Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dostałam wizy do USA, czy to może być przez przeszłość mojego dziadka?

Polecane posty

Gość gość

Moj dziadek urodził się w USA, poprosił o azyl ZSRR jak był młodym chłopakiem i dostał, ożenił się z Rosjanką, urodziła się moja mama, która poznała tatę Polaka na studiach w Moskwie i stąd ja jestem Polką... Chciałam odwiedzić rodzinę (siostrę dziadka, jej dzieci, wnuków, prawnuków) w USA bo zapraszali, ale wizy nie dostałam... czy to może byc powód?

Gość gość
chciałam dodać , że mam hiv i brak mi 4 zębów czy to może mieć jakieś znaczenie?ale jestem chętna na sex z Amerykanami.

Gość gość
spadaj podszywie, nie jestem chętna na żaden seks z Amerykanami, chciałam odwiedzić rodzine ponieważ im na tym zależy, dziadek nawet nie utrzymywał z nimi kontaktu przez wiele lat i on tam jechać nie chce. Oni tu byli, zapraszają mnie, chciałabym pojechać, ale wizy nie dostałam, nie wiem czemu

Gość gość
no i liczę , że cos mi od dziadka kapnie... on już zdycha

Gość gość
Nie ma tu normalnych ludzi? Same wulgarne podszywy? :/

Gość gość
To dziadek był Amerykaninem? Po co mu ZSRR był?

Gość gość
No był Amerykaninem normalnie

Gość gość
ale nie wiem czy może za to że "zdradził" swój kraj to ja wizy nie dostaje? możliwe to?

Gość gość
Możliwe. Znałaś dziadka?

Gość gość
czy będę musiała zostać szpiegiem amerykańskim w Rosji i podglądać np. Putina?boję się

Gość gość
znałam, często mu na kolanach siadałam .....

Gość gość
To pytanie czy będę musiała być szpiegiem to tez podszyw. Oczywiście, że znam dziadka, odwiedzam go w Rosji, dzwonię do niego Ale wkurzyli mnie z tą wizą :/

Gość gość
O rany ile Ty języków znasz? Dziadek zadowolony że został Rosjaninem? Obawiam sieę, że przez niego Cię nigdy nie wpuszczą hamerykańce.

Gość gość
To raczej nie powód. Amerykańce lubią dymać Polskę i dlatego nie otrzymałaś wizy. Za 3,4 razem pewnie ją otrzymasz :)

Gość gość
Z tego wynika, że jesteś komunistycznym pomiotem, a od tego, jak od muzlimizmu się nie ucieknie. Nigdy nie wiadomo,w którym momencie wyjdzie na jaw draństwo.

Gość gość
Znam 3 języki(wraz z polskim), ten 3 to tak na poziomie B2, to chyba nie dużo jak na dzisiejsze czasy :P A czy jest zadowolony? Nie narzeka, ale dziadek nie wiem czy tak kochał ZSRR, po prostu nie chciał mieszkać w USA. Jak był młodym chłopakiem to wysłali go na wojne, wrócił to był w depresji, mówił, że nienawidzi USA, chciał popełnić samobójstwo, ale go odratowali. Potem miał niby pojechać do pracy do innego miasta, ale wkrótce rodzina otrzymała od niego list, że powinien umrzeć, ale nie ma odwagi i teraz jego nową ojczyzną jest ZSRR i że nigdy go już nie zobaczą. Spotkali się dopiero w roku 1992, bo dziadek się wcześniej nie odzywał... Tego wszystkiego dowiedziałam się od rodziny. Dziadek sam w ogóle nie chce o tym mówić. Chciałabym poznać szczegóły, co się stało, ale nie ma szans.

Gość gość
co to była za wojna?

Gość gość
Cholercia, pewnie Wietnam.

Gość gość
Dziadek czuł się ofiarą własnego kraju czyli to już s Ameryce zaczęło się dawno a on po prostu był mądrzejszy od większości rodaków? A wiesz z jakiego kraju przybyli do usa przodkowie Twojego dziadka?

Gość gość
To była wojna w Korei. Nie wiem z jakiego kraju przyjechali przodkowie dziadka do USA. ale kurde, nie wiem czy opłaca mi się drugi raz składać wniosek wizowy? bo jak znowu nie dostane i tylko strace kase i czas to sie chyba wścieknę, a może oni w ogóle mi nie zamierzają dać :/

Gość gość
Próbować możesz ale słabo widzę. Poproś jego rodzinę by próbowali zapytać o Twoją sprawę? Choć pewnie w usa nie ma takiej możliwoścj :P

Gość gość
Aby otrzymac wize do USA musisz udowodnin zwiazek z krajem (pl). Czyli przykladowo miec dobra prace, dzieci, nieruchomosc. Jezeli tego nie masz moglo byc to powodem odmowy, szczegolnie, ze jedziesz do rodziny. Po prostu boja sie ze zostaniesz.

Gość gość
Może kup tam piędź ziemi? ;)

Gość gość
mam prace i męża co będzie w Polsce, ale własnego domu jeszcze nie mamy. Nie powinno wystarczyć?

Gość gość
gość dziś Aby otrzymac wize do USA musisz udowodnin zwiazek z krajem (pl). Czyli przykladowo miec dobra prace, dzieci, nieruchomosc. Jezeli tego nie masz moglo byc to powodem odmowy, szczegolnie, ze jedziesz do rodziny. Po prostu boja sie ze zostaniesz. xxx prawda w 100%. Jesli jestes golodupcem, to boja sie pojedziesz kolejna do pracy.coz cie nagle wzielo tak na odwiedziny rodziny... i to w podeszlym wieku...

Gość gość
tak na prawde to nie wiadomo co twoj dziadek nawywijal. masz meza rodzine i parcie na usa? tym ich nie przekonasz, rodzina to nie wszystko

Gość gość
Pewnie tak, czestock chca by pokazac bilet powrotny, bo to zwieksza szanse na to ze wrocisz. Rozmawias z konsulem?

Gość gość
w podeszłym wieku? jestem przed 30stką : O i w żadnym wypadku nie chcę tam zostać, w ogóle nie lubię USA Chciałam tylko rodzine odwiedzić

Gość gość