Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto co myślę o aborcji!!! To prawo wyboru, nic więcej!

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Tak lecz obojga rodziców nie tylko kobiety.Ja zawsze wszystko uzgadniam z mężem jest przy każdym badaniu ginekologicznym c*pki i wspierał porody XXX Jak bym miała uzgodnić aborcję ze swoim g****icielem ?? Rozumiem, że gdybym była w związku to ta decyzja należy do ojca i matki, ale mnie ten przykład nie dotyczy.

Gość gość sylwia
00.57.nasze dziecko było poczęte świadomie.Nic na to nie mogłam poradzić ze nagle szanowny tatulek spanikował a na domiar tego wszystkiego porzucił mnie w ciąży bo poznał inną.To nie zmienia jednak faktu że. byłam i jestem odpowiedzialna za to życie..życie dziecka...za ktore ojciec też powinien czuć się odpowiedzialny.!Zatanow się co piszesz i nie używaj wulgarnego słownictwa!

Gość gość
"1:13" Masz córkę, tak ? Wyobraź sobie, że jest w mojej sytuacji. Tylko w ciąży, opowiada Ci jak oblesny facet kładzie się na niej bije a później g****** A Ty jej mówisz, że ma urodzić dziecko bo to życie, stworzone dzięki najgorszemu przeżyciu jakie ja spotkało.. Nie życzę Ci tego ani nikomu na świecie, ale trzeba mieć trochę zrozumienia dla innych.

Gość gość
No komedia. Sylwia zamknij juz ten ryj bo mam ochote ci z***bac.

Gość gość sylwia
Wiem ze nic bym jej nie musiała mowić bo ona tak jak ja jest wierząca i kocha dzieci.Nie potrafiłaby nikomu zrobić krzywdy..nie zabiła by.!!!a ja bym jej pomogła rozprawic sie z tym parszywym gnojem o wychować dziecko..Nie życze tego losu ani swojej corce ani nikomu ale sama sprowokowałas mnie do udzielenia odpowiedzi.Chyba bym dziada zatłukła ale dziecko tymbardziej bym chroniła..a corke wspierała.

Gość gość
Niniejszym RZUCAM KLĄTWĘ NA TWOJE DZIECKO! Niech ciężko zachoruje, cierpi i najlepiej zdechnie.

Gość gość
W tej kwestii się nie dogadamy.. Trudno po to każdy ma swój rozum, żeby i poglądy mieć różne ;) dodam tylko, że też jestem wierząca a Tobie i córce życzę żebyście nigdy nie doswiadczyly złego w takim stopniu jak ja..

Gość gość sylwia
1.16.licz się ze słowami !Jaka komedia?.Pisze wedle swojego sumienia i wedle swoich przekonań.Bez takich wyzwisk mi tutaj i trochę kultury.Ja kocham swoje dzieci bardziej niż kogokolwiek na świecie..czy to tak trudno zrozumieć.?Jednak musze i mam wręcz obowiazek stawać.po stronie niewinnych i nienarodzonych istot.Ciebie jakos nikt nie usunął.!

Gość gość sylwia
1.22xxx.Jesteś psychicznie chora !i niech Te słowa odbiją sie jak od lustra i wrócą do ciebie i uderzą w ciebie z podwójną siłą!.

Gość gość sylwia
1.22 niech owa klątwa wroci do ciebie i uderzy w twoją córkę...!!!.a kys a kysz.

Gość gość sylwia
I niech twoja corka doswiadczy twojej klątwy a ty niechaj odczujes na sobie kej działanie!!zła i podła kobieto niegodna tego by nazywać cie kobietą.

Gość gość
Nie ma co się przejmować takim gadaniem, Sylwia...

Gość gość sylwia
Ja sie nie przejmuję jakąs opętaną szarlatanką. Wiedzmą!!BO STRZEŻONEJ CÓRKI PAN BÓG STRZEŻE.!!!zawsze i wszędzie.

Gość gość sylwia
Nie ,ja nie żartuję i nie podaruję.!Niech się odbiją te słowa jak od lustra i uderzą w tą z 1.22.z całą swoją mocą..i podwojną siłą.Niech sama doświadczy na sobie swoich słów.To jest sprawiedliwe..!

Gość gość
NIECH SŁOWA KLĄTWY WRÓCĄ DO NADAWCY.!.

Gość gość
Nie dojdziecie do porozumienia, bo gosc sylwia opiera swoje argumenty na wierze, na religii, reszta już nie. Kiedyś oglądałam program na tvn style, w którym występowała Pani Terlikowska i stwierdziła, że gdyby jej córkę zgwałcono, to absolutnie nie pozwoliłaby usunąć tej ciąży, strasznie mi ja przypominasz sylwia. Na szczęście nie mam takiej matki i mam za co dziękować, bo gdyby kazała mi urodzić to dziecko, to wierz mi, że popełniłabym samobójstwo, w życiu nie wydałabym na świat dziecka poczętego z gwałtu. I to chyba miała być dyskusja, więc sylwia nie masz prawa tutaj nikogo umoralniać i oceniać. Jak jestes taka wierząca, to powinnaś wiedzieć, że każdy z nas odpowie za swoje grzechy.

Gość gość
a ja jeszcze dodam, że jak jestes taka wierząca to pomóż tym juz narodzonym, wychowującym się bez rodziców...bez miłości i opieki.

