Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość321

Mamy na CZERWIEC 2016

Polecane posty

Gość gośćCzerwiec27
Justek... Jak mnie glowa boli to mocze kawalek recznika w zimnej wodzie i klade na czolo... Pomaga mi trochę... Albo myje wlosy... Zawsze na poczatku zakladam ze to z glodu i zre :D a jak boli dalej to ten recznik albo mycie włosów... Po apap nie siegnelam na szczescie poki co a bywało ciezko. Co do mam i tesciowych... To moj maz wczoraj mnie pyta-gdzie sitko!? A ja ze mama zmyla i schowala. Rodzice wpadaka w goscie a mama wiecznie zmywa... Mowie jej zostaw ale mozna mowic... Smieje sie ze jak w pologu przyjedzie mi pomoc to nam pewnie z nudow chate wysprzata... Juz raz tak bylo, ze przyjechali, ja pojechalam po cos z tata i mezem, wracam a ta mi poodkurzala wszedzie i na szmacie wszystkie podlogi przetarla.... Co ja sie dzieie w sumie ze ja mam takie ruchy a mlody to samo... Wszystko pewnie geny mojej rodzicielki...

GośćCzerwiec - ja jakiś czas temu (już w ciąży) kiepsko się poczułam i się na chwilę położyłam. Akurat była u mnie mama. Wyszła na chwilę do kuchni zrobić herbatę, po 15 minutach wchodzę do kuchni a tam wszystko na błysk :D Też ma takie porywy. Ostatnio zapowiadała, ze mi okna pomyje bo mi nie wolno. Teściowa też miała takie zapędy (uwielbia sprzątać), zaraz po tym jak się tu wprowadziliśmy. Parę razy jednak nam posprzątała bez pytania pod naszą nieobecność więc mąż jej nagadał i zakazał takich akcji. Pamiętam jak naszej pierwszej wiosny w tym domu umyłam wszystkie okna i byłam z siebie strasznie dumna. Następnego dnia wracam z pracy a mąż mi mówi, że wpadła teściowa jak nikogo nie było i umyła wszystkie okna. Mi szczęka opadła :D Jak go uświadomiłam, że dzień wcześniej ja to robiłam to zadzwonił do niej i ochrzanił ;)

Dzięki dziewczyny, na pewno dam znac wieczorkiem :) Nikita dobrze ze piszesz o tej czkawce bo moja mala tez ma codziennie, czasami nawet 2x dziennie! Lekko to irytujace ale jesli zdrowe to niech czka ;) GoscCzerwiec a ja właśnie pocę sie na twarzy i plecach, odwrotnie niz Ty haha. Ale problem jest, dopiero co wrocilam z zakupow, pochodzilam troche i plecy cale mokre no masakra i siły brak. Bylam w aptece i znow kupa kasy poszla na suplementy. A jak wchodzilam to babsko wredne wepchalo sie przede mna chociaz patrzyla na moj brzuch wrr ale juz nie chcialam sie denerwowac i stanelam grzecznie za nia. Za chwile obiad i lezakowanie do wizyty :)

Gość gośćCzerwiec27
Justek-to my chyba w gruncie rzeczy mamy najlepiej... Bo jedyne co mozemu narzekac na to ze cos robią mamy/tesciowe, a nie robia nam tego na złość. Bo tak jak Nikita to tesciowa niczym z gazety z rubryki z dowc****i... Nie wytrzymalabym z takim babskiem... Z oknami dobre :D moja tez sie przymierzala ale ostudzilam zapaly.. Urodze to to zrobie no chyba ze zrobia to jak mnie nie bedzie... Musze kwiatki ogarnac, może w sobote.. Powywalac te co poschly.. To zostanie mi 5szt..zetre parapet w srodku a reszte wale:D chyba ze meza namowie... Bezka - moze sobie zobacz w tej internetowej aptece te suplementy... (apteka internetowa olmed) albo spraedz na ceneo, bo moze sie okazac ze grubo przeplacasz w stacjonarnej... A z tymi ludzmi to ja juz nic nie wymagam... Wczoraj z rodzicami w auchan bylam na chwile.. I kasy z pierwszeństwem zapchane przez jurnych buhajów i moherowe zastępy... A ja, inna dziewczyna w ciazy i facet z malym dzieckiem w zupelnie innej kasie, bo w tamtej jakbysmy sie odezwali to by bylo powstanie chyba :D ludzke sa beznadziejni i tyle... A my mamy brzuchy od zarcia, ciaza nie choroba!!!

