Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ożeń się stary

Co zrobić żeby mój stary znajomy wreszcie ożenił się z obecną swoją panną???

Polecane posty

Gość gość
U mnie była sytuacja odwrotna. Mój facet chciał ślubu a ja nie. I powiem ci autorko że strasznie irytowały mnie osoby które najchętniej na siłę wcisnęłyby mi obrączkę na palec. Tłumaczenia typu: "młodsza nie będziesz" lub "lepszego nie znajdziesz" - przynosiły skutek odwrotny .Jeszcze bardziej zniechęcałam się do instytucji małżeństwa. Jak mnie wkurzało gdy osoby trzecie wtrącały się w mój związek. Wyluzuj autorko, bo twoja chęć niesienia "pomocy" może sprawić że zamiast ślubu będzie rozstanie. Rozumiem że dziewczynie zależy na małżeństwie ale do tego trzeba chęci obojga. Byłabyś usatysfakcjonowana gdyby twój znajomy zdecydował się nie z potrzeby serca, tylko dlatego że inni go przymusili? Ja potrzebowałam 10 lat by dojrzeć do tej decyzji (dodam że wtedy mielismy już kilkuletnie dziecko).

Gość gość
14.15 Tak, jej się nie skończyło, bo żadna znajoma nie molestowała jej faceta ani nie próbowała jej pomagać

Gość gość
gość dziś U mnie była sytuacja odwrotna. Mój facet chciał ślubu a ja nie. I powiem ci autorko że strasznie irytowały mnie osoby które najchętniej na siłę wcisnęłyby mi obrączkę na palec. Tłumaczenia typu: "młodsza nie będziesz" lub "lepszego nie znajdziesz" - przynosiły skutek odwrotny .Jeszcze bardziej zniechęcałam się do instytucji małżeństwa. Jak mnie wkurzało gdy osoby trzecie wtrącały się w mój związek. Wyluzuj autorko, bo twoja chęć niesienia "pomocy" może sprawić że zamiast ślubu będzie rozstanie. Rozumiem że dziewczynie zależy na małżeństwie ale do tego trzeba chęci obojga. Byłabyś usatysfakcjonowana gdyby twój znajomy zdecydował się nie z potrzeby serca, tylko dlatego że inni go przymusili? Ja potrzebowałam 10 lat by dojrzeć do tej decyzji (dodam że wtedy mielismy już kilkuletnie dziecko). x i oby to autorkę wreszcie przekonało :)

Gość ożeń się stary
" gość dziś We trójkę ten ślub weźcie najlepiej. " X Ja już mam życie ułożone, polecam czytanie ze zrozumieniem. Jeśli on się z nią nie ożeni to dla niej i tak lepsze będzie rozstanie, bo da jej to szansę na ulozenie życia z kimś innym. Teraz i tak jest nieszczęśliwa, żyje z nim czekając na oświadczyny.

Gość gość
"Co to ma być?? Zacznij myśleć. Faceta się nie da zmusić do ślubu nawet zaciązajac. Jak chcesz męża to znajdź sobie sama. Dlaczego ktoś ma Ci pomoc? W sypialni tez? Bawienie się w naklanianie kogoś do ślubu może się skończyć rozstaniem. " X Skąd wiesz? Czyżbys zmuszała i zaciążała? :D

Gość gość
To jej zależy na nim czy na ślubie? Przecież to że podpiszą jakiś papier nie jest gwarancją niczego. Facet pewnie widzi że ona tylko na ślub się nakręciła i dlatego nie chce

Gość gość
przeciez wiadomo ze to kobiecie zalezy na slubie a nie facetowi

Gość gość
Co to ma być?? Zacznij myśleć. Faceta się nie da zmusić do ślubu nawet zaciązajac. Jak chcesz męża to znajdź sobie sama. Dlaczego ktoś ma Ci pomoc? W sypialni tez? Bawienie się w naklanianie kogoś do ślubu może się skończyć rozstaniem. " X Skąd wiesz? Czyżbys zmuszała i zaciążała? X Nie. Po prostu faci tacy są. A z małżeństwa z przymusu nic nie wyjdzie. Bo facet musi dojrzeć do pewnych spraw

Gość gość
Ale chyba bardziej powinno zależeć na facecie. Chyba że go nie kocha

Gość gość
To napisz jak przekonalas swojego. Bo na razie to widac ze nie chcesz pomoc innej babie. Jakie to typowe

Gość gość
"Nie. Po prostu faci tacy są. A z małżeństwa z przymusu nic nie wyjdzie. Bo facet musi dojrzeć do pewnych spraw " X A kto mówi o przymuszaniu i kto chce przymuszać? Ty cały czas piszesz o przymusie, chyba swojego przumuszałas i nie wyszło.

