Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z depilacja. Szukam porady.

Polecane posty

Gość gość

Zwykle gole nogi zwykła maszynka ale chciałabym przerzucić się na depilator. Mam zwykłego Philipsa (za150zl). Niestety po jego użyciu moje nogi nie nadają się aby je pokazać. Mam zapalenia, wręcz krwawią całe w czerwonych krokach po wloskach. Pytanie czy mój depilator jest do bani czy źle to robię?

Gość gość
mysle ze to i to tani depilator wyrywa jak kosiara włosy , a jesli masz wrazliwa skore lub grube ''męskie'' włosy = masakra są depilatory brauna do uzywania pod wodą, ja dostalam taki w prezencie i sobie chwale, ale to droga zabawka

Gość gość
Wszystko jest ok . Depilatorem najlepiej golić wieczorem i dopiero rano balsamować . Depiluj nogi bez balsamu umyte i najlepiej zrobić piling przed . Zawsze będą takie czerwone podrażnienia które znikną po paru godzinach .

Gość gość
Wszystko jest ok . ja mam z masażerem i też mam zawsze po depilacji takie kropki czerwone , to podrażnienie znika po ok godzinie , dwóch . Im częściej będziesz używać tym mniej będzie podrażnień bo włoski będą coraz cieńsze

Gość gość
U mnie to nie podrażnienia a siniaki które schodzą po tygodniu. Czasem leci krew i są strupki. Mam grube włoski, wręcz męskie. Depilację po wieczornej kąpieli napina jąć skórę

Gość gość
Oj to aż siniaki , to musisz mieć naprawdę twardy zarost , Spróbuj częściej depilować np raz w tygodniu wtedy tych włosków będzie mniej do depilacji bo i tak będą odrastać nierówno . A jak będziesz miała tak dalej to radzę zrezygnować z depilatora .

Gość gość
Tak się zastanawiam czy jakbym zainwestowała w dobry drogi depilator to problem się rozwiąże?

Gość gość
Jak się troszkę dorobie to zainwestuje w laser. Mam grube twarde włosy musze latem je codziennie rano golić :/

Gość gość
Czyli lepszy depilator nie pomoże?

Gość gość
Czekam na wasze opinie

Gość gość
Czekam na wasze opinie

Gość gość
ciekawe dlaczego facetom się nie robią takie rany..aha!..bo używają pianki do golenia

Ja osobiście stosowałam depilatory, woski itp ale jakoś to mega podrażniało moją skórę i postanowiłam się przerzucić na depilację pastą cukrową (http://www.beauty.com.pl/) dzięki temu nawet jak idę na zabieg jesienną/zimowa porą to nie mam potem przesuszonej podrażnionej skóry.