Gość gośćCzerwiec27
Mala Mi - z tym Obelixem dobre! :) kusisz szczyli tylkiem widac :P fajne musieli miec miny jak zobaczyli ze przed Toba idzie Twoj brzuch :P chociaz czasem na ulicy to ja mam wrażenie ze facetow to kreci.. Tzn nie w znaczeniu seksualnym ale ze jakos ciepło odnosza sie do kobiet w ciazy... Czlowiek ledwo czlapie a koles patrzy na brzuch i sie milo usmiecha. Mowie o tych ok 30tki... Bo z dziadkami to roznie bywa z ich "gentelmenstwem" :) A propo tylu i przodu... To i tak najlepsze jest jak na ulicy idzie jakas elegancka babka, ze az czlowiek mysli "o rany.. Jaka d/upa" a z przodu okazuje sie ze 60na liczniku:) jak to mowia.. Z tylu liceum z przodu muzeum:)

Gość nikita1244
A ja się przyznam ze nie biorę witamin. Jedynie dha. Wszystkie stoją mi na żołądku :-\

Gość kawusia4
Ja to Wam zazdroszczę pomocy rodziny. Położyli mnie w szpitalu z córką teściowej koleżanki. Nasłuchałam się jak ona bardzo mi pomaga itp. A prawda jest taka, ze za miesiąc wylatuje do Chorwacji i wraca w połowie czerwca. I ma gdzieś to, że nie będę miała jak chłopców odbierać i prowadzić do szkoły. Może jej córka też wyjdzie ze szpitala w tym czasie. Oj sprawdza się powiedzenie , że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

@Czerwiec - bo wgl nie wchodziłam, jak myślałam o tym, ile muszę nadrobić czytania -_- leń ze mnie. Junior w porządku, teraz ma chyba okres największego wiercenia się ; D czasem nad ranem nie daje spać, albo nie chce zasnąć, gdy ja padam na pysk ; / Gorzej, że nadal z imieniem się nie zdecydowaliśmy na nic konkretnego, jest tyle ładnych imion.. co do sprzątania, to jestem teraz coraz częściej "do tyłu" z porządkami, bo chcę jak najwięcej nauki odwalić, póki mam siłę w miarę. ostatnio rodzice mojego chłopaka chcieli wpaść w weekend do nas, ale delikatnie musieliśmy ich spławić, bo burdel był niemożebny, a jak mój nie ma zjazdu na uni w weekend, to nie mam serca go zaganiać jeszcze do pucowania wszystkiego.. zwłaszcza że tak ładnie, pół dnia na spacerze. ; ) po prawdzie co jakiś czas z przerwą na odsapnięcie z mojej strony. -_- Wgl jak teraz było tak ciepło, to puchły mi palce i stopy. ; / już się boję, co to w czerwcu będzie ; / przesyłamy z małym uściski wszystkim ;***

Gość gośćCzerwiec27
Dziewczyny póki co ten protex daje rade!!!! Wiec moze jest to jakis sposob:))) zobaczymy przy dluzszym uplywie czasu:)

Gość tusia234
Zwierzogród (2016) CAŁY FILM Ogladaj 0NLINE na >http://24filmyonline.pl/?u=zwierzogrod >http://ma0.pl/r/v4mzwierzogrod-2016 CAŁY FILM DO POBRANIA na >http://z0x.pl/Z304BtOCbvrUf0Hy Nick Bajer – żyjący z drobnych przekrętów szczwany lis, i Judy Hops – pierwszy w historii królik zatrudniony w policji, łączą siły, by rozwiązać pewną kryminalną zagadkę.