Gość gość
gość sylwia wczoraj Bzdury piszesz , dwumiesięczny płód to skrzep komórek i nic więcej, nie ma tam raczek i nóżek . A skąd wiem? Poroniłam do toalety wiec wiem jak to wygląda.

Gość gość
Jestem za wolnym wyborem. Jak komuś religia czy system wartości nie pozwala, to tego nie robi. Proste. Nikt nie będzie mi nakazywał, co mam mysleć i jak żyć. A jeśli tak, to niech weźmie sobie jeszcze moje kłopoty wszelakie i je za mnie rozwiązuje. Zabrońmy lepiej całkowicie alkoholu. To przez alkohol jest najwięcej zła w polskiej rodzinie. Spójrzcie po forach i znajomych: ileż to żon i dzieci płacze przez ojców, matki etc. pijaków? Ile on pisze, że mąż MUSI codzinnie wypić kilka piw po pracy? Na pewno jest wtedy wspaniałym mężem i ojcem. Przez pijaństwo rozpadają się rodziny, ludzie tracą pracę i zdrowie.

Gość gość
Nie dojdziecie do porozumienia, bo gosc sylwia opiera swoje argumenty na wierze, na religii, reszta już nie. xxx Nie zgodzę się z tobą. Gośc sylwia opiera swoje argumenty na tym, co jej się wydaje. Nigdy nie była w sytuacji kobiety zgwałconej, a jest najmądrzejsza w tym temacie. Natomiast druga z piszących tu dziewczyn w takiej sytuacji była, wie, jak czuje sie taka kobieta i o czym myśli. Mam więc zderzenie realnych odczuć z odczuciami w stylu "bo ja na pewno bym tego nie zrobiła, bo jestem wspaniała". Guzik prawda. Takie pitolenie świadczy tylko o kompletnej nieznajomości życia. Kto jest dla was bardziej wiarygodny?

Gość gość
"Jestem za wolnym wyborem. Jak komuś religia czy system wartości nie pozwala, to tego nie robi. Proste." to niestety aż takie proste nie jest. bo jeśli miałoby tak być to każdą zbrodnię można tym usprawiedliwić.

Gość gość
to niestety aż takie proste nie jest. bo jeśli miałoby tak być to każdą zbrodnię można tym usprawiedliwić. x pozywaj wszystkich lekarzy , którzy odłączają ludzi od respiratora po uszkodzeniu mózgu niezdolnych do życia.

Gość gość
widocznie dla tych lekarzy odłączenie od aparatury to nie problem, a przeprowadzenie aborcji to już tak.

Gość gość
radzę wszystkim zapoznać się najpierw z kodeksem karnym by potem mówić coś o aborcji. Są 2 sytuacje kiedy aborcja jest dozwolona np. zagrożenie życia matki i gwałt. nikt tego kobietom nie zabrania ale nikt nie chce by kobiety używały aborcji jak antykoncepcji. Swoją drogą dziecko ma również ojca. Kobieta ma prawo decydować o sobie ale nie gdy chodzi o odrębne życie i jest ono zlepkiem komórek matki i ojca. Jeśli kobieta nie została zmuszona do seksu to powinna chociaż urodzić dziecko. Nikt was nie zmusza do wychowania ale nie można karać innego człowieka za swoją głupotę czy nieodpowiedzialność. Są ludzie, którzy bardzo chcą zostać rodzicami a z różnych przy czyn nie mogą. Oddajcie im dziecko skoro same nie chcecie wychowywać ale najpierw zapoznajcie się z decyzją ojca tego dziecka.

Gość gość sylwia
9.17.to obejrzyj sobie nagranie z filmu .,jakie płody się usuwa..nawet w 4 ym mcu.Ja oglądałam taki film..autentycznie nagrany.!Masakra..koszmar.Żywcem dziecko rozrywali.!.

Gość gość sylwia
9.13.uwierz mi że pomagam jal mogę..w odroznieniu od was ja rozumiem ze yrzeba chronic życie a nie je niszczyć.Kto dał wam prawo życia?idąc waszum tokiem rozumowania.Dlaczego wam wolno żyć a komuś innemu już nie? .Gdzie hierarchia wartosci wg.czego wg.stayystyki w klubach nocnych i ilosci zużytych gumek bo nawet komentować juz mi sie tego nie chce

Gość gość sylwia
9.30 Mylisz się.!Otoż nie tylko na wierze ale też na etyce ..i moralnosci oraz humanitarnej stronie życia.A przysięga Hipokratesa?..a prawo?.Mnie kieruje nie tylko wiara ale i sumienie!...etyka..moralnosć i zrozumienie istoty człowieczeństwa.Płód to też człowiek.!

Gość gość
Sylwia uszy mnie bolą od tych Twoich wykrzykników.

Gość gość
Jak Ci się komentować nie chce, to nie komentuj, proste.

Gość gość sylwia
9.30 mowisz tak jakby co druga kobieta była zgwałcona.Iryuje mnie to że 90%kobiet dokonujących aborcji robi to bez skrupułów i z własnej wygody.Nie zwalajmy problemu aborcji na znikomy procent gwałtów!.Wymowki?-bo wpadka. Bo kariera ...bo nie ten czas..bo..bo bo co?bo człowieka sprowadza sie fo roli smiecia ktorego można w każdej chwili sie pozbyć jak komuś nieplanowane pokomplikuje plany.