Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dania wigilijne

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie potrawy na wigilię? co roku te same czy zmieniacie? macie jakieś fajne przepisy?

Gość gość
wigilja i inne swieta nie sa dla mnie-w tym roku jade do tajlandii i wracam 4 stycznia

Gość gość
nie jesteś wierząca czy po prostu nie lubisz obchodzić świąt?

Gość gość
piszcie jak u was, szukam pomysłów i przepisów:)

Gość gość
u nas w wigilię wszyscy siedzimy nago przy stole i trzymamy sąsiada za narządy płciowe

Gość gość
Wigilia to tradycja wiec i potrawy są tradycyjne a jak tradycyjne to wiadomo że co rok te same co chcesz zmieniać w tradycji?

Gość gość
Tradycyjnie barszcz z uszkami ryba pierogi z kapusta i grzybami, groch z kapusta

Gość gość
ja nie napisałam, że chce zmieniać. tylko niektórzy np w jednym roku mają barszcz na zmianę z grzybowa. pytam jakie wy macie tradycyjne potrawy, przepisy. Ja niestety tak miałam, że nikt mi takich tradycji, przepisów nie przekazał dlatego pytam.

Ja na te święta pojadę do mamy,więc nic mnie nie interesuje (; Jedynie upiekę jakieś ciasto i tyle mojego. Generalnie u Nas w domu zazwyczaj bywa barszcz z uszkami,nie pamiętam by kiedykolwiek królowała na stole grzybowa (;

Gość gość
grzybki to można zjeść podsmażane z cebulkom, mniam! :)

Gość gość
ja czasem zmieniam, choć mam kilka, takich jak np pierożki z kapustą i grzybami, czy rybę w ananasach, na które czekam własnie cały rok i raczej tylko na święta jest. Podobnie tylko na święta moim maluchom szykuję specjalne ciasteczka, mam takie fajne foormy silikonowe i szybko mozna je zrobić ( o cos takiego mi chodzi - http://tadar.pl/formy-silikonowe/1623-forma-silikonowa-do-ciastek-swieta-5907558752892.html)