Gość gośćCzerwiec27
A tu dalej zwis :/

Gość gośćCzerwiec27
Nikita-ja biore dopelherz i on ma dha, staram sie pamietac, kwas foliowy no i jedyne o czym zawsze pamietam to ten aspargin... Ake to cgyba dlatego ze przykaz! :) Kawusia-wiesz tesciowa sobie reklame robi a jak jest to Ty sama dobrze wiesz... Ja na swoich nie narzekam bo wiadomo czasem sa zgrzyty ale ogólnie rodzicow mamy z mezem oboje do rany przyloz, no i mamy za co dziekowac... Jak czytam jak to u niektorych z Was wygląda to jest to strasznie smutne i przykre dla osoby trzeciej a co dopiero dla Was samych... No ale nic z tym sie nie poradzi... Mam tylko nadzieje ze masz jakas przyjaciolke na ktorej mozesz polegac... Alex- ten czerwiec to dla Ciebie kosmos bedzie, mam nadzieje ze sie uwiniesz z ta sesja wczesniej Bidulko:* ale zamknkesz rok bedziesz miala spokoj... U mnie stanelo na Wojtku... Jesli nie wniesie maz innego imienia do rozpatrzenia na moje biurko to zostanie Wojtek. I pewnie nie wniesie... Zreszta mu sie skupiamy na mysleniu o nim, o tym zeby byl zdrowy i szczesliwy a imie to tylko imie, nie ono kest najwazniejsze, grunt zeby nie bylo"przypalowe".. Od razu odrzucilismy wszystkie nowoczesne i wszystkie starodawne Jasie, Stasie, Franki i Jozki... :)

Hej dziewczyny ale produkujecie,normalnie na moim super necie nie jestem w stanie nadążyć. Jeśli chodzi o czkawkę to Maleństwa w ten sposób trenuja pluca ,nabierając wód płodowych i wypychyjac je :) Ja na moich teściów nie narzekam ,wiem że możemy na nich liczyć w każdej sytuacji. Dziś całkiem ładny dzień ,wybrałam się z moim kochanym na krótki spacer na lody-rzut beretem od domu,a później dostalam sliczne tulipany - bardzo miło :) Przyjechał w odwiedziny mój tato i zorganizowalam im tzn mojemu facetowi i tacie zajęcie na niedzielę - wysyłam ich na ryby,sama nie mogę ale chłopaki niech jadą :)

Gość gośćCzerwiec27
Rozefi to niech Ci jakas lezanke skoluja i bedziesz lezec w cieniu nad woda haha :) kurde fajna sprawa takie rybki... Ja za tydzien do rodzicow sie wybueram na grilla... Pewnie bede jesc z niego pieczarki i chleb, może bakłażana no i po pstrąga pojedziemy bo przecież miesa nie tkne :( Jutro paczki do mnie przyjda wyprawkowe. Ciekawe czy wszystkie 3, ta jedna wielka napewno... 5kg...powiem Wam ze zaczelam ogarniac szafe.. Zrobilam 3szuflady..to co mi do porodu, druga to co dla malego, 3to co ma lezec w domu... Tak zeby maz mial latwiej jak przyjdzie ten czas... Juz nawet kosmetyczke z mikro zelem i szamponem ogarnęłam.. Wscieklam sie bo w rosmanie na kasie braklo mi szmalu i prosilam o wycofanie jednej rzeczy... Patrze w portfel a tam dycha w paragonach!!!! Grrrr... I starczyłoby na wszystko!

Hej dziewczyny :) macie racje z tymi mini kosmetykami tez musze sie zaopatrzyc jak bede w rossmanie :) za tydzien bede na wiekszych zakupach to juz chce kupic dla malej kosmetykibibapteke zaliczyc :) a ile pieluszek tetriwych kupowalyscie ? tez juz zaczne torbe pakowac do szpitala pomaly zeby w czerwcu tylko czekac na moja kruszynke :)

Ja juz po wizycie :) wszystko dobrze, dzidzia wazy juz 1300g. Niestety nie chciala pokazac twarzyczki, wstydzioch mały. Ulozona jest glowkowo i po usg widac ze te kopniaczki w pecherz sa stopkami ale i raczkami tam broi hehe. Wszystko ma blisko twarzyczki ;) pytalam o czkawke i tak jak Rozefi pisze, pani dr mowi ze to wlasnie jest oznaka zdrowia i dobrze ze ma czkawke bo cwiczy przepone i uklad oddechowy. Szyjka na szczęście ok, 35 mm ale za to brzuch napinal sie przy badaniu i nie dosc ze mam dalej brac ten Buscopan to jeszcze wracam do luteiny.. a nie lubilam jej brac, na szczęście podjezykowo. W drodze powrotnej zajechalismy do Biedronki i kupilismy lody, czekoladowo-orzechowe mmm zaraz zaczynam bal ;)

