Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Były doradca Sarkozego szczerze o hipokryzji Unii i papieża

Polecane posty

Gość gość

Były doradca Nicolasa Sarkozy’ego, Maxime Tandonnet, na łamach francuskiego dziennika „Le Figaro”: Osiągnąłem już taki poziom obrzydzenia i odrazy, że najchętniej bym milczał. Ale sumienie mi na to nie pozwala. Ogromna fala imigrantów, głównie młodych mężczyzn, ucieka z Iraku i Syrii do Europy, pozostawiając za sobą garstkę kobiet, jazydek, które w ich miejscu walczą z Państwem Islamskim. Kobiety walczą, a mężczyźni uciekają. Fajnie, co? A Europa rozlewa łzy nad tymi mężczyznami i szerokootwiera im swoje drzwi. Jazydki i chrześcijanki są więzione przez Państwo Islamskie, publicznie gwałcone i torturowane. Sprzedaje się je w niewolę. I gdzie są feministki? A gdzie obrońcy praw człowieka? Europa sączy obłudę, tchórzostwo, ślepotę, do tego stopnia, że robi się od tego niedobrze. To, że Europa na coś takiego pozwala, na takie barbarzyństwo, to hańba absolutna!

Gość gość
...Polityka, chęć do działania, do podejmowania decyzji, zdechła w Brukseli już dawno jak stara opona. Zastąpił ją tani moralizm propagowany przez najgorszych klaunów. Dziękujemy droga Komisjo, jesteś aż za dobra dla nas. Dziękujemy. Bruksela domaga się, by nasze (francuskie-red.) gminy przyjęły 36 tys. imigrantów, jakby nie miały ich już wystarczająco. Każdy poucza każdego. Papież Franciszek (i mówię to z największą przykrością) robi dokładnie to samo. Poucza nas, katolików, ilu muzułmanów powinniśmy przyjąć. Jednocześnie nie zająknął się słowem o mordowanych na Bliskim Wschodzie chrześcijanach. Jak to możliwe, że Watykan nie zamienił się jeszcze w obóz dla chrześcijańskich uchodźców? Co tu się dzieje, bo nie rozumiem? — pyta były doradca byłego prezydenta Francji. Jego zdaniem Europa, która „pozwala na mord chrześcijan o dwa kroki od siebie, z tchórzostwa i zaślepienia, jednocześnie chełpiąc się swoją własną dobrocią, rezygnując po drodze ze swoich granic, to Europa, która jest w trakcie poddania się najgorszemu rodzajowi totalitaryzmu i niewolnictwa, którym jest islam. To Europa u końca swojej drogi — dodaje Tandonnet. Najgorszymi hipokrytami, uważa politolog i historyk, są Niemcy.

Gość gość
Przerażające to. Boże, to już koniec świata. Z nerwów aż mnie głowa rozbolała.

Gość gość
Było pełno ostrzeżeń,a ludzie to zignorowali i nie mowie tu o jakiś przepowiedniach, choć większość z nich mówi że 3ws zacznie się od zalewu muslimow. Dzisiaj mimo realnego zagrożenia wręcz słychać nawoływanie o otwartość! Świat stoi w obliczu bardzo poważnego kryzysu,większego niż w 2008 r ,a wojna to biznes. Na niczym nie zarabia się takich pieniędzy jak na wojnie. I znowu głównymi graczami będą te same korporacje co w czasie 2ws.

Gość gość
Mnie jest żal chrześcijan.

Gość gość
I lepiej uświadamiać sobie, czego świadkami jesteśmy.

Gość gość
A jeśli kogoś bawi, gratuluję głupoty. Obudzi się, gdy muslim wysadzi dworzec w jego mieście.

Zdrowi i silni mężczyźni spieprzyli przed wojna. Jak mnie wkurza usilne sianie propagandy. Widzieliście "hit internetu", podbija serca, duński policjant bawi sie z dzieckiem syryjskim. O ludzie, ale szał! Tanie chwyty emocjonalne. Nie jesteśmy (wierze w to mocno) jeszcze tak głupim narodem, zeby byle fota była w stanie wplynac na wyłączenie zdrowego rozsądku.

Gość gość
A mi szkoda tych którzy są tam przesladowani, gwałceni oraz głodni. Jeśli emigranc ichcący przyjechać do Europy chcą tu być to proszę, ale niech podporządkowują sie prawu, szanują tradycję państw do których przybywają idą do pracy, a nie uznają, że mamy wobec nich obowiązki

Gość gość
Gdzie jest wywiad wojskowy? Przecież ci imigranci wiedzą gdzie czeka na nich łódka, gdzie jest marynarka ,gdzie straż graniczną? Przecież my za to placimy!!! Zawracać te pontony i lodzie, a jeśli chcą pomoc to niech pomagają na miejscu, powinni wyrazić zgodę na interwencję Rosji ,bo tylko stany i Izrael się sprzeciwiają.