Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogubiona ja

TRYB SAMOLOT w telefonie

Polecane posty

Gość pogubiona ja

Co to wlasciwie znaczy? Po wybraniu opcji TRYB SAMOLOT mozna czy nie mozna uzywac telefonu? Jesli mozna, to co przykladowo? (np. robic zdjecia, pisac notatki, przegladac net) Jesli nie mozna, to czy trzeba telefon calkiem wylaczyc?

wszystko chyba można ... tryb samolot oznacza 'brak usługi'. A więc jeśli masz na myśli połączenie z inteernetem 3G to nie będzie to działało. Ja czasem mam włączony tryb samolot,i wtedy nic mi nie działa ( połączenia i sieć LTE).Z internetem łącze się wowczas przez wifi.

Gość gość
U mnie przy włączeniu trybu samolotowego automatycznie wyłącza się wi-fi. Korzystam z niego, gdy chcę wyciszyć telefon, bo opcja "nie przeszkadzać" jest gdzieś zakamuflowana i nigdy nie potrafię jej znaleźć.

czasami mi też się włączy ten tryb... włączam go również jak lece salomotem, dokłądnie działa wszstko poza usługą i netem

Gość gość
Odłącza sieć telefoniczną, Wi-Fi i Bluetooth.

Gość gość
Można, ale z internetu nie skorzystasz.

Gość gość
Napisałby mi ktoś co to jest wi-fi tak własnymi słowami? Definicję znam, ale nie bardzo rozumiem. Wstyd się przyznać :-)

Gość gość
Sieć bezprzewodowa - w domu, w pracy.

Gość gość
Czytam, czytam, a nick już zajęty :-) hahaha :/ Cytat: "jak odłączy wifi to wlacz ponownie i śmiga. U mnie to wygląda podobnie. W trybie samolot funkcjonuje jedynie brak sieci !!" Cytat: "Można, ale z internetu nie skorzystasz." To już nie wiem kompletnie :/ Wi-fi to bezprzewodowa sieć internetowa czy nie?... To w takim razie internet w samolocie może działać czy nie? Nie śmiejcie się tylko. Za moich czasów nie było lekcji komputerowych w szkole. Ciężko mi to zrozumieć, a na żywo wstydzę się dopytywać jak jakiś tłumok.

Gość telelele
wlaczam tryb samolotowy: nie moge wykonac usług sieciowych (brak polaczen telefonicznych, brak pobierania danych z sieci operatora, brak sms). mozna w tym czasie wlaczyc wifi (i korzystac samolocie o ile jest udostepniona lub w domu), mozna wlaczyc tez bluetooth.

Gość gość
Dziękuję Ci bardzo, telelele :-), Twoja odpowiedź jest bardzo przejrzysta, teraz rozumiem.