Gość gośćCzerwiec27
Andzia-ja kupilam tetr 6,flanelki biale 2,kolorowe 2... Jak mi bedzie brakowalo to dokupie.. Ale wydaje mi sie ze starczy... W ross sa w promo chusteczki kinii... 5opak za 16zl.:)ja kupilam tez np 2saszetki mleka bebilon1... Nue licze na nic od szpitala... Wole zeby bylo, jak sie nie przyda na start to pozniej:) a i maszynke jednorazowa pamietajcie kupic, spakowac.... Wkladki laktacyjne ktore nikita poleca z jonsona 50szt ok 18zl.:)tyle z rosmanowskich nerwsow Bezka - ja jadlam orzechy... Nasypalam sobie na brzuch to młody je z brzucha skopywal:) czyli nuech czkaja na zdrowko:))) Gratulacje maluszka... Niehrzeczna Zuzia z tym chowaniem buzki... Oj ona z moim to by mogla w parze tanczyc:)

DostAłam wczoraj trzy siaty dla Malej od koleżanki po jej lipcowej córeczce, jedna to samych zimowych rzeczy, a jedna na sam początek, tylko tą ostatnia zostawiłam na teraz do przejrzenia i prania, reszta niech czeka... mam też do odbioru trzy pudła od drugiej koleżanki, obie dają mi bezzwrotnie z zaznaczeniem, że jak czegoś nie chce to przekazać dalej lub do kontenera, wiec biorąc pod uwagę, że mam też sporo swoich jestem dość wybredna no i z całą pewnością ubrań to już mam wystarczająco, co nie oznacza, że nie będę łazić po ciucholandach :) za duża przyjemność :)

Gość gość 1987
Bezzka to super ze z mala wszystko dobrze :-) Gosc czerwiec przerazilas mnie z ta maszynka. Ja juz torbe spakowalam to znaczy na razie moje rzeczy bo dla dziecka wszysto gotowe na jednej polce w razie czego wystarczy tylko wlozyc do torby i gotowe. Troche spokojniejsza jestem. Zezarlam pawelka i maly szaleje :-)

Gość gośćCzerwiec27
Sylwia mam to samo.. Uwielbiam łowy tyle ze mnie stopuje szyjka.... Ten ciuch co dzisiaj weszlam to tylko dlatego ze po drodze i na osiedlu... Na centrum niestety sie nue wypuszcze a tam to sa perelki... Ehhh... Ale jak tylko po pologu sie ogarnę to juz wiem ze wyjazd na ciuch bedzie ojjj nie ma bata! :) małego z mezem zostawie na pare godzin a ja oblece szmateksy... Juz bym to chętnie zrobila ale sie boje, nie warto ryzykowac... Zreszta dzisiejsze wyjscie to juz az swiat i w najblizsze dni zawieszam spacery :) Ciekawe jak z Justek po wizycie... Ja juz sie doczekac nie moge kiedy zobacze maluszka...

Gość gośćCzerwiec27
Gosc1987 - z ta maszynka to wiem od koleżanek... Bo moze sie zdazyc tsk ze nie bedziesz na zero i pielęgniarka bedzoe Cie chcisla podgolic... W kazdym razie wiem tyle ze każą brac... A nawet jak nie do bobra to wiesz pod pachy sie przyda :) nog wiadomo chlastac nie bedziesz no ale pachy moga zaczac zarastac buszem przez to pare dni:P

Gość MałaMi85
Gość Czerwiec kupilabym wiecej tych pieluch. Ja mialam 10 tetrowych, 2 ręczniczki muslinowe i 1 flanelke. I było tak w sam raz. Maluszki często ulewaja więc pieluchę trzeba często wymieniać. A ja to w domu w stanik sportowy wpychalam na początku bo wkładki nie dawały rady :/ Dziwię się strasznie jak piszecie że u was do szpitala trzeba wziąć maszynkę do golenia, mleko dla dziecka albo czopki. U mnie wszystko dawali. Mleko to nawet można było wybrac, Bebiko albo Gerber. Czopek mi dali bo powiedzieli ze jak po cesarce się nie załatwię to nie pójdę do domu. Ją też dziś poczyniła zakupy. Kupiłam pokrowiec na przewijak żeby nie klasc malutkiej na zimnej ceratce, rożek i rogala do karmienia.

