Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza kaszka

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny jak sie podaje kaszke ... mam kaszke z bobowity bananowa jak miarka i kiedy najlepiej podac na noc czy na sniadanie?

Gość gość
Lepiej daj na śniadanie. Pewnie masz ryżową a lubi zapierać. Dodaj tyle aby była gęsta po prostu i nie spadała z łyżeczki. Jak nasypiesz za mało zawsze możesz dosypać.

Gość gość
Bananowa kaszka nie jest dobra na początek. Po pierwsze banany mogą powodować zaparcia a po drugie po co ładować mu słodkie na początku. Pewnie dajesz mm. To lepiej kup kaszkę kukurydzianą lub ryżową, kleik.

Gość gość
na początek kleik np. ryżowy// najpierw do mleka na noc 1 miarka, po 2 dniach 2.. potem mogą być 3. zależy w jakim wieku dziecko... a potem po prostu już normalnie sam kleik na gęsto do jedzenia łyżeczką.. później możesz dawać kaszki... ja starszemu (ma ponad 2,5 roku) nigdy chyba (no może jakoś sporadycznie albo na początku) nie dawałąm kaszki rano.. zawsze na noc... a co do kaszek tych zwykłych z hippa. bobovity i innych... z cukrem.. dla mnie to masakra smakowa i współczuję dzieciom. że muszą to jeść... dostałam takie smakowe z bobovity (waniliowa, brzoskwiniowa) i z gerbera czy nestle nie pamiętam (jakaś malinowa)... od samego zapachu mnie mdliło.. koszmar.. dodałam kiedyś 1 miarkę do mleka, ale ono było takie słodkie, że szok... wywaliłam te kaszki.. kupowałam tylko i wyłącznie wszystkie te z bobovity z napisem bez cukru, bo to dało się zjeść (najlepsza wg mnie to zwykla pełnoziarnista)... teraz młodszemu dziecku, które ma 4 miesiące zrobiłam zapas .. kilka z bobovity też bez cukru oraz z holle (jakieś tam jaglane, orkiszowe, z ryzem czy bananowe). jeśli zdecyduszej się na podawanie kaszek z cukrem, to zdecydowanie rano...bo wieczorem dziecko Ci po tym raczej nie zaśnie