Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kiedy dziecko śpi w pieluszce

Polecane posty

Gość gość

Cześć mamy, mam pytanie do kiedy wasze dzieci spały w pieluszce ? Synek za 4,5 miesiąca konczy 3 latka, w dzień jest już bez pieluchy ale na noc i na drzemkę w ciągu dnia trzeba mu zakładać pieluszkę. Z ciekawości pytam jak długo dziecko śpi w pieluszce :)

Gość gość
MÓj ma2latka i od4 mc nie śpi w dzień ani w nocy w pieluszce. Ma za to specjalnie prześcieradło w razie jakby zdarzyłasię jakaś awaria.:)

Gość gość
Moja w dzień od 1,5 roku a w sama noc do 5 lat ale po drodze zaliczyliśmy zapalenie nerek i dlatego tak się przedlyzylo. Lekarz specjalista twierdził, ze 3-4 lata to właściwy czas ale górna granica to właśnie 5 lub 6 lat. Jesli się dalej przedłuża to koniecznie do nefrologa.

Gość gość
W dzień 2 lata, w nocy 3 i pół

Gość gość
Mój ma 4 i jak dużo opije się na wieczór to zakładam .

Gość gość
2 lata i 2 miesiące jak i w dzień tak i w nocy.

Gość gość
2lata, trzyma siku do rana :-)

Gość gość
My pozegnalismy pieluchy w wieku 2 lat w dzien, dwa tygodnie pozniej przestalismy zakladac na drzemke i w nocy.Obylo sie bez zadnych "wpadek" :)

Gość gość
3,5 roku jak zrezygnowała z pieluchy w nocy

Gość gość
Córka w nocy niecałe dwa lata nie potrzebowała już ale w dzień za to zdarzaly sie wpadki za to syn odwrotnie w dzień dwa lata i wolal bez problemów żadnych za to w nocy do prawie czterech lat potrzebowal pieluchy. Byłam u lekarza lecz zapewniał ze jest wszystko w porządku do lat 4 nic sie nie dzieje nie potrzeba robic żadnych badan bo układ moczowy caly czas sie jeszcze rozwija nie dziala jeszcze zageszczanie nocne moczu .dwa tygodnie przed czwartymi urodzinami już bylo bez pieluch i bez wpadki w nocy

Gość gość
Moje dziecko jest jakieś dziwne, mając niecałe 2 lata nie sikało już w nocy. Mimo tego do ponad 2 lat zakładałam pampersa.

Gość gość
A wysadzasz go od razu po obudzeniu, czy czekasz aż się wykokosi? dzieci najczęściej siusiają wlasnie w tym momencie, jeśli zaczniesz go wysadzać od razu jak tylko otworzy oczy, to bardzo szybko załapie ten rytm.

Gość gość
Rano sadzałam jak zawołało, bardzo szybko zaczęło kontrolować sikanie, tylko w dzień miałam wrażenie że często sika dla przekory w majtki, za to kupa też szybko trafiła do nocnika.

Gość gość
Moj syn ma 3 lata i 4 m-ce i spi w pieluchomajtkach. W dzien tez czesto potrafi sie zsikac w majtki, albo zawola jak juz troche polecialo. Odpieluchowanie zaczelismy przed drugimi urodzinami, na dzien nie zakladalam wcale chocby nie wiadomo co sie dzialo. Na noc przestalam zakladac jakies pol roku temu ( bylam w ciazy i chcialam miec jedne pieluchy z glowy) . Sikal strasznie, wysadzalam go w nocy conajmniej 2 razy a i tak czasem lozko zasikane. Jak urodzilam corke ,przeroslo mnie to nocne wstawanie do obu i znow zaczelam zakladac. Nie wiem juz co robic, wykonczona jestem ta walka. Dodam, ze syn potrafi sie zalatwic bez naszej pomocy.

Gość gość
gość dziś daj mu spokój niech spi w tej pieluszce z czasem sie nauczy :)

Gość gość
2 latka syn w dzien bez pieluchy na noc zakladalam lecz po 2 miesiacach sciagal suche pamki od tej pory bez pieluch. Zero wpadek: -)

Gość gość
Tak to jest jak narwani rodzice walczą z fizjologią dziecka. Jak u dziecka układ moczowy jest niedojrzały, to żadna nauka nie pomoże. Co za problem założyć pieluszkę na noc?

