Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coś dziwnego w pochwie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny błagam doradzcie mi coś! Mam 15 lat, jestem dziewicą. Podczas wkładania tamponu kiedyś miałam normalne wejście do pochwy. Dzisiaj sprawdzałam i mam tam jakąś ogromna narośl!!! W dodatku jak wpycham głębiej to ta pochwa idzie w kierunku o***tu zamiast do góry... co to jest? Aż gorączki z nerwów dostalam! :-(

Gość gość
Masz teraz okres? Ile używasz tampony?

Gość gość
Teraz nie mam okresu, tampony używam bardzo rzadko, pare razy mi się praktycznie zdarzyło. Kiedyś było gładko ale wyczuwałam jakieś guzki. I tak to obserwowałam, a teraz coś sie pojawiło :-( nie mam pojęcia może to związane z dojrzewaniem czy to blona dziewicza taka jest :o :-(

Gość gość
JAkie tampony używasz i od kiedy? Jakie podpaski to też jest ważne który dzień masz teraz cyklu?

Gość gość
Do ginekologa trzeba iść a boli Cię to?

Gość gość
Ale co to ma wspólnego? Podpaski naturella lub takie zwykłe belli. Teraz mam 15 dzień cyklu. Boli jak wkladam palec :/ sama ta narośl mnie nie boli

Gość gość
Najlepiej to skonsultować z ginekologiem.. :) Nie ma czego sie bać.

Gość gość
Ale jak ja to mamie powiem? :-( to sie porobiło ehh :/ bo w pochwie powinno być chyba gładko?

Gość gość
Do tego nie mam tam gładko, tylko mam jakies dołki, guzki. Tak jest dobrze, każda kobieta ma inna urodę?

Gość gość
Boze co za glupota i sredniowiecze. Masz problem zdrowotny, konsultujesz sie z lekarzem. Proste.

Gość gość
No ale doradzcie co to może być, a nie tak do lekarza od razu wysyłacie :-(

Gość gość
Kiedy ostatni raz używałas tampony?

Gość gość
Nie wiem, ze 2 msc temu. A może taka moja uroda, nie mam pojęcia...

Gość gość
Możesz mieć jakieś zapalenie tylko nie używaj tamponow

"No ale doradzcie co to może być, a nie tak do lekarza od razu wysyłacie" A we wróżenie z fusów wierzysz? To zrób sobie kawę i wywróż z fusów, co Ci może dolegać :/ Dokładnie na tej samej zasadzie możemy tutaj zgadywać, co Ci może być, ale pewną odpowiedź uzyskasz tylko u lekarza. To może być wszystko - od zupełnie naturalnego stanu po raka, więc nie cykaj się i do lekarza w te pędy idź. x Wizyta u ginekologa naprawdę nie boli! Załóż sobie jakąś spódniczkę lub tunikę, to będziesz się mniej krępowała, kiedy zdejmiesz majtki. Samo badanie polega na tym, że ściągasz dół, siadasz na takim fotelu, który pomaga utrzymać Ci nogi w takim niedużym rozkroku, a lekarz najpierw zakłada ofc rękawiczki, rzuca okiem, co tam masz, a potem może albo pobrać wymaz takim specjalnym przyrządem, albo przebadać Cię organoleptycznie, tj. na chwilę włożyć palec do środka. Nie jest to zbyt przyjemne, ale trwa max 2 minuty - zanim się obejrzysz, będziesz już schodziła z fotela i ubierała się :) Możesz się też zapisać do lekarza kobiety, jeśli wolisz. x Do ginekologa i tak powinnaś się niedługo wybrać. Pamiętaj, że chodzi o Twoje zdrowie. Nie traktuj tej wizyty jak nie wiadomo czego. Ginekolog może Ci dużo powiedzieć na temat Twojego stanu zdrowia, a przy okazji odpowiedzieć na rozmaite pytania, chociażby takie jak to, czy możesz używać bezpiecznie tamponów i jakie badania (kiedy) powinnaś wykonywać.

Gość gość
No ale ja jestem dziewicą więc słyszałam, że lekarz bada przez tyłek :/ to już wgl masakra. Pozatym z mamą bym musiała isc :/ a może to zmiany hormonalne i mi przejdzie?

Gość gość
Idiotka. Kto cie tak wychowal, ze sie boisz lekarza??? To moze odmow ze dwie zdrowaski i przejdzie. Albo idz do wrozki. Popieram wypowiedz 16.27. Nic dodac nic ujac.

Gość gość
No a co chcialabys zeby cie badal przez gardlo? Tylek taka sama częsc ciala jak ręka. Skad w tych ludziach jakas chora wstydliwosc?? O twoje zdrowie tu chodzi i tym sie zajmuje lekarz. Tyłków widzial mnostwo, bo na tym polega jego praca, wiec twoj na pewno nie bedzie dla niego czyms niezwyklym.

Gość gość
Ja po prostu byłam (i jestem) wychowywana, że nagość jest nienormalna i jak ktoś uważa, że jest naturalna jest zboczeńcem wg mojej matki. Moja mama sama była u ginekologa ostatni raz w czasie ciąży ze mną czyli ok 15 lat temu, nie chodzi w ogóle. Byla ze mną jakiś czas temu u lekarza na jakichs tam kontrolach i lekarka zaproponowała wizyte u ginekologa bo każda miesiączkująca dziewczyna powinna sie wybrać to moja matka to zignorowała, nic nie powiedziała.

Gość gość
Jest to absolutnie przerazajace, ze w Europie w 21 wieku istnieja ludzie o pogladach takich jak twoja matka. Brak slow. Uciekaj jak najszybciej, bo i tak juz ci uszkodzila psychike. I idz do lekarza, rany boskie. Twoja matka jest debilka, ty nie musisz nia byc.

Gość gość
Kiedyś byłam u takiego lekarza od intymnych spraw (nie ginekolog) i powiedziałam mamie, że moge iść do faceta. To zrobiła wielkie oczy, że jestem nienormalna i zboczona chyba :o po prostu ona nie uznaje takich lekarzy, to dla niej jeat tabu. O miesiączce, tego typu sprawach i nawet o pierwszym staniku ze mną w ogóle nie rozmawiała. Wszystkiego dowiadywałam się sama, a jak próbowałam o cos pytać zmieniała temat. Pierwszy stanik to wgl ciocia mi kupiła bo bylyśmy na zakupach i jakoś tak wypalilam, ona jest przynajmniej bezpośrednia i miesiączka, kobiece sprawy, nagość to są dla niej sprawy jak każde inne.

Gość gość
A może Ci się tylko wydaje że tam coś jest? A może to niegroźna brodawka. Idź do lekarza niech obejrzy i tyle.

Gość gość
To jeżeli masz dobry kontakt z ciotką to może powiedz jej o tym i razem pójdziecie do ginekologa. eazy life

Gość gość
Nie można tak, musi być opiekun prawny. Pozatym ciotka za granicą mieszka i pracuje