Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No i nadzieje prysły. Szydło: 12 zł za godzinę to godna stawka

Polecane posty

Gość gość

Przygotowaliśmy projekt ustawy o płacy minimalnej. Ma wynosić 12 zł brutto - zapowiedziała liderka PiS Za taką stawkę to niech sobie ta ku‪rwa sama pracuje. A miałem takie nadzieje związane z tą partią, dziś wiem, że mojego głosu nie dostaną sku‪rwysyny jеbаnе.

Gość gość
Trzeba było sie uczyc k***a mac.

Gość gość
Głosuj w takim razie na PO, z nimi będziesz robił za 5zł na śmieciówce. :)

Gość gość
Ale jaja ale jaja.My w Tenkraju nagrody mamy po 69 tys

Gość gość
w kazdym innym normalnym kraju ue minimalna (tak, to tez ta dla nieukow, bo nie kazdy musi sie uczyc :P ) to 1300eu w polsce 300 i nawet jak zwieksza do 400 czy 500 to jest to wciaz glodowa stawka wzgledem reszty, a ceny sa takie same jak wszedzie :O

Gość gość
Fakt, nie uczyłem się, dlatego nie mam wygórowanych wymagań, chcę tylko aby najniższa pensja była adekwatna do cen. Byłem w Hiszpanii i wiem ile warta jest praca człowieka bez wykształcenia, miałem 7,5 euro/h netto, porównując koszty zycia w Polsce, najniższa krajowa powinna wynosić minimum 5 euro czyli około 20zł na rękę.

Gość gość
Obecnie jest 10zł brutto, więc 12 zł to wzrost o 20% z roku na rok. Nie ma co oczekiwać wzrostu o 100% biorąc po uwagę katastrofalny stan finansów państwa po ośmiu latach (nie)rządów PO. Oficjalnie mamy ponad BILION złotych długu, nieoficjalnie cztery(!!!) BILIONY. http://epidem.pl/a2c7e.html x Przede wszystkim podwyższenie stawki minimalnej ma być połączone z likwidacją umów śmieciowych, na których teraz ludzie robią nawet za 2,5zł na godzinę ( na przykład renciści w "ochronie") bez żadnych praw socjalnych.

Gość POLITYCY TO G0WNA
12 zł BRUTTO to jakieś 8 zł na rękę co przy 160 godz./m-c (ETAT) daje, jakże zawrotną ku'rwa kwotę, 1280 zł - śmiać się czy płakać ?

Gość gość
12 złotych brutto to 9 zł na rękę przy umowie o pracę, przy umowie zleceniu daje 10 zl .

Gość nie manipuluj
Leki dla seniorów za darmo, 15 proc. stawkę CIT dla małych firm, minimalną godzinową stawkę za pracę 12 zł brutto, zmiany w ubezpieczeniach dla rolników – te pomysły zakładają projekty przedstawione w sobotę przez Beatę Szydło

Gość gość
a cóż to za wybitny ekonomista liczył 12brutoo to na rekę 8,80 czyli 1410 miesięcznie na rekę jak pod Grunwaldem k***a :)

Gość gość
20% hahahaha W 1999 rodzice kupili Diesla i pamiętam, że ON kosztował 1,39, ojciec pracował w miejscowej stolarni i miał 3 zł za godzinę, obecnie pracują tam koledzy którzy mają 6,5/h a ON kosztuje 4,60 więc co mi daje, że płace rosną jak koszty , życia rosną szybciej. Wtedy za godzinę pracy mógł kupić ponad 2litry paliwa a teraz nie kupi nawet półtora litra, te 20% to śmiech na sali.

Gość nie manipuluj
Kandydatka PiS na premiera zapowiedziała wprowadzenie podatku bankowego i opodatkowanie sieci wielkopowierzchniowych. Powiedziała, że PiS nie będzie podwyższać podatków, chce natomiast uszczelnić system i zwiększyć wpływy do budżetu.

Gość aibracht macht frei
12 zł/h brutto czyli 2 euro/h na rękę ~ WITAMY W POLSCE...

Gość gość
12 zł/godz BRUTTO - to jakiś ŻART ??

Gość gość
jaki żart? od dziś w POlsce żyjesz? :O

Gość gość
A co wy myślicie, że on mają jakiś spójny program. Powoli zaczynają wycofywać się ze swoich obietnic na zasadzie stracimy 1-2% ale rozczarowanie będzie mniejsze

