Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HIPNOTERAPIA na wyrywanie, skubanie brwi, rzęs, włosów

Polecane posty

Gość gość

Witam! Stworzyłam ten wątek, aby podzielić się moim sukcesem i dać pomocną radę osobom, które borykają się z problemem wyrywania, skubania brwi, rzęs i włosów. Od dobrych kilku lat skubałam i wyrywałam sobie brwi tak, że ich nie miałam. Były łyse. Musiałam domalowywać je sobie kredką. Niedawno wybrałam się do psychoterapeutki aby spróbować zwalczyć ten problem HIPNOTERAPIĄ.... I udało się - po pierwszej hipnozie już ich nie skubałam :D! w ciągu miesiąca mi odrosły. Wybrałam się do kosmetyczki, aby zrobić sobie hennę na brwi, bo mam jasne włoski - no i wyszła rewelacja, mam śliczne brwi :). Kosmetyczka powiedziała, że nawet nie pomyślałaby, że miesiąc temu były łyse ;). Dodała jeszcze, że trzeba im dać kilka miesięcy, żeby wyrosły tak WSZYSTKIE WSZYSTKIE włoski, bo niektóre szybciej, a niektóre później wyrastają. W moim przypadku dzięki hipnoterapii wyrywanie i skubanie zostało zastąpione głaskaniem brwi ;). Albo kręcę sobie opuszkiem palca kołeczka po brwiach, ale to jest nieszkodliwe ;). Brwi mam ładnie odrośnięte :). Dalej korzystam z hipnoterapii, żeby pozbyć się najlepiej całkowicie tego nawyku, ze ręce lecą mi do brwi, żeby je sobie dotknąć. Aczkolwiek, nawet jeśli nie zdołam pozbyć się tego, że dłonie lecą mi do brwi, to nic się nie stanie, bo przecież przez dotykanie ich nie obędzie mi ich ;). Ważne, że przestałam je wyrywać i skubać :). P.S. Hipnoterapia nie wygląda tak jak okazują ją na filmach... Hipnoza to stan relaksacji (tak jak chwilę przed zaśnięciem, czy chwile po przebudzeniu), gdzie jest się całkowicie świadomym co się dzieję. Będąc zrelaksowanym, mózg zmienia częstotliwość, przez co człowiek jest podatny na sugestie (np. NIE SKUB BRWI). W ten sposób docieramy do podświadomości. (Tak mniej więcej wytłumaczyła mi to psychoterapeutka) ;) . Także jestem żywym przykładem, że HIPNOTERAPIA działa :).

Gość gość
Czy mogłabym Cie prosić abyś wysłałam mi namiary na osobę u ktorej byles na hipnoterapii? Chciałabym isc do kogoś sprawdzonego :) Moj adres aleksa146@wp.pl