Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 baron pancerny

Czego ludzie nie wierza w Boga? Przeciez KTOS to wszystko musial stworzyc

Polecane posty

Go艣膰 baron pancerny

Nawet gdyby ktos sie upieral przy Wielkim Wybuchu to co spowodowalo ow wielki wybuch? Skad sie wziela materia? Skad przestrzen na ta materie? Naprawde uwazacie, ze to sie zrobilo jakos tak samo? Bez sensu...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Bardziej bez sensu jest dla mnie wiara, bo wychodzi艂oby na to, 偶e B贸g ma sadystyczn膮 przyjemno艣膰 z ranienia ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I co masz z tego 偶e ten b贸g czy jak to nazwiesz istnieje?

Udost臋pnij ten post

Rozumiem Was. Ale bez wzgledu na to czy Bog jest dobry czy zly to mi chodzi o sam aspekt, ze jednak JEST! A skoro jest to wypadaloby chociaz uznac Jego istnienie. Wypadaloby tez choc na probe zaczac sie kierowac Jego przykazaniami. Nie uwazacie tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No tak, kto艣 to musia艂 stworzy膰. A kto stworzy艂 Boga?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g mieszka w ka偶dym tylko jego nasilenie jest bardzo r贸偶ne, a cz臋sto skrajne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to szatan.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Matka Teresa to szatan.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mariusz Trynkiewicz to Matka Teresa.

Udost臋pnij ten post

@ go艣膰 dzi艣 No tak, kto艣 to musia艂 stworzy膰. A kto stworzy艂 Boga? x Bardzo dobre pytanie. Pytanie... potwierdzajace istnienie Boga. Tak, tak, dobrze czytacie. To nie pomylka. Juz to wyjasniam. Otoz my ludzie zyjemy w rzeczywistosci przyczynowo-skutkowej gdzie wszystko ma swoj poczatek i swoj koniec. I cofajac sie hronologicznie w czasie doszlibysmy do Boga. I tu powstaloby owo magiczne pytanie - a kto stworzyl Boga? Jedna z alternatywnych odpowiedzi moglaby brzmiec - jakis wczesniejszy poprzedni Bog. A kto stworzyl tego jeszcze wczesniejszego Boga? Jeszcze wczesniejszy od wczesniejszego. I tak bez konca. Widzimy zatem, ze to bledna droga. Ze u prapoczatku wszystkiego musi istniec KTOS kto... nie ma poczatku. KTOS kto jest ponad czasem. Ba, KTOS kto stworzyl czas. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Bog nie ma poczatku. To jedyny logiczny wniosek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mariusz Trynkiewicz to pijak 24 lata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oj stara modelka bez zwi膮zku Uwa偶am tak, bo to brzmi lepiej, ni偶 mi艂osierny, ale patrz膮cy niewzruszenie na ludzkie tragedie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gosc 22:03 - ludzka tragedia: b贸l, cierpienie i 艣mier膰 i inne ci臋偶kie prze偶ycia to konsekwencja sprzeciwienia si臋 Woli Bo偶ej przez pierwszych rodzic贸w - B贸g nas Stworzy艂 do 偶ycia z Nim w mi艂o艣ci w Raju - to jest nasze naturalne dziedzictwo od chwili urodzin - a zbuntowany anio艂 chcia艂 by膰 wi臋kszy ni偶 jego Stw贸rca - st膮d walka z Bogiem i Jego stworzeniami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak zwykle sam sobie idiota pdpowiada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stars modelka bez zwi膮zku
22:12 - to ja stara modelka cd. - my艣lisz, 偶e B贸g nie cierpia艂 oddaj膮c Swojego Boskiego Syna na 艣mier膰 w takiej ka藕ni jak膮 przeszed艂 aby uratowa膰 nasze istnienia? - nie widzisz w tym po艣wi臋ceniu ogromu mi艂osierdzia? - to cz艂owiek od samego pocz膮tku wypina si臋 na Stw贸rc臋 a On w Swojej Boskiej M膮dro艣ci i Mi艂o艣ci zabiega o nas by艣my tylko jedno zrobili - odpowiedzieli mi艂o艣ci膮 na Jego Bosk膮 Mi艂o艣膰 - tylko tyle i a偶 tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nadal mnie to nie przekonuje. Czyli z tego mi艂osierdzia pozwala gwa艂ci膰 kobiety? To ja nie mam wi臋cej pyta艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to rzadki gatunek rekina rzecznego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak samo bez sensu jest wiara w to, 偶e jaka艣 istota my艣l膮ca w podobnym systemie co ludzie sobie to stworzy艂a. Niekt贸rzy po prostu przyjmuj膮 zaistnia艂y stan rzeczy i nie wymy艣laj膮 sobie historii jak nie wiedz膮. "G艂upi co nie wie to wymy艣li" czy jako艣 tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to 偶aba kt贸r膮 kiedy艣 ukrzy偶owa艂em. Nie wydawa艂o mi si臋 aby cierpia艂a, a tym bardziej aby cierpia艂a za jakie艣 grzechy, po ukrzy偶owaniu i po odci臋ciu g艂owy mruga艂a jeszcze oczami gdy si臋 strzeli艂o w ni膮 tym elektrycznym pstrykaczem z zapalniczek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
22:23 - nie mo偶na mie膰 pretensji do Stw贸rcy, 偶e niekt贸rzy ludzie nie chc膮 i艣膰 wg Jego Przykaza艅 i b艂膮dz膮 krzywdz膮c innych a i przy okazji siebie te偶 siebie - z艂y cz艂owiek to jest nieszczesliwy cz艂owiek - otrzymali艣my woln膮 wol臋 na ziemi i nawet B贸g nam jej nie zabierze w momencie kiedy co艣 robimy co艣 z艂ego - rozr贸偶niamy dobro od z艂a praktycznie od dziecka i wiemy jakie s膮 ich konsekwencje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to p********a sowa kt贸rej nie mo偶na za nic z艂apa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to Chuck Norris.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ojj stara modelka bez zwi膮zku
22:27 - widzisz sam... cz艂owiek to jedyne istota rozumna na ziemi, kt贸re zabija w bestialski spos贸b inne istoty czuj膮ce - Stw贸rca M贸wi - Nie zabijaj - cz艂owiek z pych膮 m贸wi Bogu - Nie - i zabija inne istoty a tym samym pogr膮偶a siebie i zniewala w grzechem - B贸g M贸wi - Daj臋 Ci Mojego Syna aby艣 nie zgin膮 grzechu na wieczno艣膰 - cz艂owiek z pych膮 m贸wi Bogu - Nie - i idzie na wieczne zatracenie do piek艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to takie co艣 z takim czym艣 bez takiego czego艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekawi mnie, dlaczego B贸g nie m贸wi "nie gwa艂膰" ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g to rzadki gatunek g膮bki morskiej zagro偶onej wygini臋ciem.

Udost臋pnij ten post