Gość gość
To napisz jak przekonalas swojego. Bo na razie to widac ze nie chcesz pomoc innej babie. Jakie to typowe Z Kiedy do was dojdzie, że facet MUSI SAM CHCIEĆ.

Gość gość
Zuzanna ameli teraz z goscia piszesz? Cały czas jedziesz tylko o tym że mężatka nie chce zdradzić swoich "sekretow"

Gość gość
A kto mówi o przymuszaniu i kto chce przymuszać? Ty cały czas piszesz o przymusie, chyba swojego przumuszałas i nie wyszło. X Nikogo nie przymuszałam. Naklanianie kogoś do czegoś czego nie chce to przymus

Gość gość
wiadomo ze baby nie pomoga innym a juz jak inna ma miec meza to zrobia wszystko zeby zaszkodzic.kazdy to wie

Gość gość
:D:D:D i nic nie napisze

Gość gość
wiadomo ze baby nie pomoga innym a juz jak inna ma miec meza to zrobia wszystko zeby zaszkodzic.kazdy to wie X Tak jasne. Byle tylko ona była jedyną mężatką na świecie. Zacznijcie myśleć. Jak sama faceta znaleźć nie umiesz to nawet jak ktoś Ci go znajdzie to go nie utrzymasz

Gość gość
Baby to takie wredne :D

Gość gość
"to go nie utrzymasz" się taki mąż z rąk wyślizgnie i odpełznie w siną dal i tyle go będziesz mieć, że będziesz chcieć mieć :O

autorko, może i masz dobre chęci, ale to naprawdę nie ma sensu. widocznie ci dwoje nie są sobie pisani, albo mają rozbieżne spojrzenia na wspólne życie. no i coś o czym pisałam na kafe chyba z milion razy - nigdy nie zrozumiem kobiet, które chcą ślubu z facetem, który nie chce żenić się z nimi. X a takie pary ok. 30 jeśli dobrze im się układa, to zazwyczaj biorą ślub dość szybko, tak przynajmniej zauważam ja :) więc może im się jednak nie do końca dobrze razem żyje, skoro to nie nastąpiło.

Gość gość
Autorka pisze o sobie, nie wie jak zmusic faceta do slubu!

Gość gość
Pewnie ze nie żyje się dobrze. Jak baba jęczy że chce ślubu. Co taki facet sobie myśli? Że jest tylko środkiem do celu. Coraz częściej nie liczy się z kim się bierze ślub tylko byle był

Gość gość
Też myślę że to o niej

Gość gość
Jedna baba drugiej babie oczy wydrapie :D

Gość gość
Proponuję napomknąć raz i drugi, a to żartem, a to na poważnie, że taka fajna babka, to ktoś ją łatwo może sprzątnąć sprzed nosa. Albo że wydaje Ci sie, że jakiś tam kolega czuje do niej miętę. Może chłop zaskoczy, że nic nie jest dane na zawsze ;)

Gość gość
13.32 - no wlasnie o tym pisalam. gosc sama ma meza czy prawie meza ale nie chce zeby inna dziewczyna tak mialax x A co to za dziwaczne myślenie? Nawet do głowy by mi coś takiego nie przyszło. Dlaczego komuś, kto mu męża miałoby zależeć na tym, żeby jakaś obca, nie wiadomo kim będąca, gdzie mieszkająca, jak wyglądająca i co robiąca w życiu kobieta opisana w internecie, męża nie miała? Gdzie logika?

Gość gość
" gość dziś We trójkę ten ślub weźcie najlepiej. " X Ja już mam życie ułożone, polecam czytanie ze zrozumieniem. Jeśli on się z nią nie ożeni to dla niej i tak lepsze będzie rozstanie, bo da jej to szansę na ulozenie życia z kimś innym. Teraz i tak jest nieszczęśliwa, żyje z nim czekając na oświadczyny. x No, ale ona potem będzie chciała dzieciaka, kredyt, mieszkanie... a skoro nie potrafi otworzyć do niego gęby i to Ty musisz załatwiać za nią sprawy, to w takim wesołym trójkącie będzie wam najlepiej :) i będziecie sobie grali w taki głuchy telefon: od niej, przez Ciebie, do niego. Hoho, jaka zabawa.

Gość ożeń się stary
Żabalka, z tego co wiem to układa im się dobrze, tylko ta nieszczęsna kwestia ślubu pozostaje. gość dziś , dzięki za pomysły! Właśnie o coś takiego mi chodziło,a nie jakieś nachalne przymuszanie.

Gość gość
ożeń się stary dziś - Yyy... i ty sama nie dałaś rady na czegoś tak prostego wymyślić?