Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Geograf Pospolity

Ile potraficie wymienić stanów USA z pamięci?

Polecane posty

Gość Geograf Pospolity

Ja wymieniłem aż 47. A wy nieuki ile potraficie wymienić?

Gość gość
Jak nie zlikwiduja wiz nie obchodza na s stany

Gość gość
Może 15-20 nie więcej ale parę minut nauki i wymienię ci wszystkie :-)

Gość Geograf Pospolity
15-20 na 50 stanów? Co za bieda umysłowa.

Gość gość
A ile potrafisz wymienić z pamięci polskich województw albo powiatów?

Gość gość
Wszystkie województwa i większość powiatów niedouczone szmaty.

Gość sucitar naimis
Nie pamiętam nic!

Gość gość
Ale prowokator.Mało kto potrafi wymienić wszystkie stany w USA bo praktycznie nikt się tym nie interesuje i do niczego nie jest to potrzebne :-)Jak będę potrzebował to nauczę się szybciutko!

Gość gość
Większość Polaczków nie powinna nacisnąć klamki do szkół średnich i wyższych. Co najwyżej zawodówki i gimnazja.

Gość Geograf Pospolity
Jestem również w stanie wymienić wszystkie landy w Niemczech. Ale typowi Polacy województw wszystkich nie znają, bo siedzą na swoich wioskach i raz w roku jadą do dużego miasta na zakupy. A czasami jeżdżą nawet na wczasy, na przykład do magazynów w Wielkiej Brytanii czy na szparagi w Niemczech.

Gość gość
STANY sa tylko jedne debilu :o Stany Zjednoczone Ameryki :D

Gość Geograf Pospolity
A z czego składają się Stany Zjednoczone Ameryki debilko? Powinnaś był szaleciarą z taką wiedzą.

Gość gość
G****o mnie obchodzą stany w USA tak samo jak my ich g****o obchodzimy. Robisz z siebie błazna :)

Gość gość
A ja wymienię większość hrabstw w UK i wszystkie miasta z mapy UK a także wszystkie ważniejsze miasta w każdym kraju zachodnim.Kiedyś znałem wszystkie stolice na świecie ale połowe już zapomniałem.Przeciętny Polak nie zna większości polskich miast i gdzie one są usytuowane ale pieprzyć głupoty godzinami to potrafią :-)

>>>estem również w stanie wymienić wszystkie landy w Niemczech. Ale typowi Polacy województw wszystkich nie znają, bo siedzą na swoich wioskach i raz w roku jadą do dużego miasta na zakupy. A czasami jeżdżą nawet na wczasy, na przykład do magazynów w Wielkiej Brytanii czy na szparagi w Niemczech.<<< x Bardzo mnie cieszy, że tak ładnie zapamiętujesz różne nazwy. x W szkole miałem kolegę o podobnych zdolnościach. Potrafił wykuć na pamięć całą czytankę z angielskiego, NIE ROZUMIEJĄC z niej ani słowa :(, a nawet podać wszystkie wzory matematyczne, tylko biedaczek, nie miał pojęcia: jak je zastosować :(. x Swoją wiedzą nigdy nie dorównasz elektronicznemu tłumaczowi :P, a o przejawach jakiejkolwiek Twej inteligencji, wspominać wstyd :P. x Jedź lepiej na te szparagi :P.

Gość gość
Geograf hmmm stany... mysle ze skladaja sie z ludzi ktorzy tam mieszkaja:D:D:D

Dziwny temat. Czy my Polacy musimy zawsze naśladować innych? Musimy być zawsze wpatrzeni w innych? Wcześniej istniał tylko Związek Radziecki, teraz Ameryka. Ciekawi mnie jedno. Czy jakiemukolwiek amerykaninowi przyszłoby do głowy, by zadać na tamtejszym forum pytanie ile kto potrafi wymienić polskich województw. Pawnie nikomu. Zresztą, trudno się dziwić. Po co komu w Ameryce wiedza o województwach w Polsce? Tylko Polakom z jakichś przyczyn (podejrzewam, że czysto naśladowczych) jest potrzebna wiedza o nazwach stanów w Ameryce Północnej.

Gość gość
Nowy Jork, Washington, California, Alabama, Oklahoma, Południowa i Północna Karolina, Dakota, Nevada, Kentucky, Indiana, Iowa, Dakota Południowa i Północna, Idaho, Montana, Teksas - na szybko co mi do głowy przyszło.

Gość gość
Baron pancerny racja:) tez tak mysle...tylko jacys debile wlaza w d**e obcokrajowcom, Polacy wyjezdzaja za granice a drwia z Pl i zapominaja ze sami sa polaczkami :):):):):) pamietajcie.... POLAK ZAWSZE BEDZIE POLAKIEM:D:D:D:D Jak sie nabijasz z Polaka to nabijasz sie sam z siebie:):):):)

Gość Geograf Pospolity
No dobra cwaniaczki, a może znacie nazwy wszystkich plemion indiańskich Ameryki Północnej?

Gość gość
Nie wstydzę się tego że jestem Polakiem ale ktoś po prostu stwierdził fakt że przeciętny Polak nie zna wszystkich ważniejszych miast w kraju i nie potrafi określić w jakim rejonie one się znajdują a interesują ich tylko plotki,lans,życie celebrytów itd.

Gość gość
Geograf nie ponizaj sie:)

Gość gość
misio1 dziś Buraku skończ z tym cytowaniem treści postów, bo jesteś żałosny !! Widać, że jakiś niedorozwoj umysłowy

Gość gość
A ja mam w doopie USA i nie będę wymieniał ich stanów bo mam tych jankesów głęboko gdzieś

Gość Geograf Pospolity
Czego można wymagać od Polaków? Oni nawet 5 największych miast w Polsce nie wymienią. Co najwyżej Warszawę i Kraków, ale większość i tak tam nigdy nie była, bo tatuś musi mieć na wódeczkę, a mamusia na fajki.

Gość gość
5 miast to wymienią ale powyżej 10 zaczną się schody :-)

Gość gość
Nie każdego stać na podróżowanie niestety ale chodzi tu o brak podstawowych zainteresowań,nieznajomość mapy Polski(usytuowania ważniejszych miast i województw) i odzwierciedlenia tej mapy w umyśle w razie potrzeby.

Gość Geograf Pospolity
Głosujcie dalej na upośledzeńców, którzy chcą zniszczyć Polaków przez zrobienie z nich pokolenia debili. Zaczęli niszczyć edukację, ale nikt nie reaguje, tylko przejmują się jakimiś 6-latkami. Ścisłowcom ucinają przedmioty humanistyczne (nie ma historii czy WOSu), humanistom ścisłe (nie ma fizyki i chemii), ale zostawili miejsce na 2 godziny religii. Chociaż teraz pewnie będą 3 godziny, patrząc na sondaże wyborcze. Matura jest banalna i trzeba być debilem, żeby nie zdać. Studentów jest całkiem sporo i w większości na kierunkach typu Zarządzanie Polem Namiotowym prowadzonymi przez jakieś śmieszne uczelnie. Brawo Polaczki, głosujcie tak dalej.

Gość gość
Prowo...

Gość gość
Prowo, ale to prawda z polską niby edukacją. Specjalnie ucinają przedmioty, żeby młodzi ludzie byli tylko trybikami w państwowej maszynie.