Gość gość
Lucyfer w piekle przeprowadza inspekcje. Podchodzi do pierwszego kotła, którego pilnuje aż 10 diabłów i pyta: -dlaczego aż 10 diabłów pilnuje tego kotła? -bo w tym kotle gotują się Amerykanie, oni są ambitni i każdy co chwilę usiłuje wyskoczyć Lucyfer idzie dalej i zauważa kocioł, a przy nim 5 diabłów. Podchodzi i pyta: -czy tu tylko 5 diabłów wystarczy? -tak, w kotle gotują się Anglicy, są ambitni, ale przy tym trochę flegmatyczni więc 5 wystarczy Następnie lucyfer podchodzi do kotła przy którym stoi jeden diabeł i zadaje mu pytanie: -czy Ty tu sam wystarczysz, aby przypilnować kotła? -tak bo w kotle gotują się Niemcy, to zdyscyplinowany naród, więc jeden diabeł wystarczy Lucyfer idąc dalej zauważa kocioł, którego nikt nie pilnuje. Chodzi i szuka jakiegoś diabła, który by mu wyjaśnił zaistniałą sytuację, aż w końcu znajduje gdzieś odpoczywającego diabła, więc podchodzi i pyta: -dlaczego nikt nie pilnuje tego kotła? -bo w nim znajdują się Polacy -Czy Ci ludzie nie chcą wydostać się z tego kotła? -ależ chcą, tylko jak już jeden próbuje się wydostać i wspina się na ściankę, to reszta go łapie i ściąga z powrotem na dół.--- to w zamierzeniu byl dowcip, jednak zbyt prawdziwie pokazuje prawdziwosc polskiego spoleczenstwa wobec siebie nawzajem. w tym zalosnym kraju nawet torba 'markowych' slodyczy (czyli 4x kinder niespodzianka, czekolady Lindta, marcepan Zentis, wyroby Milki, itd itd) to jakis cholerny luksus :O na wycieczki zagraniczne trzeba brac kredyt, jakby sie chcialo spedzic chole/rny miesiac na Bali w totalnym luksusie, a nei 7 dni w podrzednym hoteliku we Wloszech :O to co za granica jest norma tutaj jest luksusem :O i nikt tego nei zmieni bo polaczek z dyplomem pedagoga albo marketingu nie zniesie tej msyli, ze za jego minimalna +300zl premii ktos bez szkoly na kasie bedzie kiedys mogl kupic sobie bez patrzenia na ceny, ciuchy w Zarze i pojechac do grecji na tydzien bez kredytu albo rocznego oszczedzania :O (i nie wazne ze jego, wyksztalconego wyplata tez by wzrosla, ze moglby pojechac sobie bez wyrzeczen ot tak do tajlandii i kupic nowy samoch z salonu na raty 4 x max. nie, bo on sie zadowlo ratami na uzywany 12 letni samochod przez 3 lata i kinem raz na 3 miesiace, byle tylko reszta tego nigdy nie mogla miec, by to bylo osiagniecie do zdobycia na miare wspinaczki na Mount Everest ) w tym kraju nigdy nie bedzie lepiej bo takie polaczki jak chocby pazipek vel. psychol przegryw :O na to nie zasluguja :O

Gość gość
"A miałem takie nadzieje związane z tą partią, dziś wiem, że mojego głosu nie dostaną sku‪rwysyny jеbаnе." x no pewnie. powinni ci dać od razu 20 euro za godzinę. tylko skąd mają wziąć? w zmianie władzy nie chodzi o to żeby jakieś nierealne rzeczy obiecywać tylko żeby nastąpiła taka zmiana żeby zyskali uczciwi ludzie a stracili rozmaici oszuści. żeby tak zmienić system podatkowy żeby nie gnoił biednych kosztem bogatych. poprawa przyjdzie z czasem.

Gość gość
"Czemuś biedny? Boś głupi! Czemuś głupi? Boś biedny" Podstawy ekonomii.Pieniądze nie biorą się z powietrza.Rozdawnictwo do niczego nie prowadzi, to tylko populizm, który ciemny lud jednak kupuje.Większa płaca minimalna sprawi tylko, że będą próby obchodzenia tego poprzez inne formy zatrudnienia, jak umowy zlecenia.Problemem są KOSZTY PRACY, te powinny zostać obniżone, ale żaden rząd tego nie zaproponuje bo musiałby siebie odchudzić.

Gość gość
no pewnie. powinni ci dać od razu 20 euro za godzinę. tylko skąd mają wziąć? w zmianie władzy nie chodzi o to żeby jakieś nierealne rzeczy obiecywać tylko żeby nastąpiła taka zmiana żeby zyskali uczciwi ludzie a stracili rozmaici oszuści. żeby tak zmienić system podatkowy żeby nie gnoił biednych kosztem bogatych. poprawa przyjdzie z czasem. xxx przeczytaj to co napisałem wyżej - gość dziś

Gość gość
i jeszcze jedno.Polska ma większy stosunek długu do PKB niż Grecja.Naprawdę bardzo mądrym byłoby rozdawać dalej pieniądze.. Narazie jakoś ciągniemy, bo są pieniądze które przysyłają nam emigranci 30 mld zł co roku oraz były pieniądze z tzw prywatyzacji, ale obie rzeczy się kończą.

Gość gość
niech w du'pe se wsadzi szmata je'bana te 2 euro za godzine, wypier'dalam za tydzień z tego poje'banego kraju, wam też radze, elo melo

Gość gość
niech sama za tyle zapier'dala skoro to godna stawka... JA PIER'DOLE