Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie to, ze wszedzie wszyscy mowia nam jak mamy zyc!!!!

Polecane posty

Gość gość
no bo taka jest prawda, nie jem obiadów bo nie odczuwam w ogóle głodu, po co mam jeść skoro nie czuję głodu? może macie pomysł co mi jest i co mam zrobić aby schudnąć?

Gość gość
zrób badania tarczycy

Gość gość
gość dziś TAK NIC NIE JEM I NIE CHUDNĘ wiem że ciężko wam w to uwierzyć, bo większość chudnie i myślałam, że ze mną też tak będzie. Przed ciążą 53 kg 170 cm, pierwsza wizyta już 56 i tak leciało co miesiąc 3 kg więcej, stanęło na 80, po porodzie było 70 i tak jest do dzis. Od 5 mca ciaży zaczęła mi się zbierać woda, do tej pory a minęło 5 mcy jestem obrzęknięta-twarz, szyja, dłonie i od kolan w dół, nie wchodzi obrączka, buty (przed ciażą 35-36, teraz 37). Mam niedoczynność tarczycy, problem z filtracją, piasek w nerkach ale nie mogę wziąć leków moczopędnych bo karmię. Zakładałam tu już temat jak byłam 2-3 mce po porodzie i od tego czasu nic się nie zmieniło. Dlaczego uważacie, że się obżeram, od lat mam aparat na zębach i to zniechęca mnie do jedzenia, bo potem muszę czyścić to ustrojstwo, nie mogę przez to używać nitki dentystycznej. xx Kochana i dlatego, ze nie jesz to nie chudniesz ! Twój organizm permamentnie głoduje , wiec robi zapasy z tego co mu dajesz.. Przeciez musimy codziennie dostarczac organizmowi odpowiednia dawke energii na podtrzymanie podstawowoych procesow fizjologicznych i nie jest to 1000 cal ! Ujemny bilans osiaga sie ruchem, nie glodowka.. A jesli u ciebie jeszcze równowaga hormonalna jest zaburzona.. Najpierw sie wylecz , a potem odchudzaj :)

Gość gość
Jakiś pomysł jak schudnac? Iść do dietetyka, a nie samemu się głodzić. Jeść racjonalnie, a nie unikać jedzenia. Poprawić metabolizm, a tego nie zrobisz nie jedzac. I ruszać się.

Gość gość
no mam niedoczynność, biorę euthyrox 75 innych leków nie mozna brać karmiąc xx Twój organizm permamentnie głoduje , wiec robi zapasy z tego co mu dajesz.. no ale ja mam zapasy z ciaży, więc organizm powinien je spalać, zamiast gromadzić nowe... przy karmieniu powinnam mieć bilans energetyczny ujemny o ok 500 kcal

Gość spostrzeżenia jelenia
gość dziś Wolność to ułuda. Autorka ma rację. Nikt się nie przyznaje, że lubi sie obijac. Trzeba być fit. Schabowy jest passe, palenie jest niemodne, nawet biednemu glutenowi się oberwało xxx Nikt się nie przyznaje? to gdzie ty żyjesz i jakich masz znajomych? Ja z moimi przyjaciółmi wiecznie się z tego nabijamy i z reklam. Owszem jeździmy konno i na nartach, lubimy góry i rowery ale na litość boska nie cały czas i nie na pokaz. Jest wena to cały tydzień potrafimy spędzić aktywnie i prosto z pracy lecieć na rower, siłkę, basen ale dla przyjemności i musi się nam chcieć, a jak weny nie ma to robimy grille, pijemy wino i gadamy o d...pie maryny ;) Jak mi się chce to czytam książki ale cenię sobie też jesienne wieczory pod kocem z lampką wina lub kubkiem kakała i głupia komedia na dvd ;) :D mmmm kakałko :D jesień już blisko. Inteligentny człowiek musi się czasem polenić i ponudzić i jeszcze trzeba to umieć robić żeby nie było nam w tej nudzie źle. Jeżeli ktoś koniecznie musi zapier/dalać jak mały robocik, bo inaczej umrze to jest zwyczajnie prymitywnym i prostym robolem!

Gość gość
Ujemny bilans osiaga sie ruchem, nie glodowka.. xxx Ujemny bilans osiąga się niskokalorycznymi, zbilansowanymi posiłkami. Odchudzanie to w 70% dieta, a tylko 30% ruch. Przejrzyj sobie tabele, jak mało spala się kalorii podczas wysiłku fizycznego. Np. żeby schudnąć 1 kg trzeba przebiec ok. 100 km. :o Wczoraj na siłowni zwróciłam uwagę, że po 10 minutach pedałowania spaliłam 9 kcal. :o

Gość gość
No moi znajomi się z tego nie nabijają. I dodam, że trzeba jeszcze być matką polką, nie można zostawić dziecka u babci czy cioci, by wyjść na imprezę. Nie można też dać dziecka do żłobka, trzeba karmić piersią i najlepiej spać z maleństwem w łóżku (nawet jeśli już maleństwem nie jest). Ach, jesli jesteś nauczycielem, to nie mozesz iść po południu na piwo. Nie możesz też palić.

Gość gość
no własnie, temat jak bardzo nas wkurza jak inni nam mowią jak zyc, a w komentarzach wrogie posty własnie jak zyc!! co za absurd...

Gość gość
gość dziś no to ja tego nie rozumiem bo poza krzykaczkami z kafe to ja takich opinii nie słyszę w realnym życiu właśnie. Nie znam cię ani twoich znajomych ale nawet czasem jak rozmawiam z zaprzyjaźnionymi mamami w parku to mówią, że jadą gdzieś bez dziecka albo mam taką która powiedziała, że miała doła po porodzie, a karmienie ja dobijało jeszcze bardziej więc karmiła tylko tydzień, moje koleżanki się przyznają, że czasem dają dziecku coś niezdrowego do jedzenia albo, że pozwalają tv oglądać byle dziecko nie płakało,a one w tym czasie np idą się kąpać, czy tam coś sobie czytają, bo oszaleć można z wyjcem a one sobie choć trochę odpoczną mimo, że dziecko ma zajęcia mocno niepedagogiczne :P :P nigdy też w szerszym gronie nie spotkałam się żeby ktoś beształ nieidealna mamę.

Gość gość
Ło matko! dziewczyno która nie chudnie! Żeby chudnąć trzeba jeść! Od samego rana niszczysz swój metabolizm który już rzęzi po prostu! Śniadanie je się po pobudce a nie przed południem, od rana pokazujesz swojemu organizmowi że to kolejny dzień głodówki. Dlaczego? Naładuj go żeby miał ze czego czerpać! Jedz regularnie, rozsądnie i zbilansowanie, na minimalnie ujemnym bilansie (póki karmisz wystarczy bez ujemnego nie doliczając laktacji). Ruszaj się 3 razy w tygodniu i lecz tarczycę. To naprawdę jest proste.

Gość gość
a ja jestem pernamentnym leniem i dobrze mi z tym,kocham oglądac tv, lezeć i nic nie robić, co prawda pracuje ale obiadów nie gotuje,sprzątam raz w tygodniu, moja pasja to shoping,kocham swoje zycie

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość Aneta
A ja miałam to gdzieś, patrzyłam zawsze na siebie i jak się czuję.Kiedyś uważałam, że idealnie wyglądał w kształtach rubensowskich i taka byłam. Teraz niestety ze wzglęðów zdrowotnych musiałam pozbyć się nadwagi, 3 miesiące stosowania foreverslim, diety i ćwiczeń i jestem w miarę szczupła. Lecz to moje wybory i moje decyzje