Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa1231

Mam problem z husky

Polecane posty

Gość ewa1231

Witam, pisze tutaj,ponieważ na innych stronach internetowych nic konkretnego nie mogłam wyszukać .Może któraś z Pań/Panów-miało podobny przypadek i mi doradzi. Od 2 tygodni posiadam 2 letnią suczkę rasy husky,odkupiłam ja od właściciela,poniewaz jak on to ujął(nie mial dla niej czasu). Od 3-4 dni nie ma wogóle żadnego apetytu(obgryza tylko kość uwędzona) i pije dużo wody. wcześniej jak wracałyśmy ze spacerów-to zawsze pierwsze co,to leciala do miski i zajadała wszystko(może nie od razu,całą miske-kilka podejść robiła) A teraz wogóle nic. Co może być przyczyna? nZastanawiam się,nad wizytą u weterynarza.

Gość gość
czy ona jest dziewicą ?

Gość gość
ta rasa psa , nie nadaje sie do miasta !!!!

Gość ewa1231
ty się nie nadajesz nawet na wieś,idiotka

Gość ewa1231
Z tego co mi wiadomo to nie była dopuszczana do psa

Gość gość
Z tego co mi wiadomo,to nie była dopuszczana do psa

Gość gość
a ty byłaś juz dopuszczona ?

Gość gośćghg
Przypuszczam,że suczka na początku przyjęła pobyt u ciebie jako"zabawę", a teraz dotarło do niej, że nie zobaczy swojego pana i po prostu tęskni. Pies to nie przedmiot. Przywiązuje się do właściciela i potrafi nawet zdechnąć z głodu z tęsknoty. Suczka ma 2 lata więc na pewno była już zżyta z poprzednim właścicielem. Musisz dać jej czas. Husky potrzebują mnóstwo ruchu...nie tylko spacerku "przy nodze"...powinna wybiegać się luzem. To nie jest pies do bloku, to fakt. Zajmuj się nią dużo aż przwiąże się do ciebie..na pewno będzie to trochę trwało...

Gość gość
husky nie poskromisz i zapomnij o tym współczuje ci jeśli myślisz, że temu podołasz tyle mam ci do napisania. Moim zdaniem nie dasz rady, bo znam tą rasę nader dobrze...

Gość ewa1231
Ależ owszem,codziennie wychodzimy na wybieg dla psów,gdzie spedzamy średnio od 1godz do2 gdzie ona tam biega luzem-bawie sie z nią. tak że pieś zmęczony-pies szczęśliwy :P Zanim sie podjełam opieki na ta rasą,podowiadywałam sie od innych właścicieli tej rasy-o chowanie husky. Martwię się, żeby sie nie pochorowała

Gość gość
twój pies tez nie nadaje sie na wies kretynko kupilas psa który tylko sie meczy , te psy kochaja zime snieg i duzo wybiegu , a nie trzymanie w 4 scianach

Gość gość
husky piękny psiak, ale charakterek masakra

Gość ewa1231
I nie jest tak,że sama zostaje w domu.Zawsze jest ktoś z nią. Ja albo mój mąż.

Gość ewa1231
a ty się nie nadajesz nawet do kojca,debilko,nie znasz się na tym to zajmij się swoim plastikowym zyciem

Gość gość
skoro tak dbasz z mezem o psa idz do weterynarza z nim

Gość gość
ile jest po cieszcze, moze to początki ropomacicza?Idz do weta, na tym forum jest masa bebili, raczej nie uzuskasz normalnych Moż ezamiast na kafe, opisz suczkę na forum dla haszczaków. Poszukaj w google haski forum i tam szukaj porad, jednak i tak pewnie na 98% ludzie napiszą to samo,idż do weta.

Gość gość
nie boisz się że mąż może ją przelecieć na swoim dyżurze ?

Gość gość
Dobra, spokojnie... Pojedziesz do weterynarza to tylko zapłacisz nie potrzebnie kasę masz wszystko w google. Ta rasa potrzebuje dużo miejsca i musi się wybiegać,. Proponuje jej to zapewnić a potem zobaczymy jak będzie...

Gość gość
dużó pijel, albo ropomacisze, albo nerki.idż do weta jak ktoś wyzej pisał, nie chytaj tych kafeteryjnych trzepiworów bo to debile skończeni, jakiś ludzki odpad.

Gość gość
a idz w huja głupawa mędo

Gość gość
Idż do ewta, nie czytaj tych idiotów, jełsi to ropomacicze, to nie mozna czekać.Szukaj pomocy wsród psiarzy na psich forach, a nie wsród bandy idiotów, którzy bredzą a nic nie wnszą, mędrcy spod trzepaka.

Gość gość
ja sie zajmuje zyciem w praktyczny sposób skoro pies chory ide do weterynarza a nie pitole na forum i nie obrazaj nikogo bo jestes za malutka

Gość gość
husky puścisz ze smyczy to ci ucieknie, piszę żebyś o wiedziala.

Gość gość
Autorko idż do lekarza, nikt prze net nie powie jaka jest przyczyna, jeśli na początku było ok, jadła, bawiłą się, to nie jest to tęsknota, a kleszcza nei złapała, zakropiona jest, moze to też być borelioza, bebeszioza itp.Idz zrób morfologię z biochemią, na początek wystarczy. Nie jest dobrze, dużó pije, a nie je, a sika normalnie, nie na brunatno czasem, obserwuj.

Gość ewa1231
nikogo nie obrażam,bo ty to nikt,a wszystkim innym dziękuje za wypowiedzi

Gość gość
Moż ebyć faktycznie albo ropomacicze, albo i babeszia, nie szukaj w necie porad, idż do weta, zrób badania.

Gość gość
Tylko wet na tym etapie to powód zdrowotny. Dobrze już wyzej ktoś napisał.

Gość gość
Koorwa jakie downy piszą że masz iść do weterynarza masakra !! Z czy ma iść, pytam was de/bile ?? Bo pies nie je ? Spokojnie, zgłodnieje to przyjdzie...

Gość gość
pewnie jestes z pisu tępa k***o

Gość gość
Jak zabezpieczyłaś od kleszczy? Masz ciągłość, nie złapała nic po drodze, kiedy miała cieczkę? A ciało obce, nic nie zjadła, nie połknęła, nie dawaj kości zwłaszcza wędzonych, zapychaja przewód pokarmowy . Co jej dawałaś do jedzenia? Masz 3 kierunki do sprawdzenia, kleszcz, ropomacicze, ciało obce, albo niestrawnosc.