Gość gośćCzerwiec27
I jeszczd z rad kolezanek.... Podpaski always ultra noc te najdluzsze narty:P jak juz bella mama nue beda tak konieczne to wygidniej majtuchy zwykle i te alwaysy bo sa ponoc super chlonne:) tak mi dziewczyny w pracy radzily... Ze albo zaczniesz z nich korzystac w szpitalu albo juz w domu ale wygoda ponoc nieziemska i nic na plecy nie wycieka :) Powiem Wam ze zamowilam majtki poporodowe 4szt, wielorazowe te siateczkowe.. Chyba starczy nie?? Jednorazowych w ogole nie bralam... Wygladaja na malo przewiewne :/ Gosc1987 - ja pożeram tiki taki na zmiane z lodowymi :D zostal mi ostatni sloik domowych brzoskwin w syropie az plakac mi sie chce bo zaraz go zjem:( i zostana mi gruszki w syropie i dzemory... Nie wiem co ten mały tak te owoce kocha:)

Gość gośćCzerwiec27
Mala Mi hmm to dokupie bo i tak po posciele bedziemy 20.04 jechać a chlop tez ma tetry tanio.. Chociaz w domu to i miekki recznik papierowy cbyba bedzie dobry na te ulania... Mama Mi to sie ciesz ze taki szpital... Ja po tym co od kolezanek slyszalam to na nic nie licze naprawde... U nas sa 2 szpitale z porodowkami... I w obudwu wszystko swoje... A nawet nie wiem w ktorym bede rodzic... Bo jesli w terminie to w tym co chce jesli zacznie sie wczesnuej to w tym drugim bo oni maja oddzial dla wcześniaków...

Ręcznik papierowy chyba nie bardzo. Wiesz, pieluszkę podkladasz pod cycka i lekko pod brodke dziecka jak karnisz żeby wszystkiego nie zalać :) Później kładziesz sobie na ramię w tym miejscu gdzie maluszek ma główkę. Jak trzymasz go do odbicia to czasami się ulewa. Myślę że ręcznik papierowy nie zdałby tu egzaminu.

Gość nikita1244
U mnie golenie odpada z oczywistego wzgledu. To sie polozna zdziwi jak zobaczy jak bardzo można zarosnąć :-) Widzę ze ja jedyna w ciemnym lesie z wyprawka a o spakowabiu torby nie wspominając. Mysle ze w maju zacznę ja kompletować. Wyobrażacie sobie zjeść 2,5kg żarcia w dzień! Bo ja nie a tego dzis dokonalam :D szok. Miałam dzis niesamowity spust a ciągnie mnie jeszcze do Grześka w ciemnej czekoladzie :-) Oj ja tez na poczatku wkladalam sobie tetre w stanik bo wkładki nie wyrabialy nadmiaru mleka. Lóżko posciele wsio w mleku. Pol miasta mogłabym wtedy wykarmić :D

Gość gość 1987
Dopakuje w takim razie jeszcze ta maszynke. Bylam dzisiaj w aptece ale o czopkach zapomnialam. Juz sie wydaje ze wszystko jest a tu ciagle czegos brak. Ja tetrowych mam 20 i flanelowych 3 mysle ze wystarczy.Poscieli na razie dwa komplety kupilam . W ogóle to taka duza komode kupilismy a juz prawie cala zapchana ile tego wszystkiego trzeba. Gosc czerwiec moj maly kocha owoce slodycze i dzemy po mnie taki obzarciuch :-) A i gratuluję lowow ciuszkowych :-)

Gość gośćCzerwiec27
Mała Mi-haha masz racje.. Az sobie to wyobrazilam z tym recznikiem :D haha moze i by dalo rade.. Tyle ze bluzki bym 10razy dziennie zmieniala:) dzieki za oswiecenie:) dokupie w takim razie:) Nikita-jedz na zdrowko!!! Ja nie waze tego co jem po co mam osiwiec:))) nie masz cukrzycy to nie ma co sobie odmawiac, widac maluch ma chec:) Gosc1987 - no to nasze chlopaki podobne smaki maja.. Tyle ze Twoj przynajmniej mieso je! A ja poza ryba to sobie moge mieso poogladac a nawet nie, bo i od patrzenia mi niedobrze:) komode.... Kochana ja mam szafe 130x180...i jedna polowka z polkami i szufladami to moze mi ledwo wystarczy.... Moze bo diabli wiedza jak jutro kurier mi przytaszczy pake... Ja posciel i przescieradlo tez po2komplety biore... I cienka kolderke i podusie do wozka.. Bedzie na jesien zimę a nie będzie mi sue drugi raz po to jechac chcialo... Zostaja mi właśnie te poscielowe zakupy i kosmetyczne.. No i niania bo musze ze wzgledu na osobny pokój i jsk wrócę z wersalki do sypialni to wiadomo... No i regal z przewijakiem i wanienka... I to bedzie koniec.. Czyli jeszcze ze 400zl pójdzie na spacer