Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cykl bez owulacyjny

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam 23 lata i w tym miesiącu nie miałam owulacji czy to normalne ? Ile razy w ciągu roku można nie mieć owulacji ? Czy w następnym cylki juz normalnie wystąpi czy może jej reż nie być ? Dodam że pierwszy raz nie mam i nie wiem czym to może być spowodowane. Jak wygląda leczenie ? Czy mogę mieć trudności z zajściem w ciążę ?

Gość gość
Podobno raz czy dwa razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny. A skąd wiesz że nie miałaś?

Gość gość
Bo byłam u ginekologa akurat wtedy kiedy powinnam mieć owu a pęcherzyki były małe ale endometrium normalne . Czy teraz niiesiaczka mi się spóźni ? Jak to jest . Jak wygląda leczenie. Boje się ze nie będę mogła mieć dziecka

Gość gość
skąd wiesz, ze jej nie miałaś?

Gość gość
Mówię Ci, że podobno to normalne z raz w roku. W następnym miesiącu powinno być w porządku.

Gość gość
każda kobieta może mieć nawet 2 takie cykle w roku, to, że pęcherzyki były małe, nie świadczy, że owulacja nie wystąpiła, mogła pojawić się później, a nawet jeżeli jej nie było, to nie jest to koniec świata, o ile nie pojawia się regularnie, ale nawet wówczas są leki stymulujące jajniki do pracy

Gość gość
A jak wygląda leczenie jeśli w następnym miesiącu by jej też nie było ?

Gość gość
bierze się sterydy jak np. clostilbegyt lub leki z gonadotropinami jak np. gonal,

Gość gość
I po tych lekach powraca Owulacja ?

Gość gość
spokojnie ja w ciazu roku na pewno owulacji nie mam z raz, a moze i dwa razy. to normalnie zjawisko. a twoje cykle jak wygladaja? sa regularne?

Gość gość
No tak są w miarę regularnie od 28 do 32 dni kiedyś miałam 37 dni ale to tylko raz w roku i własne to może tez cykl bezowulacyjny. Mam zawsze plamienie okoloowulacyjne ale akurat w tym cyklu nie wystąpiło i prawdopodobnie nie było owulacji.