Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczonaxxx

zmarszczki mimiczne i podkowy pod oczami

Polecane posty

Gość Zrozpaczonaxxx

Drogie Panie, proszę o pomoc i dobre rady! Zniszczyłam sobie twarz przede wszystkim skore wokół oczu, wysuszyłam maściami oraz preparatami ze spirytusem, w ciągu zaledwie dwóch/ trzech miesięcy zrobiły mi się straszne zmarszczki mimiczne wokół oczu pod oczami oraz kurze łapki. Poszłam na zabieg z karboksyterpaii i po tym dodatkowo zrobiły mi się podkowy pod oczami. Przestałam juz ufac medycynie estetycznej, nie wiem co robić mam 36 lat...przestałam wychodzić z domu z tego powodu tak się źle z tym czuje...

Gość gość
Maska pod oczy ZIaja z serii profesjonalnej, nakładana solidnie, trochę pomoże.

Gość gość
Polecam maski które napisała skórę. Stosuj je co drugi dzień a efekty będą widoczne.

Gość gość
Coś ci poradzę. Zrezygnuj z cukru. Na zawsze

Gość Zrozpaczonaxxx
dziekuję za podpowiedzi, nie jem cukru od dawna i stosuję silne serum oraz profesjonalne kremy ale nic już chyba nie zadziała ... zastanawiam się nad operacją plastyczną, może zna któraś w Was dobrego lekarza z okolic Wrocławia, który zajmuje się tylko okolica oka?

Gość gość
Polecam zabieg natinuel botolift. Miałam robiony, skora jest po nim bardzo nawilżona, zmarszczki są wypłycone i jakby wyprasowane. Oprócz tego zniknęły mi zasinienia pod oczami skóra jest jasniejsza. Ja chodzilam do salonu w Poznaniu - Beauty Premium i bardzo polecam to miejsce.

Gość gość
Ja kupiłam sobie na trena.pl fajne serum przeciwzmarszczkowe, powiem szczerze że jeszcze nie znalazłam lepszego kosmetyku który działa przeciwzmarszczkowo i jednocześnie nawilża.

Gość gość
pi dużo wody mineralnej, jedz owoce i warzywa

Gość gość
Wypróbuj żel pod oczy ze świetlikiem. Mnie pomógł gdy wysuszyłam sobie skórę jakimś serum.

Gość gość
ćwiczenie na kurze łapki - działa! przykładasz dłonie do oczu a palce umieszczasz przy zewn. i wewn. kącikach i lekko przyciskasz, mocno zaciskasz oczy na kilka sek. a potem mocno otwierasz. powtarzasz kilka razy było to chyba na blogu azjatyckiego cukru, poszukaj sobie w necie filmików

Gość gość
u mnie żadne kremy nie pomagały i dopiero zabieg likwidacji zmarszczek w gabinecie medycyny estetycznej http://www.keramed.com.pl/ we Wrocławiu spowodował, że mam o jedno zmartwienie w życiu mniej ;)

Gość gość
e ty z keramed czy jak wam tam, nigdy bym nie poszła do gabinetu który ucieka się do reklamowania siebie na kafeterii i oszukiwania ludzi, aż tak cienki przędziecie? :D:D:D

Gość Socca
Ja używam serum pod oczy z serii zatrzymać czas od Avy i spisuje się ono bardzo dobrze :) Skóra pod oczami wygląda dużo lepiej, jest nawilżona, a zmarszczki mniej widoczne

Intensywna kuracja przeciwzmarszczkowa skóry jest niezbędna, by zachować na dłużej jej jędrność oraz gładkość. Aby cieszyć się dłużej młodszym wyglądem, polecam krem przeciwzmarszczkowy FLOSLEK, który znacząco spłyca zmarszczki oraz czyni skórę miękką w dotyku. http://www.floslek.pl/11,pokaz_produkt_pharma/539,przeciwzmarszczkowy-krem-na-dzien-spf-.html - krem przeciwzmarszczkowy

Gość natalianowak
A myślałaś o zabiegach medycyny estetycznej? Znajoma robiła niedawno zabieg mezoporacji bezigłowej z wykorzystaniem urządzenia Dermation. Mówiła, że efekty są super. Zabieg jest zupełnie bezbolesny, przeprowadzany bez użycia igieł, dlatego też nie zostawia na skórze żadnych siniaków, czy podrażnień. Od razu po zabiegu skóra jest bardziej ujędrniona i napięta. Pomyśl o tym, jeśli zabieg jest taki delikatny to można go też zastosować pod oczy.

Gość zuzamroczek
A myślicie, że na zmarszczki mimiczne dobrym pomysłem będzie laser? Czytałam dużo pozytywów na temat resurfacingu laserem ResurFX, w Krakowie w salonie Vici robią takie zabiegi, ale nie wiem, czy zdecydować się na taki zabieg na zmarszczki mimiczne. Co sądzicie?

Gość gość
Jeszcze nie jest za późno. Z tego, co piszesz bardzo wysuszyłaś skórę wokół oczu i to jest głównym powodem zmarszczek i cieni pod oczami. Skóra staje się cieńsza i bardzo wrażliwa. Jeżeli jesteś osobą potrafiącą działać regularnie polecam ci kolagen biologicznie aktywny. Ja używam od trzech lat już kolagen Anny Pikury AP BIOAKTIV White - specjalnie stworzony dla skóry twarzy, szyi i dekoltu. Kolagen trzeba trzymać w chłodnym miejscu, aby nie stracił swoich właściwości. Ja wmasowuje go dwa razy dziennie - okrężnymi ********* ogólnie masaż bardzo dobrze wspomaga wnikanie kolagenu. Masaż i woda - więc najpierw możesz twarz spryskać jakąś naturalną wodą termalną. Kolagen wnika w skórę i zmusza organizm do produkcji własnego kolagenu - odbudowując tym samym to, co zostało zniszczone. Pamiętaj, że suchy budulec organów człowieka to właśnie przede wszystkim kolagen. A że skóra to też organ :) Po kilku miesiącach zobaczysz na 100% różnicę. Skóra robi się grubsza i bardziej zwarta. Elastyczna i przyjemna w dotyku. Zmarszczki powoli zanikają i ogólnie widać na własne oczy, że skóra młodnieje. Jeżeli masz problem z okolicami oczu spróbuj też krem pod oczy Serenology Anny Pikury. Wklepuj go po kolagenie a pozbędziesz się zmarszczek, wiotkiej skóry i cieni pod oczami jeszcze szybciej. Polecam sprawdzone na mnie i moich koleżankach.

