie.Ja dziękuję mojemu facetowi,że mam normalny pierścionek a za resztę kasy byliśmy na cudownych wakacjach i tego nikt nam nie odbierze.

Gość gość
Minimum jednokrotnosc pensji. Zalezy tez z jaka kobieta masz do czynienia. Za kazda zalete 500zl wiecej, i policz sobie: szczupla, ladna, inteligentna, mądra, z wyższym wyksztalceniem, bezdzietna, miła, lojalna, troskliwa, dobrze gotujaca, z prawem jazdy, z dobrą praca, z dobrej rodziny.

Gość gość
19:07 Chyba w jakimś artykule z cyklu savoir vivre czytałam. Coś w tym jest. Osobiście prezenty za 10 zł dla dorosłej kobiety uważam za żenujące. No chyba że para się tak umówi wcześniej.

Gość Taki_jeden_964
No to zaczynamy się licytować, kto bardziej kocha. My dajemy sobie prezenty czasem za parę złotych i to są prezenty które dla nas mają większą wartość niż cokolwiek na świecie.

Gość gość
Jak mam gromadzić bzdeciki ze sklepu wszystko za 4 zł to wolę dostać jedną różę lub nic.

Gość gość
Mój pierścionek kosztował 700zł...tzn. że mąż mnie nie kocha? heh Ja i tak uważam,że to drogo...budowaliśmy dom i mieliśmy kupę wydatków. Obrączki kosztowały 3tysiące... po co miał mi kasę jeszcze na pierścionek wydawać?dla mnie bez sensu 500-1000zł- tyle uważam,że jest spoko.

Gość gość
19:27 podany przez Ciebie zakres cen jest ok jak najbardziej. A Wasze obrączki to kosmos jakiś :)

Gość gość
Większość kobiet to materialistki, które same sprowadzają się do roli rzeczy, więc im więcej wydasz, tym ona poczuje się bardziej wartościowo... swoją drogą jeśli kobieta wycenia się na kilka tysi to trochę żenujące :P

Gość gość
Obrączka ma większą wartość symboliczną niż jakiś tam pierścionek, bo zaręczyny nie koniecznie muszą oznaczać ślub :)

Gość gość
19:33 żenujące jest gdy ktoś wycenia swoją kobietęna 10 zł. W tym układzie pierwszego z brzegu gimnazjalistę byłoby stać na lepszy prezent dla niej.

Gość gość
Im mniej wydasz tym lepiej, w kobietę można inwestować dopiero po ślubie, bo przed nie warto. Dziś kupisz pierścionek za 5000zł, a ona jutro pójdzie do innego i g****o z tego będziesz miał, pierścionka oczywiście ci nie odda :P

Gość gość
19:37 pytanie tylko czy do ślubu dojdzie, gdy on na zaręczyny pokaże pierścionek z plastikowym oczkiem ;)

Gość gość
żenujące jest gdy ktoś wycenia swoją kobietęna 10 zł x A kto tu idiotko mówi o 10zł? Pierścionek to tylko symbol, nieużyteczny gadżet, zamiast tego lepiej zabrać kobietę na fajne wakacje przynajmniej coś z tego będzie miała, a nie kawałek bezużytecznego metalu na palcu.

Gość gość
19:37 pytanie tylko czy do ślubu dojdzie, gdy on na zaręczyny pokaże pierścionek z plastikowym oczkiem x To tym bardziej powinien się cieszyć że ślubu by nie było, bo to oznaczałoby kobietę materialistkę... tu nikt nie mówi o plastikowym pierścionku z bazaru, ładne pierścionki można kupić za 400-700zł.

Gość gość
19:41 i takie wystarczą :)

Gość gość
lepiej zabrać kobietę na fajne wakacje przynajmniej coś z tego będzie miała x Ano ;)