Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zysiolinka

planowane cc

Polecane posty

Gość gość
a lekarz ci nie powiedział, może być tak, że przyjdziesz jednego dnia rano, a cc zrobią dopiero drugiego

Gość gość
Ja wieczorem,cc miałam na drugi dzień O 9

Gość gość
A ja przyjechałam na 8, a o 11 było po wszystkim, tego samego dnia.

Gość gość
Ja mam się zgłosić na 9 rano.

Gość gość
na 8:00 w izbie przyjęć. o 9:48 maluch był na świecie

Gość gość
ja musiałam stawić się w szpitalu dzień wcześniej z rana. Tego dnia robią badania, min krzepliwość krwi, morfologię, ktg itp. potem wywiad z anestezjologiem.

Chodzi o to że dostałam tylko informację że mam się zgłosić dzień wcześniej przed planowaną cesarka rano. I zastanawiam się co to znaczy rano.. 8 czy np 10 :)

Gość gość
i będziesz mieć cc na zimno? kiepsko... porządne szpitale cc na zimno nie robią, zresztą poczytaj sobie. Ja rodziłąm w dobrym, klinicznym szpitalu i miałam czekać do skurczy, czyli do rozkręcenia sie naturalnej akcji porodowej, pojechałam do szpitala i za 3 godz było po wszystkim, nie musiałam isc dzien przed, pewnie na jakiejs pipidówie rodzisz

Gość gość
mój lekarz prowadzący ciąże (pracownik szpitala) nie wypowiedział się negatywnie na temat cc na zimno. W szpitalu oczywiście mogą wywołać skurcze podczas badania. Zysiolinka - a ty zadzwon na oddział i spytaj najlepiej.

Gość gość
nawet w warszawie może być kitowy szpital i głupi lekarze. Poczytaj sobie o cc na zimno, porządny lekarz nie wysle kobiety na cc na zimno

I tak będę musiala zrobic tz zadzwonic na oddzial.. dzieki dziewczyny poprostu bylam ciekawa jak to u Was wygladalo :)

Gość gość
Nie rozumiem do końca dyskusji nt cc na zimno i cc w trakcie skurczy. Mam 2 dzieci, za każdym razem musiałam mieć wywoływany poród, a i tak nic to nie dawało miałam 2razy cc. Niektóre kobiety to szczęściary mają normalną akcję porodową, mogą urodzić naturalnie, a przynajmniej spróbować.

Gość gość
Miałam cc na zimno, robione w kitowym szpitalu przez głupich lekarzy, ba - zapłaciłam za to dobrowolnie kilka tysięcy i... chętnie wrócę tam na kolejne cc. A wracając do tematu - miałam się zgłosić z kompletem aktualnych badań (w tym właśnie morfologia i krzepliwość) o 8 rano. Po 2 godzinach witałam maleństwo, po trzech karmiłam a po ośmiu brałam prysznic. Wiwat cc na zimno!

Gość gość
No to poczytajcie sobie w necie (poza kafe jest tez inny internet) o tym ze cc na zimno jest szkodliwe i sie tego nie robi. Ja czekalam na skurcze, pojechalam do szpitala, zrobili cc i tez od razu mialam malego przy sobie, karmilam i wdtalam po 8 albo 10 godz (nie pamietam juz). Nie nacierpialam sie bo to dopiero byl poczatek skurczy a juz na tyle rozkrecone ze mozna bylo ciąć. I tak powinno wygladac planowane cc, powinno byc krotko po rozkreceniu sie akcji, czyli właściwie nie ma czegoś takiego jak plabowane cc, zreszta poczytajcie, co sie bede produkowac. A ty zaplacilas to ci zrobili, nie ciesz sie, powinni chociaz podrasowac oxy.

Gość gość
nic mi nie jest więc się nie wtrącaj - jasne że dlatego wybrałam prywatną klinikę, by mi zrobili tam cc - to chyba logiczne :)

Gość gość
Ja też mialam cc na zimno, bez skurczy, w prywatnej klinice. Zaplacilam i mialam, bo chcialam. Ani mi ani dziecku nie zaszkodzila. Wstalam po 8 godzinach. I nie zaluje. Dzisiaj, pół roku po cc zostala mi prawie niewidoczna blizna, nie mialam żadnych problemow z gojeniem itd.

Gosciu od cc na zimno.... mialas szczescie ja nie zamierzam ryzykowac ze sala operacyjna będzie zajęta... a ja proponuje ci poczytac o zakazie podawania oxy po cc i o jego szkodliwosci i tyle w temacie.

Gość gość
Zysilonka możesz odezwać się do mnie na priva? Chciałam Cię zapytać o coś. elwira1212@o2.pl

Gość gość
7 rano ,szpital na Madalinskiego

Gość gość
nie na temat ale zgadzam się - cc na zimno to zły pomysł. 100 dzieciom nic nie będzie a jednemu tak. po co ryzykować? Ja jestem tym 1/100 więc wiem o czym piszę. Mniej egoizmu kobitki. Warto poczekać do skurczy.

Jakie konsekwencje ma cc na zimno? Ja takie miałam i wszystko ok, po porodzie SN miałam wiele komplikacji zarówno u mnie jak i u dziecka, dlatego chciałam cc. Nie żałuję.

Oj widzę że dyskusja odchodzi od tematu. Dziewczyny ja naprawdę dlugo sie zastanawialam nad ta decyzja i po wielkich bolach podjelam decyzje i jej niezmienie. Mialam juz jedna cc i byla ona robiona na skurczach ba po 2 godzinach skurczy partych syn dostal 3punkty... nie zamierzam ryzykowac zdrowia drugiego synka ani swojego - rozejscie sie blizny. No nic widzę że większość z was przyjechała na 7-8 szkoda mialam nadzieje że można później. ..

Wracając do tematu. Dzień przed planowanym cc miałam się stawić w szpitalu na czczo o 8 rano. Zrobili mi wszystkie badania i na drugi dzień o 11 miałam cc w znieczuleniu ogólnym.

Gość gość
Zysiolinka a tak z ciekawości jak dużo czasu minęło od pierwszej cc? Pytam bo jestem w drugiej ciąży. Pierwsza zakończona cc. Teraz też bym chciała cc. Pomiedzy porodami będzie 4 lata odstępu. U lekarza jeszcze nie byłam, ale pewnie będzie opór z jego strony. Gdzie będziesz rodzić? Też jestem z warszawy.

Od pierwszego porodu minęło niecale 3.5 roku. .. moja gin nie robila problemu sama zaproponowala aby i tą ciążę rozwiazac przez cc... jezeli jestes po pierwszej cesarce to masz wybór czy chcesz drugie cc czy podejmujesz probe sn

Gość gość
No własnie podobno nie mam. Jak się kiedyś pytałam lekarza swojego to powiedział, ze zawsze trzeba spróbowac sn. A gdzie bedziesz rodzić? Moze lekarza zmienie na twojego;-P