Gość gość
Jeżeli decydujesz się na zabieg z zakresu medycyny estetycznej, pamiętaj, że musisz być totalnie pewna danego gabinetu i osoby przeprowadzającej zabieg. To musi być lekarz. Najlepiej już ze sporym doświadczeniem. Koleżanka przede mną pisała o kolagenie Anna Pikura. Ja znam markę dzięki klinice we Wrocławiu, z której czasami korzystam. Mają w ofercie zarówno zabiegi kosmetologii jak i medycyny estetycznej. Korzystałam z obu i się nie zawiodłam. Jeżeli nie chcesz od razu poddać się jakiemuś zabiegowi medycyny estetycznej, mogę polecić ci zabieg kosmetologiczny na okolice oczu Deszcz Majowy - powtarzam go raz na jakiś czas i zawsze po zabiegu skóra wokół moich oczu jest jaśniejsza i bardziej nawilżona. Możesz także zapytać w salonie, co pani kosmetolog proponuje na twoje problemy. Osoby pracujące w tej klinice, z którymi miałam kontakt, mają dużą wiedzę i zawsze z chęcią dzielą się nią z klientami. Powodzenia w walce ze zmarszczkami. Trzymam kciuki!

słyszałam że świetnym zabiegiem jest karboksyterapia czyli wtłaczanie dwutlenku węgla pod skórę czy ktoś słyszał o tej metodzie?

Gość gość
Dla mnie absolutnym hitem, jeśli chodzi o zabiegi na zmarszczki mimiczne wokół oczu i cienie pod oczami, jest Timexpert Micro-Dermoxine w Klinice Zdrowia i Urody http://www.esthetique.com.pl/. Poprawia się jędrność skóry wokół oczu, podkowy pod oczami znikają a skóra jest rozjaśniona i rozświetlona. Od razu wygląda się na co najmniej 5 lat mniej :)

Gość gość
Prawda jest taka, ze trzeba trafić na dobry salon kosmetyczny i przede wszystkim na kosmetologa, który zna się na swojej pracy. Ja chodzę do http://www.aleja-piekna.pl/ i zawsze jestem zadowolona z efektów, naprawdę. Ale zanim do nich trafiłam miałam kilka kiepskich wyborów i też trochę się zraziłam. To była ostania próba i się nie zawiodłam.

Wczoraj wykorzystałam voucher na zabieg Ulthera w http://www.kriocentrum.com/ Coś niesamowitego :) polecam wszystkim efekty są już po pierwszym zabiegu a to dopiero początek :)

Gość truda111
Da się to usunąć, polecam www.estibook.pl, gdzie znajdziesz dla siebie salon i będziesz mogła nad nimi popracować. :)

Gość wiktoria942
powiem ci że często też mam taki problem wokół oczu.. ale przekonałam się już nie raz że na kremach do stosowania na te okolice nie warto oszczędzać.. dobry krem to nie zawsze drogi krem ale często tak jest, ostatnio zainwestowałam w krem, a właściwie żel z firmy Sesderma, dokładnie ten http://www.topdrogeria.pl/pod_oczy/glicare_zel_poprawiajacy_kontur_oczu_i_ust_cienie_opuchlizna_zmarszczki,12651.html i musze przyznać że to jedna z lepszych inwestycji jaką kiedykolwiek poczyniłam, bo cienie i suchość pod oczami mam zredukowane już po 4 tygodniach stosowania i moja skóra wygląda o niebo lepiej!!

Gość jjoyy
Mogę polecić krem pod oczy Korany. Jestem z niego całkowicie zadowolona - zmarszczki mniej widoczne :) Jest on na bazie naturalnego, pszczelego wosku, dzięki czemu bardzo dobrze nawilża skórę, a także sprawdza się przy delikatnej cerze

Gość rabatka_
Poszukaj dobrego kremu, czyli takiego, który będzie miał w składzie składniki o działaniu ujędrniającym, nawilżającym, pobudzającym produkcję kolagenu. Na topie są kremy z komórkami macierzystymi, dobrze, żeby miał też jakiś olejek roślinny w składzie, np. arganowy. Choć może nie brzmi to zachęcająco, to warto przetestować krem ze śluzem ślimaka, który ma masę odżywczych substancji. Może ten krem Cię zainteresuje http://www.herbsecret.pl/velvetin.html .

a Restylane Skinbooster? Ja zrobiłam sobie zabieg tym i szczerze mówiąc moja skóra jest gładka i rozjaśniona. Ja jestem zadowolona z wypełniacza. 

Dokładnie wybierając klinkę do której się udasz sprawdź czy pracuje tam lekarz certyfikowany www.certyfikowani.org. A teraz możesz pomyśleć o skorzystaniu z konsultacjo on- line . Ja znalazłam taką możliwość na fb  wpisz Klinika medycyny estetycznej Lenartowicz Clinic i na stronie wsyztsko jest opisane jak taką konsultację można odbyć.