Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o pracy opiekunki do dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Bo sie nad taka zastanawiam... za jakies 8 zł za godzine w średniej wielkości miescie (Lublin)?

Myślę, że to będzie ok praca, oczywiście jak lubisz dzieci i jak trafi Ci się fajne :) zależy w jakim jest wieku, jak bardzo małe to przygotuj się na przewijanie, karmienie i dźwiganie. jak większe to też sporo wysiłku, bo bieganie, plac zabaw... 8 zł na rękę to nie jest źle, a i praca przyjemna o tyle,że nikt Ci nie zawraca głowy, sama organizujesz czas sobie i dziecku

Gość gość
Lubie dzieci ( o ile nie trafi się jakieś wyjatkowo trudne ,no ale to nie wiadomo :P) i taka praca nie wydaje mi sie ciezka, choc wiadomo,ze to zależy od dziecka czy bedzie w miare grzeczne, czy mi da popalic... Mam sie opiekować 2 dziewczynkami wiec może nie bedzie tak zle, podobno sa spokojne, jedna ma 7 latek, druga 4

Aa czyli dwójka, to już ciężej upilnować, ale i tak lepiej dziewczynki niż chłopcy, w tej fazie rozwojowej możesz się stać nawet ich idolką :) dzieci w wieku 6-9 lat utożsamiają się z dorosłymi tej samej płci, nauczycielami, opiekunami, podziwiają ich, a nawet próbują naśladować :) Może być fajnie :)