Gość gość
Mój jest dziwny, bo ma 2.5 roku i w nocy nie zakładam pieluchy już tak z 4 miesiące odkąd zaczął sikac do nocnika. Wcześniej jakiś czas już pielucha była suchabz rana. Wpadki miał dwie ( raz w przedszkolu przy drzemce) za to w dzień.... Szkoda gadać. Jakieś dwa tygodnie jest spokój, ale w zasadzie lal non stop - jeśli nie wysadzilam- wolał jak już zrobił. Na początku było ok, sam chodził, ale jak mu się znudziło, olal system. Nie ubralam pampersa od maja

Gość gość
Do 5-6 roku życia siusianie przez sen jest normą, oczywiście większość dzieci około 3 roku życia przestaje sikać w nocy ale zdarza się że do 6 lat potrzeba pieluszki na noc. To jest normalne, fizjologia. Wiąże się to z wydzielaniem wazopresyny, hormonu zagęszczającego mocz, niektóre dzieci mają suchy pampers już koło roczku, inne dużo dłużej. Nie próbujcie tu nic przyspieszać, organizm musi po prostu dojrzeć.

Gość gość
też się zastanawiam, córka za dwa miesiące skończy 3 latka, na dzień na spanie nie zakłądam,bo jej się nie zdażyło, natomiast w nocy jest tak,że zazwyczaj trzyma do rana,albo nawet czasem jak sie przebudzi zawoła siku,ale raz na jakiś czas zdarza się że pielucha jest mokra po nocy

Rany co z was za fajtłapy, moja napewno gdy skończy 2 latka to koniec z pieluchami w nocy, myślę że za 2 miesiące będzie koniec z pieluchami w dzień ( ma 16,5 miesiąca)

Gość gość
Dziewczyny Wy tak poważnie z tymi 3-4 latkami w pieluszce? Moja córka ma 15 mieisęcy, jak miała 14 przestałam zakładać pampersa w dzień ( oczywiście wcześniej dwa miesiące tłumaczyłam o co chodzi z sikaniem na nocnik). Od tygodni śpi już bez pieluchy w nocy bo na drzemkę ( ma jedną) już dwano nie zakładam.

Gość gość
12.24, tak, poważnie, nie rozumiesz, że dzieci są różne?

Gość gość
Raczej matki sa rozne. Jednej sie chce przypilnowac wysiusiania przed samym snem i tuz po, a innej nie. Potem zdziwione.

Gość gość
Tak , nie chce mi się pilnować sikania przed spaniem i po, za to z miłą chęcią zmieniam pościel i piorę materac . Takie bzdury niektóre tu wypisują. ...

Gość gość
"Agatka198801 dziś Rany co z was za fajtłapy, moja napewno gdy skończy 2 latka to koniec z pieluchami w nocy, myślę że za 2 miesiące będzie koniec z pieluchami w dzień ( ma 16,5 miesiąca)" No no Agatka hehe a jak nie skończy i będzie sie moczyla do 3-4 lat to co ? pasem przez d**e ? czy moze strzelisz dzieciakowi kilka klapsów ?

Gość gość
Nikt mi nie wmówi, że sikanie w nocy po 3 roku życia to jakaś norma. Skoro większość dzieci jest już gotowa, to znaczy, że te które nie są odstają od normy. To jest zaburzenie, lekarze są bezradni, więc wstawiają kit, a wygodniej z tym przekonaniem, że wyrośnie zamiast szukać przyczyn (choćby w problemach emocjonalnych dziecka) Moim zdaniem zakladanie pieluchy tylko wzmacnia złe nawyki. Dziecko ma pieluchę - podświadomie wie, że może sikać.

Gość gość
"gość dziś Nikt mi nie wmówi, że sikanie w nocy po 3 roku życia to jakaś norma. Skoro większość dzieci jest już gotowa, to znaczy, że te które nie są odstają od normy. " Widocznie jesteś za głupia skoro nie rozumiesz ze układ moczowy może dojrzewać dość długo.To nie jest żadne zaburzenie .