Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek rodzinny

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Problem jest taki, ze dochód na osobę wynosi u mnie niecałe 670zł (i ja i córka mamy rentę rodzinną po mężu) zatem łapię się na rodzinne bo zostało podniesione kryterium do 674zł. Jestem tylko z córką, która studiuje- jest na drugim roku- ma 22 lata. Poszłam złożyć wniosek a urzędniczka oznajmia, że rodzinne nie przysługuje na dzieci STUDIUJĄCE- jakby córka chodziła do szkoły policealnej to ok ale jak jest na studiach to nie dostaniemy rodzinnego. Czy naprawdę tak jest i nie mamy prawa do rodzinnego? I pytanie nr 2- córka w zeszłym roku pracowała krótko na umowę zlecenie i dorobiła jakieś 1100zł. Gdyby doliczyć to do dochodów z renty to przekraczamy próg 674zł- jednak czytałam coś o tym, że jako dochód utracony można to odliczyć i tak naprawdę pozostanie tylko kwota renty do podziału czy tak? Pracowała też w tym roku parę miesięcy czy to też można wrzucić w dochód utracony? Pozdrawiam Marta

Gość gość
rodzinne zdaje się jest do 21 lat, a twoja córka to już dorosła kobieta. Powinna pomyśleć o pracy. Studenci też pracują.

Gość gość
rodzinne jest do 24r.ż., zatem może niech odpowiadają osoby mające jakąś wiedzę w tej kwestii. Zadałam dwa wyraźne pytania, na które szukam odpowiedzi. Nie potrzebuje moralizatora tylko kogoś z wiedzą. A to czy ktoś pracuje czy nie, jakie ma możliwości, ograniczenia itd. nie podlega ocenie forumowicza

Gość gość
zrób sobie dziecko jeszcze dostaniesz 500 zeta :D

Może zadaj te pytania na adekwatnym do nich forum ? x To są dość specjalistyczne sprawy i nie sądzę, by ktoś tutaj znał właściwą odpowiedź i miał ochotę ją logicznie napisać :(.