Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak maluję się pół godziny rano to za duzo?

Polecane posty

Gość gość

W sumie to nie nakładam "tapety" staram się żeby makijaż był delikatny ,ale bardzo staranny. Tzn muszę bardzo starannie pomalować brwi specjalną kredką żeby wyglądały bardzo naturalnie, muszę zrobic delikatne kreski eyelinerem ale bardzo dokładne, idealnie wytuszować rzęsy , no i trochę fluidu i rozu, ale taki precyzyjny makijaz mi mniej wiecej tyle zajmuje, potem w ciagu dnia jeszcze go poprawiam kilka razy ale to juz krotkie poprawki Nawet bez makijazu nie strasze, ale zauważyłam,ze jak sie tak starannie maluje to od razu lepiej wygladam, a np moja kolezanka twierdzi ze to strasznie dlugo bo ona sie maluje w 10 minut. Moze i dlugo, ale za cene lepszego wygladu jestem w stanie wstac te 20 minut wczesniej ( bo kiedys sie malowalam w okolo 10 minut ale efekt byl gorszy)

Gość gość
30 minut to niewiele. Wiesz doskonale sama, że by kobieta wyglądała chociaż ładnie to musi się mocno i dokładnie umalować. Jak mus to mus.

Moim zdaniem trochę długo biorąc pod uwagę sam makijaż.Mnie tyle zajmuje cała poranna toaleta :)

Gość gość
Pobudzam się ręką

Gość gość
09:10- ja sie nie maluje wlasnie mocno, ale bardzo precyzyjnie np najwiecej czasu mi zajmuje makijaz oczu , malowanie rzęs, kresek żeby były równe, fluid i usta to już szybka robota, ale oczu ni potrafie pomalować szybko bo jest gorszy efekt... łacznie poranna toaleta z makijażem zajmuje mi od godziny do półtorej - a to zalezy czy wlosy myłam wieczorem czy musze umyc rano Ale powiem wam,ze zauwazylam pozytywne efekty tego, od czasu kiedy sie tak dluzej maluje slysze ciagle komplementy itd wiec moze warto sie poswiecic :P a bez makijazu wygladam mysle ,ze przecietne, moze nie strasze, ale makijaz mi duzo daje :) przede wszystkim powieksza oczy

Gość gość
kobiety bez makijaży wyglądają obrzydliwie! 1 na 100 000 wygląda przeciętnie

Gość gość
obrzydliwie to moze przesada bo np mojego faceta poznalam jak bylam bez makijazu prawie :) no ale makijaz mi duuuuzo daje. Bez niego wygladam bardzo przezroczysto tzn blado

Gość gość
Bardzo dlugo, moim zdaniem to strata czasu. Drza ci rece moze? Jak mozna tyle kreski malowac?

Gość gość
Moze dlugo, ale ja tez sie tyle maluje :) Nie uwazam to za strate czasu bo lubie wygladzac perfekcyjnie jak np ide do pracy, nie kazdy to musi rozumiec

Gość gość
A ja dalej mysle, ze u autorki wynika to z nieumiejetnosci malowania sie

Gość gość
kobieta bez makijażu i depilacji to samica goryla

Gość gość 23l
co prawda nigdy się nie malowalam i nie maluje ale moje koleżanki średnio przeznaczają przeciętnie na makijaż od 10 do 40 min a gdy już chodzi o taki mocniejszy to więcej niż 30min-1h, wiec myślę, że nie malujesz się długo :)

Mi makijaż zajmuje troszkę mniej czasu ale myslę że pół godziny to nie tragedia :) Jednak dla mnie najważniejsze sa kosmetyki jakich używam- jeśli są one "byle jakie" to makijaż zajmuje mi duzo więcej czasu. Teraz myślę nad dobrymi kosmetykami z tej firmy http://www.vichy.pl/makijaz/produkty/pc130.aspx bo wiem że jakość i dobra marka sa podstawą

Gość gość
ja mam tak samo. Tez sie tyle maluje i podobne kroki stosuje. A efekt koncowy jest i tak o wiele delikatniejszy od polowy dziewczyn :D