Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owulacja po 20dc

Polecane posty

Gość gość

Czy jest szansa aby zajsc w ciaze? moja poprzednia ginekolog twierdzi że owulacja powyżej 20dc się nie liczy.Od 4 dni mam śluz płodny chyba pierwszy raz go tak naprawde widze mam 25dc cykle ok 38 dniowe. W tym cyklu miałam 2 pęcherzyki w 14dc jeden 12mm drugi 13mm ale lekarz powiedział że w tym miesiącu nic z tego bo są za małe.

Gość gość
Szansa jest. Ja zaszłam w 45 dniu cyklu.

Gość gość
a i przez te ostatnie dni czułam dość mocno ten jajnik, dodam ze pare ni temu miałąm jednorazowy slad brązowego sluzu a po nim zaczął się płodny

Gość gość
o kurcze to niezle:) gratuluje to naprawde pozno :)

Gość gość
Ja zaszlam w 30dc. Wszystko jest mozliwe! Powodzenia :-)

Gość gość
dziękuje mam nadzieje że kiedyś się uda bo trwa to już dosyć długo bo ponad rok

Gość gość
Dziewczyny a z kąd u was takie pozne owulacje?Długo się starałyście?

Gość gość
Ja (od 45d.c.) mam PCOS. Przez 5 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, pod koniec zeszłego roku mąż wyjechał za granicę na dwa miesiące, a mi jakoś nie po drodze było do lekarza po receptę, więc stwierdziłam, że zrobię sobie przerwę. Dwa pierwsze cykle jak męża nie było były jak w zegarku, a w tym trzecim się posypało. Objawy owulacji miałam ok. 20 dnia cyklu, jak miesiączka się nie pojawiła to stwierdziłam, że to pewnie cykl bezowulacyjny. Zrobiłam test bodajże w 57 dniu cyklu, był jeszcze negatywny. Miałam już iść do lekarza po receptę na luteinę i antykoncepcję, ale znowu mi było jakoś nie po drodze. Po dwóch tygodniach test powtorzylam przed wizytą, tak dla pewności i szok, bo tam dwie grube krechy. :D Za niecałe dwa miesiące mam termin porodu. :)

Gość gość
A ja w cyklu w którym zaszłam nie mam pojęcia kiedy miaam owulacje ... Zabawne jest to w tym że do tego cyklu zawsze wydawała mi sie że wiedziałam

Gość gość
ja właśnie dlatego od 2 miesięcy zaczełam sobie wyznaczać owulację przy pomocy komputera cyklu, cyclotestu. Chcę lepiej poznać swoj cykl i być pewną interpretacji.