Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny czy podmywacie się kilka razy dziennie

Polecane posty

Gość gość

czy raz dziennie podczas prysznica myjecie okolice intymne? czytałam że wiecej niż raz jest niezdrowe, zaburza się ph ale niby podmywanie kilka razy dziennie jest bardziej higieniczne

Gość gość
raz dziennie sie myje cala.

Gość gość
a po co? Kąpie się raz dziennie i wystarczy. No chyba że jakas randka czy cos to myję się przed żeby się odswieżyc

Gość gość
Nie wolno podmywac sie pare razy dziennie, to niezdrowe, wypłukujesz dobre bakterie i dajesz wolna drogę infekcjom. Nie wolno tez sie myć zadnymi mydłami ani nawet żelem do higieny intymnej, tak mi powiedział ginekolog.

Gość gość
po skorzystaniu z toalety też nie używacie chusteczek do higieny intymnej lub nawilżonych tych dla dzieci?

Gość gość
"Nie wolno tez sie myć zadnymi mydłami ani nawet żelem do higieny intymnej, tak mi powiedział ginekolog." a czym? tylko czysta woda?

Gość gość
Po każdym skorzystaniu z toalety używam nawilżanych chusteczek (tych dla dzieci) i podmywam się po zrobieniu kupy. Wieczorem myję się płynem do higieny intymnej.

Gość gość
robisz kupę??? A fuuuj. Przecież to oblesne.

Gość gość
Wszedłem na ten temat i zrezygnowałem z kolacji..

Gość gość
Tak, 01:09 sama woda.

Gość gość
ja daje psu do wylizania 3 razy dziennie

Gość gość
zastanawiam się czy po każdym siku podcieranie się nawilżonymi chusteczkami jest zdrowe czy lepiej normalnie papierem? chusteczki fajnie odświeżają ale jak ma sie złapać infekcje? albo może używać ich ze dwa razy dziennie dla odświeżenia ale nie po każdym siku?

Gość gość
ja po kazdym zalatwianiu. i bzudry z palca wyssane- specjalnie zapytalam gin o to i piwiedzial ze nigdy mi to nie zaszkodzi

Gość gość
ja raz w tygodniu i tez jest ok

Gość gość
Nie sadze zeby to było zdrowe. Po cholerę "odświeżać sie" chusteczkami nawilzonymi jakims świństwem po kazdym siku i niszczyć sobie naturalna bariere bakteryjna. Lepiej podmyc sie woda jak juz musisz. Jak macie skłonności do infekcji tak jak ja to na pewno bym nie ryzykowała.

Gość gość
''Nawilżonymi jakimś świństwem''? Skoro noworodkom nic się nie dzieje, to dorosłej kobiecie raczej też nie zaszkodzą.

Gość gość
O losie.. Noworodki maja błonę dziewicza ktora chroni w dużym stopniu przed wnikaniem bakterii a dorosła kobieta raczej jej nie ma. Rób co chcesz tylko nie zakładaj pozniej wątków ze nie mozesz sie pozbyć infekcji intymnych, mnie nie obchodzi co sie stanie z twoja psiocha.

Gość gość
specjalista od tych miejsv jedt lekarz a konkretnie ginekolog. on wyraznie powiedzial ze czystosc jest wrecx wskazana a w szczegolnosci przy czestych infekcjach. i tu mozesz sobie nie sadzic ale lekarz wie lepiej

Gość gość
Bo czystość jest wskazana ale co dla ciebie oznacza czystość, podmywanie sie po pare razy dziennie i jeszcze w międzyczasie przecieranie chusteczkami?? To powodzenia życzę. Bo mi ginekolog powiedział ze pochwa ma swietnie wykształcona umiejetność samooczyszczania sie i cześciej dochodzi do infekcji z powodu zbyt częstego mycia sie i naruszania naturalnego pH niz odwrotnie i to nie jest moje widzimisie tylko fakty. 2 razy dziennie wystarczy w zupełności, nie wiem jak podczas okresu. I nie chce mi sie juz z toba dyskutować bo nie ma z kim skoro wydaje ci sie ze jestes "tam" taka sama jak noworodek to nie mam pytań.zreszta powiedziałam juz rób jak uważasz i myj sie 20 razy dziennie, mi to lotto najwyżej bedziesz co drugi dzien latala do gina po antybiotyki ale przynajmniej bedziesz tam czyściutka jak łza :)

Gość gość
Tez korzystam z husteczek dla niemowlat. Do tego czesto rano prysznic, wieczorem kapiel. Do podmwania apteczne ziolowe plyny do hig. Intymnej. Nie mialam infekcji z 10 lat

Gość gość
A nie ma u was w polsce mokrego papieru- chusteczek toaletowych dla doroslych ???czemu wszyscy uzywacie dla dzieci ??? Co wy dzieci jestescie???Ale sie usmialam!!!

Gość gość
ja myję c**e a nie okolice

Gość gość
A myjecie ręce po wyjsciu z WC ?

Gość gość
Ja się podmywam w miejscach intymnych parę razy dziennie inaczej czułabym się po prostu brudna. Dodam, że golę się tam na zero, korzystam z publicznych toalet i nie mam żadnych infekcji nigdy. Bo się myje.

Gość gość
Nawet paska nie masz ?

Gość gość
tam,tzn gdzie ?

Gość gość
8:40 Jedna normalana, majaca pojecie o higienie