Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was był uzależniony od picia kawy i udało sie z tym skończyć ?

Polecane posty

Gość gość

Hej już kilka razy próbowałam skończyć z piciem kawy bo mam delikatny organizm a od 7-letniego codziennego jej picia zniszczyłam sobie już nie tyle młody wygląd co przede wszystkim zdrowie. Mam mega objawy kandydozy i z każdym rokiem coraz poważniejsze problemy z żyłami. Przeraża mnie to już. Muszę skończyć z tym cholerstwem ale nie wiem jak. Ilekroć próbuję to następny dzień wygląda tak. Poranek zawsze jest parszywy. Jestem rozdrażniona i totalnie zdezorientowana jakbym nie wiedziała w jaką czynność ręce włożyć. Z kolei po południu i wieczorem mam objawy depresyjne. Nic mnie nie cieszy i nie potrafię się niczym sensownym zająć. Czuję się jakbym była w nudnej poczekalni i na coś czekała. Zazwyczaj czekam po prostu żeby dzień sie skończył i żebym mogła iść spać, żeby nie czuć tak beznadziejnie. I tak jest za każdym razem. Po takim ohydnym dniu kolejnego ranka już wymiękam i od razu zabieram sie za picie herbaty i zaraz potem kawy i jestem zupełnie inną osobą. Radosną, skoncentrowaną i chętną do wykonywania różnych czynności. Dlaczego tak jest ? Dodam że jakieś 10 lat temu nie pijałam kawy, ten zwyczaj był mi obcy. I nie miałam żadnych takich poranków ani wieczorów. Uzależniłam sie jak któregoś razu w pracy przenieśli mnie na inne stanowisko i miałam do nauczenia się mnóstwo nowych rzeczy i żeby je opanować zarywałam nocki wspomagając się kawą. No i tak mi sie to spodobało że weszło do stałego mojego rytmu dnia. Mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i jak sie udało z tego wyjść ? Jeśli bym była uparta i tak sie postanowiła mordować przez szereg dni to po jakim czasie mija to całodzienne uczucie frustrującego czekania na coś. Kiedy to przechodzi ?

Gość kawusiowamama
Witaj,moja szefowa przestala pic kawe ale pila tylko 1 dziennie.Jak Ci tak brakuje kawy to sprobuj moze najpierw bezkofeinowa a pozniej odstaw calkiem.Ja tez dlugo kawy nie pilam,bedac w ciazy czy jak zachorowalam na nerwice to tez chyba rok czasu nie pilam,ale jednak do niej wracam bo to jedna z niewielu przyjemnosci jakie mam☺. Musisz miec silna wole

Gość gość
A jaka kawe pijesz. Nie musisz calkiem odstawiac, ustal jedna naturalna na dzień. sypana jednak jest zdrowsza od sztucznej rozpuszczalnej. Jedz i pij rzeczy odkwaszajace organizm polecam tez czystek.