Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LoczeekBlond

którą prace wybrać? doradźcie

Polecane posty

Witam Was wszystkich. Dostałam dwie propozycje pracy tzn nie są one jakieś szczególne ale zawsze 1 Kelnerka - umowa zlecenie 6-7 h dziennie, 7zł/h doliczając dojazdy zostanie mi jakieś 500-600zł miesięcznie 2 Sprzedawca na targu- 8h/dziennie , bez umowy, praca do grudnia pózniej 2 miesiące przerwy i znów praca na czysto 1200 zł. Nie mam zielonego pojęcia którą z nich wybrać

Gość gość
jako kelnerka masz napiwki i umowe dajaca ci prawo do świadczen medycznych z NFZ jako sprzedawca na targu masz wiecej kasy (byc może wiecej to zalezy od napiwkow) ale nie masz ubezpieczenia i dodatkowo pracujesz na dworze nawet jak jest ziab

Gość gość
Ja bym Ci doradził sprzedawce. Praca spokojna, bez wysiłku będziesz sobie siedziec na targu :)

Gość gość
Jednak kelnerka, praca na targu niezbyt by mi sie podobala, ale to mnie osobiscie, w ogole nie lubie targow i takich miejsc

Gość gość
Ja bym wybrała pracę jako kelnerka, przynajmniej ciepło będziesz miała. Praca na targu zimą to masakra, więcej na leki wydasz, a chorobowego nie będzie, bo praca bez umowy.

Z jednej strony wolę kelnerkę bo będe miała ciepło i umowę, a z drugiej sprzedawce bo nikt nade mną nie stoi i nie mówi co mam robić ..

kelnerka, przynajmniej masz umowę, więc Cię nikt nie wysiuda, do tego napiwki. niestety druga opcja, może okazać się zmarnowanym czasem, chyba, że dogadasz się z mirkiem aby płacił Ci dniówki lub tygodniówki

Gość gość
jak widzisz obie propozycje mają swoje plusy i minusy musisz to zsumować i wybrać co jest dlai Ciebie ważniejsze zdrowie czy wynagrodzenie, osobiście wybrałabym druga propozycje :)

Gość gość
jeśli kelnerka w jakiejścv mało *****iwej restauracji to tez się nie napracujesz ale jak codziennie odwiedzana to nachodzisz się za wsze czasy a i na napiwki bym nie liczyła ;)

Gość gość
Szczerze to ani jedna ani drua by mi sie nie podobała, jako kelnerka bym nie chciala pracować za pelno nachlanych kolesi, ciagle musisz biegac itd, a jako sprzedawca na targu napewno bedzie marznąć bo nadchodza chlodniejsze dni, co innego w lecie, ale w listopadzie bedzie Ci ciezko wytrzymac te 8 godzin

Gość gość
Ja też bym nie wybrała żadnej z tych prac... Jako kelnerka się nie nadaję, mam problem z doniesieniem kawy na stół haha, a na targu zimą to masakra, chodzę czasami i widzę jak te babki są poubierane, a i tak tupią nogami i trzęsą się z zimna.

Gość gość
Wybiesz sprzedawce. Do listopada nie będzie strasznych mrozów. A widzialaś już to miejsce, w którym miałabyś sprzedawać?

Gość gość
Powie Ci tak- ja osobiście nie wyobrazam sobie pracy kelnerki bo nie jstem zbyt odwazna do ludzi, podobno jestem ładna, ale brak mi przebojowosci i otwartosci, nie wiem jakbym reagowała na jakie ewentualne zaczepki itd, chyba ,ze w eleganckiej restauracji to juz predzej. Ale jesli Ty nie masz takich obiekcji to bym Ci radziła ta prace wybrać, bo - masz umowe i pewna kase co jest baaardzo ważne, pracujesz w cieple, na bazarku jak ktos wyzej pisał bedziesz musiala spedzic wiele godzin nieraz w zimnie i jeszcze nie wiadomo czy dostaniesz kase jaka Ci obiecano , wiec to moim zdaniem kiepski pomysl

Gość gość
A jesli sie jednak zdecydujesz na ten targ to przynajmniej wywalcz dniowke albo przynajmniej tygodniowkę, bo naprawdę ktoś może Cie wykiwać

tak, stałam już tam 1dzień z dwa miesiące temu na zastępstwie. Szef pomógł mi się rozłożyć, zawozi i dowozi do pracy.

Gość gość
To chyba widzisz, że na targu lepiej wyjdziesz :) Zatrudnij się na razie na pierwszy miesiąc, a w między czasie szukaj. W internecie np. bo jest mnóstwo pracy jako sprzedawca. Ostatecznie możesz po tym miesiącu iść na kelnerke. Nawet jeśli tam już nie będzie miejsca, to znajdziesz gdzie indziej :)

Gość gość
Obie te prace są beznadziejne. Szukaj czegoś innego.

Gość gość
Powodzenia :)

Gość gość
Ja w chwilach wątpliwosci radzę sie mojej tarocistki. Podaje namiar tarocistkasofii@wp.pl