Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca kursantka

Jak opanować stres przed rozpoczęciem szkolenia na prawo jazdy?

Polecane posty

Gość początkująca kursantka

Otóż zapisałam się na kurs prawa jazdy.Zaczynam w pon.Mam pierwszą jazdę.I jestem spanikowana.Boję się ,że nie dam rady :(że to za trudne dla mnie do opanowania.Ktoś miał podobne wątpliwości? Jak sobie poradziliście?

Gość gość
Przede wszystkim najpewniej rozpoczniesz naukę na placu, więc nic Ci nie grozi. Jeśli pierwszego dnia nie będziesz się czuła na siłach wyjechać na ulicę, to Cię siłą nie zmuszą. Bądź asertywna i będzie dobrze :)

Gość gość
Potrenuj w GTA.

Gość przyszła kursantka
raczej nie będę pewna,bo nigdy nie siedziałam za kierownicą,ale podobno instruktorzy teraz na 1 lekcji juz wyjeżdżają na miasto:(

Gość gość
zawsze idz z mysla ze nie zdasz!:-)

Gość przyszła kursantka
ja dopiero zaczynam szkolenie,o egz póki co nie myślę,a i tak się stresuję,to normalne? tez tak mieliście?

Gość gość
tak to normalne,postresujesz i ci przejdzie

Gość gość
Po to siedzi obok Ciebie instruktor, zeby Cie uczył i pilnował żebyś nikomu krzywdy nie zrobiła. On pod nogami ma hamulec więc spokojne. Na pierwszej jeździe będzie Cie ciągał po trasach na których masz przyzwyczaić sie do kółka, opanować ruszanie. Nie boj sie, nie weźmie Cie na najbardziej *****iwe skrzyżowanie w mieście :-) wszystko w swoim czasie. Nie wszystko od razu, małymi kroczkami. Dwa miesiące temu zakończyłam te walkę. Po wieeeeeelu podejściach w końcu się udało. Życzę Ci wytrwałości i nie boj sie.

Gość przyszła kursantka
dzięki bardzo za odp. Instruktorzy też są różni, jednak ma więcej cierpliwości,drugi nie ...:O

Gość gość
Rozumiem Cię, sama niedawno skończyłam kurs i na początku się mega stresowałam, trafiłam na wrednego instruktora, zaczęłam przed jazdą brać nervomix żeby jakoś przetrwać i nawet mi to pomogło, mniej się spinałam i jazda mi lepiej szła :) i potem się już mniej stresowałam

Gość gość
Ja miałam tak samo jak Ty. Stresowalam się pierwszej jazdy i tego jak mi pojdzie bo nigdy nie siedziałam za kierownica. Na pocieszenie już teraz mam tylko do powiedzenia to ze nie tylko my tak mamy bo każdy tak ma. Mysle ze wazne jest to jaki instruktor Ci się trafi i jakie ma podejście. Ja trafilam na super faceta , bardzo cierpliwego z szkoly jazdy www.manewr.com.pl . Po 5 minutach jazdy z nim caly stres już mi minal.